Til hovedinnhold

Silk Road-grunnleggeren kan sitte resten av livet i fengsel

Mannen bak narko-nettstedet har fått enda en tiltale.

freeross.org

«Silk Road» var navnet på Internett-markedet som av mange ble beskrevet som narkotikahandelens svar på nettbutikken Amazon, hvor anonyme brukere over hele verden kunne skaffe seg ulovlige substanser med Bitcoin-valutaen.

Myndighetene har vært ute etter nettstedet siden oppstarten i 2011, og i oktober i fjor ble det lysskye markedet omsider stengt av det amerikanske etterforskningsbyrået FBI.

Bakmannen formelt tiltalt

I forbindelse med stengningen ble mannen bak Silk Road, Ross Ulbricht, arrestert og siktet for blant annet narkotikahandel, hacking og hvitvasking av penger. Senere fant FBI også Bitcoin-formuen hans på hele 144 000, som da tilsvarte hele 168 millioner kroner.

Nå kan magasinet Forbes melde at det er tatt ut formell tiltale mot Ulbricht, og denne inneholder nå ett ekstra tiltalepunkt som øker den laveste strafferammen ganske betydelig.

Den opprinnelige siktelsen hadde en antatt minimum strafferamme på ti år, men nå har påtalemyndighetene også tiltalt Ulbricht for det som på engelsk kalles «continuing criminal enterprise».

Kan sitte resten av livet

Dette er en alvorlig tiltale som hovedsakelig brukes i forbindelse med kriminelle organisasjoner, og har en minimum strafferamme på 20 år, noe som altså bringer minimumstiden opp til 30 år dersom han blir dømt.

Imidlertid er det slik at både dette nye tiltalepunket og den opprinnelige tiltalen har en maksimal strafferamme på livstid, noe som betyr at han risikerer å sitte resten av livet i fengsel uansett hvilken tiltale han dømmes etter.

I en uttalelse til Forbes sier Ulbrichts advokat Joshua Dratel at Silk Road-grunnleggeren har planer om å erklære seg ikke skyldig.

I mellomtiden er narkonettstedet ennå aktivt: Silk Road 2.0 har nemlig nå overtatt »

(Kilde: Forbes)

annonse