Til hovedinnhold

Verdien på Bitcoin durer videre oppover

Nådde nettopp ny milepæl.

123dartist/Shutterstock

Verdien på den digitale valutaen Bitcoin har tidligere vært kjent for både store og uforutsigbare svingninger, men det er ingen tvil om at valutaen for øyeblikket er inne i en meget positiv periode.

For en liten stund siden kunne vi melde at Bitcoin-verdien steg med hele 24,5 prosent på kun ett døgn, noe som satte prisen på én Bitcoin til rundt 600 dollar, eller rundt 3600 kroner.

Fortsetter oppover

Ennå ser det ut til at toppen på ingen måte er nådd. Nå kan nemlig økonominettstedet Bloomberg melde at prisen per Bitcoin har nådd intet mindre enn 1000 dollar.

Det betyr altså at verdien har nær doblet seg på bare ti dager. Årsaken til den raske veksten er blant annet en kraftig økning i etterspørselen etter den digitale valutaen, spesielt fra spekulanter i USA og Kina.

I tillegg kommer det stadig flere positive signaler fra myndighetene. Som blant andre The Washington Post rapporterte tidligere fikk representanter for Bitcoin-samfunnet meget gode tilbakemeldinger under en høring i det amerikanske senatet angående valutaen nylig.

Det skal også ha hjulpet på legitimiteten til Bitcoin at man har slått ned på kriminell virksomhet som benytter valuaten, først og fremst i form av stengningen av det beryktede narkonettstedet Silk Road.

Noen bruker lugubre virkemidler for å skaffe seg Bitcoins:
Et spillselskap brukte kunders datamaskiner til grave etter Bitcoins »

(Kilde: Bloomberg)

annonse