Til hovedinnhold

FBI har funnet Silk Road-eierens Bitcoin-formue

Det største beslaget av digital valuta noensinne.

Shutterstock, 137311634

Som vi skrev om tidligere denne måneden har det amerikanske etterretningsbyrået FBI nå satt kroken på døra til den kontroversielle markedsplassen Silk Road, hvor narkotiske stoffer var den dominerende salgsartikkelen.

Nettstedet benyttet den digitale valutaen Bitcoins som transaksjonsmiddel, og etter stengningen ble rundt 30 000 Bitcoins som tilhørte brukerne av nettstedet beslaglagt, noe som igjen fikk umiddelbare konsekvenser for valutaens kurs.

Fant sjefens formue

Dette var imidlertid et relativt lite beslag i forhold til det FBI nå har gjort. Byrået hevder nemlig overfor Forbes at de omsider har funnet Bitcoin-lommeboken til selveste grunnleggeren av Silk Road, Ross Ulbricht.

Ulbrichts lommebok inneholdt intet mindre enn 144 000 Bitcoins, noe som med dagens kurs tilsvarer formidable 168 millioner kroner. Dermed er dette det største beslaget av digital valuta noensinne.

FBI opplyste visstnok ikke om hvordan de kom frem til at Bitcoin-formuen faktisk tilhørte Ulbricht, men byrået bekrefter at det er grunnleggerens penger.

Totalt er FBI altså nå i besittelse av rundt 174 000 Bitcoins, noe som utgjør rundt 3,15 prosent av den totale mengden Bitcoins i omløp.

Kraftig oppsving i kursen

Til tross for dette ser det ikke ut til at kursen på valutaen har tatt skade, faktisk snarere tvert imot. I skrivende stund er én Bitcoin verdt hele 188 amerikanske dollar, det vil si rett over 1100 kroner.

Til sammenligning lå verdien på kun 780 kroner før Silk Road-nettstedet ble stengt, noe som altså betyr at kursen har økt kraftig den siste tiden, selv med de negative overskriftene.

Avisen The Washington Post peker på at en av grunnene til dette er at stadig flere entreprenører tar i bruk den digitale valutaen, et tegn på at tilliten til Bitcoin generelt er jevnt stigende, selv om kurssvingningene ennå er store.

Vil du vite mer om Bitcoin? Her er vår grundige guide »

(Kilde: Forbes, via The Verge)

annonse