Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

HTC Incredible S

Design og brukervennlighet

HTC hevder at deres siste tilskudd til smarttelefonmarkedet, Incredible S, innbyr brukeren til å tørre å være annerledes, å skille seg ut. De sier at dette skal være en telefon som skal imponere sansene våre. Gjør den nå virkelig det?

Telefonen kommer med operativsystemet Android 2.2 som har tilnavnet Froyo. Dette er litt skuffende med tanke på at flere modeller som når butikkhyllene i disse dager kommer med Android 2.3, også kalt Gingerbread. Ja, HTC sier at det skal komme en oppdatering til Android 2.3 i løp av andre kvartal av 2011, men vi syns dette burde vært lagt inn fra starten av.

Ingen taster

En ting man raskt legger merke til er at det ikke er noen fysiske taster på forsiden av telefonen. Alle taster man bruker for å navigere i telefonens menyer dukker først opp når man slår på skjermen. Da får man fire berøringsfølsomme taster nederst under selve skjermen. Disse er fra venstre: En hjemtast, en menytast, en tilbaketast og en søketast.

Telefonen har ingen dedikert kameratast, noe som mange kanskje ville etterspurt i en mobil i denne klassen. På venstre side av telefonen finner vi to volumtaster som styrer høytalervolum og ringetonevolum. Nedenfor disse tastene finner vi en microUSB-utgang, men den har ikke noen form for deksel som beskytter den mot rusk og rask.

På toppen av telefonen er det en minijack-utgang for vanlige øretelefoner og en tast for å slå av og på telefonen, samt at den fungerer som tastelås.

Prøver å skille seg ut

Under telefonen er det ingen utganger eller taster, men et lite skille i dekselet som viser at det er her man tar av bakdekslet. Telefonen ser ellers ganske nøytral ut fra forsiden. Snur man telefonen derimot er det en annen sak.

HTC har stått litt på stedet hvil når det kommer til designfronten i det siste. Nå har de endelig tatt litt mot til seg å prøvd å gjøre en innsats for å skille seg ut. Baksiden av telefonen er kantete og gir en oss en design som skiller seg fra konkurrentene. Om det er et godt forsøk på å skille seg ut eller ikke er en smaksak, men det er bra de i hvert fall prøver på noe nytt.

Størrelsesmessig havner Incredible S midt på treet for telefoner med stor skjerm. Den er så vidt større enn en iPhone 4, og litt mindre enn en HTC Desire HD. Med sine 11.7 millimeter i tykkelse er det ingen tungvekter vi har med å gjøre, men den er igjen ikke like slank som for eksempel Sony Ericssons Xperia Arc.

Telefonen veier 135,5 gram og er ikke spesielt tung med tanke på størrelsen. Den er tung nok til at det kjennes ut som kvalitet, men ingen murstein slik som for eksempel Sony Ericssons Xperia Play. Det er ikke noe problem å gå rundt med telefonen i buksa, og den tar ikke opp for mye plass i lommen.

Bra skjerm

Til tross for at HTC Incredible S ikke kan skilte med noen Super-AMOLED-skjerm er fortsatt skjermkvaliteten svært god. Den 4 tommer store skjermen har gode, skarpe farger og gode kontraster omtrent uavhengig av hvor bratt innsynsvinkel man har. Lysstyrken er bra, og selv om den ikke er helt optimal i sterkt sollys gjør den jobben i massevis. Skjermen er av typen Super-LCD, har en oppløsning på 800 x 480 piksler.

Skjermen er responsiv og svarer ved den letteste berøring. Vi merker oss dog at den kunne vært enda raskere når vi for eksempel skal bla i menyene. Dette kan nok komme av HTC eget grensesnitt, Sense som kan har en tendens til å stjele litt av kraften i telefonen.

Glasset på skjermen er av typen Gorilla Glass noe som gjør skjermen tilnærmet ripefri. Dette gjør at man ikke trenger å bekymre seg så mye over å skade skjermen dersom man går med den lommen.

Den kapasitive skjermen støtter også flerfingerberøring slik at man for eksempel kan bruke tofinger-zoom når man skal surfe på nettet, se på bilder eller spille.

Skrive skrive skrive

HTC Incredible S kommer fullt utstyrt med norsk tastatur og ordliste. Tastaturet fungerer godt da den store skjermen gjør det enkelt å skrive raskt både når vi holder den i stående og liggende stilling. Det skal sies at det går raskere å skrive med flere fingre med telefonen i liggende stilling enn å bare skrive med en finger i stående stilling.

Det er ikke noe SWYPE-tastatur integrert i telefonen, men man kan velge mellom T9-tastatur og et mindre QWERTY-tastatur om ønskelig.

Menyer og bruk

Har man prøvd en nyere HTC-telefon med Android er det ikke mange overraskelser man møter på i Incredible S. Deres eget brukergrensesnitt Sense er lagt inn, noe som gir en drøss med wigets, bakgrunner, animasjoner og HTCs egne applikasjoner.

Et eksempel på dette er en wiget som ligger inne som standard ved navn FriendStream. Her får man oppdateringer på hva som for eksempel skjer på Facebook til en hver tid rett inn på en av hjemskjermene på telefonen.

Incredible S tilbyr syv startskjermer, og man kan ikke legge til eller slette disse. Her kan man legge inn wigets, snarveier, applikasjoner og mapper. Man kan velge startskjerm ved å enten bla fram og tilbake ved et raskt stryk med fingeren, eller man kan gjøre en klypebevegelse med to fingre. Da vil man få oversikt over alle syv, og man kan enkelt velge blant disse. Denne oversikten får man også ved et trykk på hjemtasten.

Nederst på skjermen finner vi også tre valg, en tast med et rutenett på som gjør at man kommer inn i hovedmenyen, en tast for telefon og en tast for personliggjøring av telefonen. Ikonene er store og lette å treffe med fingeren.

Ikonene i hovedmenyen kan enten vises i rutenett eller i liste. Uansett vil de ligge i alfabetisk rekkefølge og er enkle å navigere seg i. Ved å holde fingeren inne over et av ikonene i hovedmenyen får man muligheten til å legge en snarvei til dette programmet på en av hovedskjermene. Dette kan være hendig dersom det er en applikasjon eller et spill man ofte bruker for raskest mulig tilgang.

Man kan også bruke menytasten når man er inne i hovedmenyen for å dele programmer med andre. Dette er en fin løsning hvis for eksempel har et spill man ønsker å dele med andre Android-brukere.

En annen fin ting å merke seg er at nå man synkroniserer kontakter via Gmail, Facebook og andre sosiale medier får man muligheten til å slå sammen kontakter. Så hvis man har en kontakt liggende på telefonen med kun telefonnummer, vil Incredible S se at dette er den samme personen som du har på Facebook, og lagre disse kontaktene til en slik at man får all informasjonen samlet på et sted.

I esken

  • Ladekontakt
  • Batteri
  • Brukermanual
  • Øretelefoner med mikrofon
  • USB-kabel
  • Minnekort (microSD, 8GB)