Nyhet

FBI har funnet Silk Road-eierens Bitcoin-formue

Det største beslaget av digital valuta noensinne.

Som vi skrev om tidligere denne måneden har det amerikanske etterretningsbyrået FBI nå satt kroken på døra til den kontroversielle markedsplassen Silk Road, hvor narkotiske stoffer var den dominerende salgsartikkelen.

Nettstedet benyttet den digitale valutaen Bitcoins som transaksjonsmiddel, og etter stengningen ble rundt 30 000 Bitcoins som tilhørte brukerne av nettstedet beslaglagt, noe som igjen fikk umiddelbare konsekvenser for valutaens kurs.

Fant sjefens formue

Dette var imidlertid et relativt lite beslag i forhold til det FBI nå har gjort. Byrået hevder nemlig overfor Forbes at de omsider har funnet Bitcoin-lommeboken til selveste grunnleggeren av Silk Road, Ross Ulbricht.

Ulbrichts lommebok inneholdt intet mindre enn 144 000 Bitcoins, noe som med dagens kurs tilsvarer formidable 168 millioner kroner. Dermed er dette det største beslaget av digital valuta noensinne.

FBI opplyste visstnok ikke om hvordan de kom frem til at Bitcoin-formuen faktisk tilhørte Ulbricht, men byrået bekrefter at det er grunnleggerens penger.

Totalt er FBI altså nå i besittelse av rundt 174 000 Bitcoins, noe som utgjør rundt 3,15 prosent av den totale mengden Bitcoins i omløp.

Kraftig oppsving i kursen

Til tross for dette ser det ikke ut til at kursen på valutaen har tatt skade, faktisk snarere tvert imot. I skrivende stund er én Bitcoin verdt hele 188 amerikanske dollar, det vil si rett over 1100 kroner.

Til sammenligning lå verdien på kun 780 kroner før Silk Road-nettstedet ble stengt, noe som altså betyr at kursen har økt kraftig den siste tiden, selv med de negative overskriftene.

Avisen The Washington Post peker på at en av grunnene til dette er at stadig flere entreprenører tar i bruk den digitale valutaen, et tegn på at tilliten til Bitcoin generelt er jevnt stigende, selv om kurssvingningene ennå er store.

Vil du vite mer om Bitcoin? Her er vår grundige guide »

(Kilde: Forbes, via The Verge)

Les også
Agent lurte til seg Bitcoin fra grunnleggeren av narkonettsted
Les også
Silk Road-grunnleggeren kan sitte resten av livet i fengsel
Les også
FBI avslørte mulig terrorist med ondsinnet programvare
Les også
Verdien på Bitcoin durer videre oppover
Les også
Hackere stjal tusenvis av Bitcoins
Les også
Musikkbransjen klager på Bitcoin-valutaen
Les også
«Dark Wallet» skal redde Bitcoin
Les også
Bitcoin-verdien stuper etter FBI-raid
Les også
FBI tok knekken på beryktet narko-nettsted
Les også
Hacker lar deg kjøpe Bitcoins på gata
Les også
Sikkerhetsekspert lurte cracker-fiende etter heroin-felle
Les også
Slik bruker du Internett-pengene Bitcoin
Les også
Uvitende nettspillere i Bitcoin-skandale
Les også
Digitale penger blir en fullverdig bank
annonse