Til hovedinnhold

Sikkerhetsekspert lurte cracker-fiende etter heroin-felle

Sendte heroin på døra hans og ville arrangere politiraid.

Wikimedia

Brian Krebs, velkjent sikkerhetsekspert og mangeårig journalist hos The Washington Post, har i lang tid vært plaget av en rekke cracker-fiender. Via et russisk undergrunnsforum på nett har det blitt planlagt en serie med personlige angrep mot mannen.

Noen har vært av den mer uskyldige sorten, som da crackerne har betalt TV-abonnementet hans for de neste tre årene – med stjålne kredittkort. Andre har vært mer alvorlige, som da et dusin bevæpnede politimenn omringet huset hans, etter å ha fått anonyme tips fra crackerne om en falsk gisselaksjon i hjemmet hans.

Nylig kunne Krebs fortelle i bloggen sin om hvordan han lurte hackerne, da en administrator for det russiske forumet forsøkte å bestille heroin i hans navn, for så å få politiet til å raide hjemmet hans og «ta ham på fersken» som en heroinlanger.

Fikk heroin på døra

I midten av juli begynte hackerne sitt nyeste påfunn via det samme undergrunnsforumet. De skulle samle opp flere Bitcoins og bestille så mye heroin som de hadde råd til via det lugubre nettstedet Silk Road, som er notoriske for å selge alt fra hasj til heroin, helt uten spor. Heroinet skulle leveres på døra til Krebs, og alt skulle gjøres i hans navn.

Når heroinet ble levert skulle de med telefonnummeret til Krebs' nabo ringe politiet, og fortelle at han oppbevarte store mengder narkotika.

Sikkerhetseksperten fulgte imidlertid med på hver eneste del av diskusjonen, og varslet tidlig FBI om hva som var i ferd med å skje. En rapport ble skrevet, og politiet satt det opp slik at hver eneste bekymringsmelding som ble sendt inn om aktivitet i hjemmet hans, skulle behandles ekstra varsomt.

Heldigvis for Krebs kom de 13 små posene med heroin på døra i god tid før et eventuelt politiraid. I mellomtiden hadde Krebs dokumentert det hele nøye, og han leverte heroinet til politiet med en gang.

Svertekampanjen han har vært utsatt for det siste året pågår fortsatt, og i bloggen forteller han at han nå jobber med å spore opp hvem den anonyme crackeren egentlig er.

– Jeg er litt bekymret, men det er samtidig mye folk kan gjøre for å oppskake deg med et tastatur og et par museklikk, sier Krebs om situasjonen til BBC.

Les mer om sikkerhet på Hardware Ekstra:
Det er skremmende let å cracke det trådløse nettet ditt »

(Kilde: Brian Krebs)

annonse