Til hovedinnhold

«Dark Wallet» skal redde Bitcoin

Mannen bak 3D-printet våpen samler inn penger til nytt prosjekt.

Cody Wilson ble verdensberømt da selskapet hans, Defense Distributed, skapte et 3D-printet våpen. Nå vender den kontroversielle amerikaneren tilbake, og denne gangen for å skape blest om Bitcoin.

Sammen med en rekke andre ønsker Wilson at den digitale valutaen skal forbli sikker og anonym – og følgelig utenfor myndighetenes kontroll. Derfor lanseres «Bitcoin Dark Wallet», et system som trekker Bitcoin tilbake til sine røtter.

Bitcoin i søkelyset

Dark Wallet er ventet å bli lansert i begynnelsen av 2014. I hovedsak er det et program som lagrer, sender og mottar Bitcoin-enheter – pent dandert med ekstra sikkerhetsmekanismer.

Bitcoin har tiltrukket seg stadig mer oppmerksomhet de siste årene, og da spesielt fra styresmakter som ønsker å kontrollere transaksjoner og handel. Den anonyme og jevnt distribuerte myntenheten har sperringer mot dette, men disse kan være i ferd med å bli forbigått.

Den anonyme markedsplassen Silk Road ble nylig slått ned på av FBI, og her spilte Bitcoin en nøkkelrolle. Cody Wilson og kompani ønsker å bevare valutaen som en måte å bevare anonymitet og personvern på, og det her her Dark Wallet kommer inn i bildet.

Blander sammen pengene

Gjengen bak Dark Wallet har derfor skapt en protokoll de kaller «trustless mixing». Denne metoden lar Bitcoin-brukere blande digitale mynter i én gedigen pott, før de blir kodet inn i valutaens offentlige restbok. Dermed skal det være umulig å utpeke og spionere på individuelle aktører.

Bitcoin Dark Wallet er lansert på folkefinansieringsnettstedet Indiegogo, hvor målet er å samle inn 50 000 dollar (cirka 300 000 kroner) innen 15. desember. I skrivende stund har prosjektet skaffet 10 000 dollar (60 000 kroner), med 45 dager igjen.

Gi ikke teknologien skylda:
I dag lastet jeg ned en pistol fra Internett »

Se den dramatiske videoen som presenterer Dark Wallet på YouTube:

(Kilder: Forbes via The Verge)

Les også
Nå blir Bitcoin enda mer anonymt
Les også
Dette mener ekspertene om fremtiden til Bitcoin
Les også
Hackere stjal tusenvis av Bitcoins
Les også
Musikkbransjen klager på Bitcoin-valutaen
Les også
Dette er verdens første Bitcoin-minibank
Les også
FBI har funnet Silk Road-eierens Bitcoin-formue
Les også
Bitcoin-verdien stuper etter FBI-raid
Les også
Det 3D-printede våpenet kommer om to uker
annonse