Tek.no

Test

HTC Wildfire

10 Aug 2010 16:18

Design, skjerm og menyer

Slik ser låseskjermen ut. Dette er HTCs grensesnitt Sense som ligger på alle produsentens Android-mobiler.
Slik ser hjemmeskjermen på Wildfire ut.

Billige Android-telefoner er i vinden om dagen. Huawei slapp nylig U8230 Social som er en av de første til å presse prisene under 2000 kroner med stor berøringsfølsom skjerm og Android-menyer.

HTC Wildfire er nærmeste konkurrent, og i praksis er den oppfølgeren til aldrende HTC Tattoo. Prisen ligger såvidt høyere, men også her er det snakk om en svært billig telefon sammenliknet med verstingene Desire og Galaxy S.

Fordi Huawei U8230 og HTC Wildfire ligger så tett prismessig blir det naturlig å sammenlikne noen av de viktigste egenskapene til de to underveis. En fullstendig test av U8230 Social finner du her.

På designsiden er Wildfire absolutt ikke ueffen. Her finner vi innslag av metall, og det meste virker svært godt sammenskrudd.

Utseendet er som kjent en smakssak, men med avrundede kanter og farger i mørkebrune nyanser synes vi Wildfire er en penere telefon å se til enn alternativet fra Huawei.

På forsiden av telefonen finner vi en skjerm på 3,2 tommer, med oppløsning på 320 x 240 piksler. Dette er en ganske lav oppløsning for en såpass stor skjerm.

Det er godt synlig at skjermen er svakere enn den vi finner på storebror Desire. Vi synes godt den kunne vært noe større, slik som på Huaweis billige alternativ, men til prisen har vi ingen store innvendinger her.

Sense

HTC har som de fleste andre av dagens mobilprodusenter et eget grensesnitt. Sense har vi sett i alle HTCs Android-telefoner fra og med Hero.

Kledt i HTCs drakt blir utvilsomt Android-menyene noe mer fargerike og intuitive. Så godt som Android fungerer på egen hånd i andre telefoner i dag, synes vi likevel ikke forskjellen er oppsiktsvekkende.

Grunnleggende sett dreier det seg fortsatt om et antall hjemmeskjermer til småprogrammer og en hovedmeny med et større utvalg applikasjoner i.

Wildfire tar seg god tid

Det vi reagerer mest på ved Wildfire er at den tidvis oppleves som svært treg, langt tregere enn erkekonkurrenten Huawei som også lugget litt i blant.

Dette synes vi er svært merkelig, ettersom det er så å si samme prosessor som sitter i disse telefonene og Wildfire burde strengt tatt oppleves raskere fordi skjermen har lavere oppløsning.

Tregheten er såpass merkbar at vi synes den går i veien for brukervennligheten. Ved en anledning rotet vi rundt i menyene, og fordi ting stoppet opp underveis hadde vi plutselig ringt opp noen i anropsloggen da telefonen tok oss igjen.

Da vi forsøkte å stoppe telefonen reagerte den ikke, så flere trykk på "legg på" betød at telefonen ringte opp neste nummer i anropslisten da den igjen hadde rukket å tenke seg om.

Sense sitter fast

I Android 2.1 lar ikke HTCs grensesnitt Sense seg skru av på en enkel måte. Vi mistenker at dette ville gjort telefonen betydelig raskere - og fordi den oppleves som unødvendig, og tidvis plagsomt treg, ønsker vi oss en slik mulighet.

Et annet sterkt irritasjonsmoment er de berøringsfølsomme knappene under skjermen. Fordi skjermen er såpass liten må vi trykke nært kanten av den for å få opp applikasjonsmenyen.

I stedet opplever vi til stadighet å trykke på hjemtasten, som enten tar deg ut av menyen du er i, eller til en oversiktsmeny over de forskjellige skrivebordene. Fantastisk plagsomt.

Basisfunksjoner

Lydkvaliteten under samtale er god nok, og volumet er godt nok til at det er lett å høre samtalepartneren også i litt støyete omgivelser.

I Wildfire finner vi dog ingen aktiv støydemping av noe slag, så den egner seg ikke i omgivelser med svært mye støy. Da vil både du og samtalepartneren din få problemer med å høre hva som foregår.

Tekstmeldinger er også enkle å skrive, selv om knappene på fulltastaturet blir blir små på en 3,2 tommers skjerm.

Det vi imidlertid merker er at treghetsproblemene til Wildfire dukker opp litt for ofte når man bruker ringefunksjonen. Med Wildfire jager vi også ladekontakten langt hyppigere enn vi gjorde med konkurrenten fra Huawei.

Så er da også batteriet mindre med sine 1300 mAh, mot Huaweis 1500 mAh. Likevel burde en mindre skjerm sørge for at tapet i batterilevetid ikke var så betydelig som det virker å være her.

I esken

  • HTC Wildfire
  • Batteri (1300 mAh)
  • Lader
  • Micro-USB-kabel

Les også