Agent lurte til seg Bitcoin fra grunnleggeren av narkonettsted

Etterforskerne av Silk Road har visst ikke helt rent mel i posen.

Det beryktede nettmarkedet Silk Road, som av mange er blitt beskrevet som narkohandelens svar på nettbutikken Amazon, ble stengt av FBI i 2013 etter en intrikat etterforskningsprosess.

Avsløringen av nettstedet har ført til at grunnleggerne Ross Ulbricht er blitt dømt til livstid i fengsel, men nå viser det seg at etterforskerne også har noen svin på skogen. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Lurte til seg 400 000 kroner fra Ulbricht

En agent som tidligere jobbet for det amerikanske etterforskingsbyrået DEA (Drug Enforcement Administration) har nemlig nylig erkjent straffeskyld for å ha lurt til seg et større pengebeløp fra nettstedet han selv etterforsket, nemlig Silk Road.

Grunnleggeren av Silk Road, Ross Ulbricht, er blitt dømt til livstid i fengsel – uten mulighet for prøveløslatelse. Foto: freeross.org

Agenten skal ha utgitt seg for å være en narotikalanger med kjennskap til etterforskningen av Silk Road. Han skal så ha overbevist grunnleggeren Ross Ulbricht om å betale ham 50 000 dollar i den digitale valutaen Bitcoin, altså rundt 400 000 kroner, for tilgang til opplysningene.

I rapporten som omhandlet kommunikasjonen med Ulbricht skal agenten ha påstått at det ikke ble oveført noen penger, men i realiteten skal han ha overført det store beløpet til sin egen, personlige bankkonto. Den aktuelle DEA-agenten skal ha samarbeidet med en agent fra Secret Service, som også er blitt stilt for retten.

Inngikk også lukrativ filmavtale

Dette er imidlertid ikke det eneste Silk Road-relaterte forholdet agenten er anklaget for. Mannen skal også ha undertegnet en kontrakt med filmselskapet 21th Century Fox om å hjelpe til med å lage en film om Silk Road-nettstedet, og ifølge denne kontrakten skulle agenten få betalt 240 000 dollar.

DEA-agenten skal ikke ha informert sine overordnede om denne kontrakten. Filmselskapet ville ikke kommentere saken da Reuters kontaktet dem. Straffeutmålingen for agenten skal skje i oktober, og det er uvisst hvilken straff han risikerer.

For Silk Road-grunnleggeren ble det ingen nåde: Ross Ulbricht ble nylig dømt til livstid i fengsel uten mulighet for prøveløslatelse »

(Via Gizmodo)

Les også
Grunnleggeren av beryktet narkonettsted må sitte i fengsel resten av livet sitt
Les også
Grunnleggeren av beryktet narkonettsted dømt til livstid i fengsel
Les også
I dag går 50 000 bitcoin på amerikansk politiauksjon
Les også
– Slik fant vi Silk Road
Les også
FBI har funnet Silk Road-eierens Bitcoin-formue
Les også
FBI tok knekken på beryktet narko-nettsted
annonse