Nyhet

Silk Road-grunnleggeren kan sitte resten av livet i fengsel

Mannen bak narko-nettstedet har fått enda en tiltale.

«Silk Road» var navnet på Internett-markedet som av mange ble beskrevet som narkotikahandelens svar på nettbutikken Amazon, hvor anonyme brukere over hele verden kunne skaffe seg ulovlige substanser med Bitcoin-valutaen.

Myndighetene har vært ute etter nettstedet siden oppstarten i 2011, og i oktober i fjor ble det lysskye markedet omsider stengt av det amerikanske etterforskningsbyrået FBI.

Bakmannen formelt tiltalt

I forbindelse med stengningen ble mannen bak Silk Road, Ross Ulbricht, arrestert og siktet for blant annet narkotikahandel, hacking og hvitvasking av penger. Senere fant FBI også Bitcoin-formuen hans på hele 144 000, som da tilsvarte hele 168 millioner kroner.

Nå kan magasinet Forbes melde at det er tatt ut formell tiltale mot Ulbricht, og denne inneholder nå ett ekstra tiltalepunkt som øker den laveste strafferammen ganske betydelig.

Den opprinnelige siktelsen hadde en antatt minimum strafferamme på ti år, men nå har påtalemyndighetene også tiltalt Ulbricht for det som på engelsk kalles «continuing criminal enterprise».

Kan sitte resten av livet

Dette er en alvorlig tiltale som hovedsakelig brukes i forbindelse med kriminelle organisasjoner, og har en minimum strafferamme på 20 år, noe som altså bringer minimumstiden opp til 30 år dersom han blir dømt.

Imidlertid er det slik at både dette nye tiltalepunket og den opprinnelige tiltalen har en maksimal strafferamme på livstid, noe som betyr at han risikerer å sitte resten av livet i fengsel uansett hvilken tiltale han dømmes etter.

I en uttalelse til Forbes sier Ulbrichts advokat Joshua Dratel at Silk Road-grunnleggeren har planer om å erklære seg ikke skyldig.

I mellomtiden er narkonettstedet ennå aktivt: Silk Road 2.0 har nemlig nå overtatt »

(Kilde: Forbes)

Les også
Grunnleggeren av beryktet narkonettsted dømt til livstid i fengsel
Les også
Rettssaken mot Silk Road-grunnleggeren har begynt – risikerer livstid
Les også
FBI stengte «oppfølgeren» til beryktet narkonettsted
Les også
Nå ligger TPB-gründeren tynt an
Les også
– Slik fant vi Silk Road
Les også
Berømt hacker stanset over 300 nettangrep
Les også
Nytt, hemmelig narko-nettsted stengt av politiet
Les også
Beryktet narkonettsted er tilbake
Les også
FBI har funnet Silk Road-eierens Bitcoin-formue
Les også
Bitcoin-verdien stuper etter FBI-raid
Les også
FBI tok knekken på beryktet narko-nettsted
annonse