Huawei i norske telefonhyller
Fra før har Huawei i Norge for en stor del vært representert ved USB-mottakere for mobilt bredbånd og en lommeruter. Nå slipper det kinesiske selskapet sin første telefon her til lands.
Navnekonkurranse
Telefonen heter U8230. Etter at flere produsenter har gått over til å fokusere mer på skikkelige navn enn tall og bokstaver klinger kanskje ikke U8230 så godt. Dette vil selskapet bøte på ved å ha en navnekonkurranse på sin Facebook-side.
Noen av navneforslagene som i skrivende stund befinner seg på veggen er Huawei Solution og Huawei Zap. Forslaget som får flest stemmer på Facebook vinner en tur til Shanghai, selvsagt, og de fem forslagene med flest stemmer får hver sin telefon.
Navnet skal være klart til telefonen er i handelen. Da vil prisen bli i underkant av 2000 kroner. For den prisen får man en telefon med 3,5 tommers berøringsfølsom skjerm med Android 2.1 og Huaweis eget grensesnitt; Emotion.
Raske tilkoblinger
På tilkoblingssiden er U8230 relativt fullastet. Her kan den skilte med assistert GPS-mottaker som får hjelp fra telenettet. Super-3G er på plass, og det er trådløst nett også.
Batteri som medfølger er på 1500 mAh. Oppgitt taletid på en lading er tre og en halv time, mens hviletiden er oppgitt til 12 døgn og tolv timer. På papiret er ikke dette noe utenom det vanlige, både HTC Legend og Samsung Galaxy Spica oppgir lengre batteritider.
I presentasjonen av telefonen hevder likevel Huawei at U8230 plasserer seg i toppsjiktet for Android-telefoner. Dette vil vise seg ved praktisk bruk når telefonen kommer inn til test, hvert øyeblikk.
Fleksibelt
Dette er som nevnt Huaweis første telefon på det norske markedet. Det er derimot langt fra den første telefonen selskapet har laget, og flere steder samarbeider de tett med operatører som selger telefonene under eget varemerke.
Foruten Android er de fleste av selskapets telefoner bestykket med Huaweis egne operativsystem og grensesnitt. Android er et område leverandøren prioriterer, forteller salgssjef Tor Slørdal i Huawei.
I første omgang ønsker selskapet bare å komme på radaren, forteller han videre. For å få til dette må Huawei selge i overkant av 20 000 telefoner og ha rundt 1 prosent markedsandel. Det loves også at flere produkter vil komme etter U8230.
Anders Ljunggren er sjef for Huawei i Norden, og han forteller at en av selskapets fordeler er at de opererer med veldig korte tidslinjer, og at de svært raskt kan tilpasse nye produkter til nye markeder.
(Kilde: pressemelding)