Til hovedinnhold

Hackere stjal tusenvis av Bitcoins

Nå advares Bitcoin-sparere mot å være uforsiktige.

123dartist/Shutterstock

Den digitale Bitcoin-valutaen er en lovende teknologi som er i ferd med å få stadig bedre fotfeste, men har også hatt en turbulent reise. Valutaen har blant annet blitt brukt til å holde liv i det beryktede narkotikanettstedet Silk Road, og nylig ble også Bitcoin anklaget av musikkbransjen for å bistå piratvirksomhet på nettet.

Med tanke på at Bitoin er en Internett-basert valuta har sikkerhet for brukerne også vært et stort tema, og nå har vi fått et eksempel på en sak som antakelig vil vekke en del bekymring blant Bitcoin-brukerne.

Stort hacker-innbrudd

Som Wired melder har en eller flere hackere nemlig brutt seg inn hos tjenesten inputs.io, som tilbyr brukere over hele verden Bitcoin-lommebøker for lagring av den digitale valutaen.

Tjenesten opplevde to innbrudd, hvorav det første fant sted den 23. oktober og det andre 26. oktober. Tyvene, som skal ha brutt seg inn via hacking av e-postkontoer, stakk av med til sammen 4100 Bitcoins, som i skrivende stund tilsvarer rundt 6,8 millioner kroner. Nettsiden er nå stengt.

På tjenestens hjemmeside sier grunnleggeren, som kaller seg TradeFortress, at han ikke har midler til å dekke det stjålne beløpet fullt ut, noe som betyr at mange Bitcoin-penger altså er gått tapt for brukerne.

Advarer Bitcoin-brukere

Som et plaster på såret ønsker han imidlertid å bidra med sin egen Bitcoin-beholdning på 1540 Bitcoins, som tilsvarer rundt 2,6 millioner kroner.

I lys av innbruddet fraråder han nå folk fra å lagre Bitcoins på datamaskiner som er koblet til Internett. Den private nøkkelen som hører til Bitcoin-lommeboken kan nemlig lagres på en maskin uten nettilkobling, selv om selve transaksjonene som kjent skjer via Internett.

Om du er blant dem som har brukt tid på å grave frem en del av disse digitale pengene og har en respektabel samling kan det kanskje være verdt å ta tipset til etterretning.

Det Bitcoin-baserte narkonettstedet er allerede oppe igjen:
Silk Road 2.0 er nå et faktum »

(Kilde: Wired, via Engadget)

annonse