Musikkbransjen klager på Bitcoin-valutaen

Mener den hjelper piratvirksomheten.

Den digitale valutaen Bitcoin har fått en del oppmerksomhet den siste tiden, særlig etter at det Bitcoin-baserte narkonettstedet Silk Road ble stengt av FBI.

Siden valuaten befinner seg utenfor myndighetenes kontroll og muliggjør anonyme transaksjoner har Bitcoin kommet under et visst press, noe som har gjort at mannen bak den berømte 3D-skrevne pistolen nå vil gjøre valutaen enda sikrere.

Holder liv i The Pirate Bay

Nå viser det seg at også musikkbransjen føyer seg inn i rekken av dem som er kritiske til Bitcoin. Som nettstedet TorrentFreak skriver mener den amerikanske interesseorganisasjonen for platebransjen, RIAA, at den digitale valutaen bidrar til å opprettholde piratvirksomhet.

Organisasjonen leverte nylig en liste til amerikanske myndigheter over de ti mest «beryktede» piratnettsidene som platebransjen helst skulle vært foruten, hvorav The Pirate Bay ikke uventet var nevnt.

RIAA pekte på at The Pirate Bay fortsetter å være operativ til tross for at flere av bakmennene er tatt, og at hovedgrunnen til det er nettopp at nettsiden har begynt å motta donasjoner i den krypterte Bitcoin-valutaen, som er vriene for myndighetene å spore eller stanse.

Brukes på ideelle formål

Dette anser RIIA altså som problematisk. TorrentFreak kikket imidlertid nærmere på hva The Pirate Bay faktisk har brukt Bitcoin-pengene på den siste tiden, og det viser seg at mye av midlene går ut igjen til andre formål.

På den offentlige listen over The Pirate Bay sine Bitcoin-transaksjoner var blant annet donasjoner til testing av den åpne krypteringsprogramvaren TrueCrypt og til et veldedighets-rallyløp fra Storbritannia til Mongolia.

Ifølge The Pirate Bay håndteres visstnok ikke donasjonene som kommer inn av nettsiden selv, men samles i et sentralt fond som styres av representanter for Piratpartiet, og som donerer Bitcoins til andre prosjekter.

Tross kritikken blir Bitcoin stadig mer utbredt: Nå har den første Bitcoin-minibanken ankommet »

(Kilde: TorrentFreak)

Les også
Nå går platebransjen etter YouTube-brukere
Les også
The Pirate Bay-gründer kan bli valgt inn i EU
Les også
– Bitcoin er ulovlig
Les også
Nå stuper Bitcoin-verdien
Les også
Dette mener ekspertene om fremtiden til Bitcoin
Les også
Verdien på Bitcoin durer videre oppover
Les også
Hackere stjal tusenvis av Bitcoins
Les også
«Dark Wallet» skal redde Bitcoin
Les også
Dette er verdens første Bitcoin-minibank
Les også
FBI har funnet Silk Road-eierens Bitcoin-formue
Les også
Bitcoin-verdien stuper etter FBI-raid
Les også
Hacker lar deg kjøpe Bitcoins på gata
Les også
Vil fjerne piratsider fra Google-søk
Les også
Slik bruker du Internett-pengene Bitcoin
annonse