Til hovedinnhold

Bitcoin-verdien stuper etter FBI-raid

Den virtuelle valutaen har hatt en tøff utvikling. 

shutterstock_138339158

Den heldigitale Bitcoin-valutaen har gått på en solid smell etter at «Silk Road» ble tatt ned og stengt av FBI nå nylig. «Silk Road» er en nettbasert markedsplass, som av mange regnes som narkotikahandelens svar på nettbutikken Amazon.

Samtidig skal grunnleggeren av Silk Road, 29-ringen Ross Ulbricht, ha blitt arrestert i byen San Fransisco i USA, tiltalt for blant annet narkotikahandel, hacking og hvitvasking av penger.

Nettstedet er blant de skjulte undergrunnssidene som bruker anonymitetstjenesten Tor, og lar brukere selge og kjøpe primært narkotiske stoffer, som betales for med den potensielt anonyme Bitcoin-valutaen. Nettsiden var der det omsattes flest Bitcoins i verden, noe som gjorde Silk Road til en solid aktør i markedet.

Låste brukernes kontoer

I tillegg til å stenge nettsiden har myndighetene låst rundt 26 000 Bitcoins, tilhørende brukere av nettsiden. Dette tilsvarer rundt 20 millioner kroner.

Beslaget fikk umiddelbart konsekvenser for kursen til den virtuelle valutaen. Fra å ligge på rundt 780 kroner for én Bitcoin, gikk prisen ned til 510 kroner i løpet av bare noen timer. Heldigvis for alle som har investert i Bitcoin steg prisen gradvis opp til rundt 660 kroner i løpet av morgentimene norsk tid.

Det er naturlig nok usikkert akkurat hvorfor kursen har gått så mye opp og ned, men det er naturlig nok trolig en del usikkerhet om fremtiden for valutaen, siden den absolutt største markedsplassen for bruk av Bitcoins ble tatt ned. Samtidig som det er nok av investorer som spiller kortene sine fra en skjult hånd, alle er ute etter å tjene sine penger, og da er det lurt å ikke fortelle til alle hva man planlegger å gjøre.

Er du nyskjerrig på Bitcoins? Her er en solid guide til Bitcoins »

(Kilde: The Verge)

annonse