Til hovedinnhold

Hacker lar deg kjøpe Bitcoins på gata

Koffert med myntinnkast for deg som ikke gidder grave etter gullet selv.

Shutterstock

Nå har du mulighet til å kjøpe Bitcoin på gaten, vel og merke dersom du treffer på hackeren «Garbage». I forbindelse med årets Def Con-konferanse i Las Vegas hadde han og en bekjent bygget sammen en relativt spesiell koffert, melder nettstedet The Verge.

Det som er så spesielt med denne kofferten er at du kan kjøpe Bitcoin på direkten, og det er veldig enkelt. Du putter på kjøpssummen, via et eget myntinnkast, og ut får du en QR-kode som representerer verdiene.

QR-koden inneholder det du trenger for å få overført den digitale Bitcoin-valutaen til din digitale lommebok. Kofferten holder seg hele tiden oppdatert med gjeldende vekslingskurser, med et eget modem.

Raspberry Pi på innsiden

På innsiden av kofferten finner vi minidatamaskinen Raspberry Pi, et 4G-modem og en strømfordeler. Bygget inn i kofferten er det et myntinnkast, et LCD-panel og en printer for QR-kodene.

Selv om dette er bygget inn i en koffert, så krever den ekstern strømtilførsel. Dette er også en måte å holde kostnadene nede, for slik kofferten står nå kostet den bare 250 USD, eller rundt 1500 kroner, å lage.

Kofferten ble i utgangspunktet laget for en helt spesiell anledning, en fest under årets Def Con med det klingende navnet "LOL Bitcoin". For å komme seg med på festen måtte håpefulle hackere løse et problem, samt sende en liten sum med Bitcoin til en bestemt adresse.

Ingen gullgruve

Gjengen bak kofferten hadde nok håpet at mange deltagere ville trenge Bitcoin for å komme seg med på festen, men sluttresultatet ble en inntekt på 17 USD, altså langt fra å dekke kostnadene med kofferten.

For å se alle bildene av kofferten, stikk over til The Verge.

Den digitale valutaen Bitcoin har eksplodert i verdi:
Derfor sverger så mange til en heldigital mynt (Ekstra) »

Mer om
annonse