Til hovedinnhold

HTC Evo 3D er offisiell

Oppdatert: Det rapporteres nå at telefonen likevel ikke får GSM likevel, og dermed ikke kan brukes i norske mobilnett i det hele tatt. Les mer på gsmarena.com.

HTCs nye flaggskip ble nylig offisielt lansert av CTIA, operatøren Sprint og HTC. Vi skrev om modellen da den fortsatt var på ryktebørsen, og spesifikasjonene som var på ryktebørsen i forkant ser ut til å stemme bra.

3D-skjerm og -kamera

Evo 3D er som navnet tilsier en mobil med 3D-funksjonalitet. Skjermen skal støtte 3D av den brillefri parallaksehindringsteknologien.

Les også: Slik fungerer brillefri 3D »

To kameraer på baksiden sørger for at du også kan filme i 3D.

Heftig spesifisert

Evo 3D har en 4,3 tommers skjerm, altså av samme størrelse som vi kjenner fra HTC Desire HD. Oppløsningen har blitt tynt til 960 x 540 piksler, noe som kommer godt med når man skal sende én kolonne med piksler til hvert øye.

Prosessoren skal være av svært kraftig sort. Vi snakker om en tokjernersprosessor med klokkehastighet på 1,2 GHz. Imidlertid er det foreløpig litt uklart hvilket brikkesett som står i enheren, men det er sannsynlig at HTC har brukt Qualcomm Snapdragon MSM8260 eller MSM8660 siden Desire HD er basert på MSM8655.

Foreløpig er det bare RIM som har tatt i bruk disse flaggskipprosessorene i kommende modeller som BlackBerry Bold Touch-modellene og Blackberry Storm 3.

Av minne har enheten 1 GB arbeidsminne og 4 GB lagringsminne for brukeren. Minnekort er støttet.

Kameraene på baksiden kan knipse i fem megapikslers oppløsning. Siden det er to av dem snakker vi om ti megapikslers 3D-bilder. Et 1,3 megapikslers kamera er i tillegg montert på fremsiden for videosamtaler.

DLNA- og HDMI-støtte er på plass, slik at du kan spille filmer på tvers av det trådløse nettverket eller over kabel til TV-er med HDMI-støtte.

Batteriet rommer ikke mindre enn 1730 mAh.

Android OS 2.3

Med Android OS 2.3 får du Flash-støtte i nettleseren, muligheter for å dele internettilkobling ved at mobilen kan fungere som en Wi-Fi-ruter og de aller nyeste Android-menyene.

Den dårlige nyheten

Telefonen utnytter Sprints Wimax-utstyrte 3G-nett, og Evo 3D blir derfor ikke å se i norske butikkhyller i sin nåværende form. Det gir ikke akkurat de beste surfehastighetene.

Den gode nyheten er imidlertid at HTC etter all sannsynlighet har lyst til å utnytte de nye teknologiene også i Europa så snart som mulig, og vil kanskje lage en versjon som fungerer i våre mobilnett i ikke altfor fjern framtid.

LGs 3D-telefon som ble lansert i februar i år vil på sin side også komme til Norge om ikke lenge. Du kan lese sniktitten av Optimus 3D her, eller sjekke ut de første prisene som nå har dukket opp i prisguiden.

annonse