På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
HTC Desire HD
Innhold
- Design, skjerm og menyer
- Utmerket byggekvalitet
- Nye Sense
- Rask med noen pustepauser
- Basisfunksjoner
- Strømsulten
- Teknologi og funksjoner
- På internett
- E-post
- Fjernstyring av telefonen
- Reisedagbok
- Litt ustabilt
- Navigasjon
- Velg annen programvare
- Multimedia
- Videoavspilling
- Musikkavspilling
- Kamera
- Konklusjon
- Godt bygget
- Pustepauser i menyene
- God på det grunnleggende
- Svakt batteri og dårlig navigasjon
- Til slutt
Design, skjerm og menyer
HTC har hatt stor suksess med Desire, og da de for halvannen måned siden lanserte Desire HD under en stor tilstelning i London, skapte det forventninger om enda en ny Android-versting.
Her skal så å si alt man måtte ønske seg av teknologi ha kommet på plass. HTC har dessuten lansert nye tjenester for å gjøre det enklere å sikre seg om uhellet har vært ute. Nå har det nye flaggskipet havnet på testbenken.
Desire HD har nok for mange sine mest åpenbare styrker på innsiden. Vi begynner likevel som vanlig med å ta en titt på designen og byggekvaliteten.
Mange vil nok mene at en skjerm på 4,3 tommer gir en telefon som er i største laget. Desire HD er også en del større enn konkurrentene, men fordi mye av fyllet rundt skjermen er borte oppleves den ikke som direkte uhåndterlig. Den passer også greit i lommene på vanlige olabukser.
Utmerket byggekvalitet
Skjermen er laget i glass, og forøvrig er telefonen for det meste laget i metall. Unntakene er to luker som dekker batteriplassen og inngang for SIM-kort og minnekort av typen Micro-SD. På baksiden finner vi også en liten tut som kameralinsen sitter i, og to LED-lys til bruk når man tar bilder.
Fargene veksler mellom to toner mørkebrunt, på baksiden av telefonen, og sort rundt skjermen foran. I tillegg er høyttalerene foran og bak, samt volumtastene uthevet i krom eller polert metall.
HTC Desire HD er absolutt ikke spesielt fargerik på utsiden. Den er snarere avmålt og sober i designvalg. Elementet med Desire HD som gjør størst umiddelbart inntrykk er nok den enorme skjermen.
Vi har sett samme størrelse skjerm tidligere, den gang i HTC HD2, men vi får fortsatt litt stjerner i øynene av å ha så mye skjermplass til disposisjon. Dette gjør at forventningene til Desire HD både for filmvisning og nettsurfing blir skyhøye. Mer om det siden.
Skjermen holder den samme oppløsningen som vi har blitt vant med i den siste tidens toppmodeller, altså 800 x 480 piksler. Det har vært vanskelig å oppdrive AMOLED-skjermer i selv mer moderate størrelser den siste tiden, og dermed er det en LCD-skjerm som har funnet veien til Desire HD.
Uansett har vi ikke så mye å utsette på skjermen i Desire HD. Konkurrenten Samsung Galaxy S har med sin Super-AMOLED-skjerm mer sprut i fargene, og den oppleves som noe mer lyssterk. Man må imidlertid ha de to telefonene ved siden av hverandre for å virkelig legge merke til forskjellen.
Med økt skjermstørrelse og lavere oppløsning i forhold til Apples Iphone 4 merker vi også at tekst blir uleselig tidligere på Desire HD når vi zoomer mye ut. Vi kan uansett ikke se for oss at noen bruker tid på lese tekst som kun er millimeterstor, så vi har ikke nevneverdige problemer med oppløsningen heller.
Byggekvaliteten oppleves også som jevnt over svært god. Vi er litt usikre på de to løse dekslene bak på telefonen, ettersom disse virker å være av et litt annet kaliber holdbarhetsmessig enn resten.
Nye Sense
Telefonen har ellers Android 2.2 med Sense-tilpasningene vi kjenner fra HTC. Det betyr en litt annerledes ringemeny og generelt noe mer tiltalende grafiske elementer. Det betyr også HTCs nye navigasjonsløsning og noe som kalles HTC Hub.
HTC Hub er utgangspunktet om man ønsker å tilpasse Desire HD med nedlastbare temaer, bilder og lyder. Foreløpig er ikke utvalget enormt, men det er like fullt nok her til å kunne gjøre ganske mye med telefonen, og best av alt - alt er gratis.
Vi går gjennom resten av de nye funksjonene i nye Sense på side to av testen.
En bruker som kjenner Android vil ikke ha noen som helst problemer med å finne frem i menysystemet på Desire HD, og nye brukere burde kunne finne seg til rette raskt. Det meste er logisk oppbygget og funksjoner er stort sett der man forventer å finne dem.
Rask med noen pustepauser
For det meste er menysystemet også særdeles raskt. Innimellom får vi dog inntrykk av at telefonen blir stresset, og den tar seg av og til svært lange pustepauser. Pustepausene ble mer merkbare da vi satte inn et stort minnekort på 16 GB med mye innhold.
Etter at vi formaterte minnekortet ble pausene kortere og færre, men vi snubler fortsatt i dem fra tid til annen. Her er det muligens snakk om programvare som ikke er ferdig optimalisert for den nye maskinvaren.
Basisfunksjoner
Desire HD er god på de grunnleggende tingene. Lyden i samtale er klar og tydelig og volumet blir høyt nok, selv om vi har vært borti mobiler som har høyere volum under samtale. Selv i ganske støyete omgivelser går det helt fint å snakke i Desire HD.
Tekstmeldingsfunksjonen er god og ordboken gjør en god jobb i autokorrigering underveis. Vi hadde kanskje trodd skjermtastaturet ble bedre på grunn av skjermstørrelsen. Riktignok blir tastene større enn på den 3,5 tommer store skjermen i Iphone 4.
I stående modus merker vi likevel at størrelsen bedrar fulltastaturet i portrettmodus. Med enhåndstasting i høyre hånd merker vi at vi treffer tastene på venstre side dårligere enn de på høyre side. Telefonen er rett og slett litt stor.
Vi synes også vi titt og ofte merker at skjermen reagerer litt utenfor der vi trykker. Den oppleves rett og slett som litt unøyaktig.
Noe stort problem er dette uansett ikke. Ordlisten hjelper, som nevnt, og om man har for små hender blir nøyaktigheten vesentlig bedre om man går over til numerisk tastatur i stedet for fulltastatur.
Vi kunne altså ønsket oss mulighet for noe høyere volum i samtale, og et enklere fulltastatur når vi taster med én hånd. Dette er uansett bagateller for de fleste, og Desire HD trekkes ikke nevneverdig på denne fronten.
Strømsulten
Et punkt vi må trekke litt for er batteriet. Mange av Desire HD-s mindre kapable slektninger kommer i dag med batteristørrelser på 1500 mAh som skal drive 3,2 tommers skjermer og svakere innmat. Teknomonsteret Desire HD med 4,3 tommer stor skjerm leveres med batteri på 1230 mAh.
Vi skal ikke utelukke at opplevd batteritid farges til dels av tidlig programvare. Vi opplevde telefonen som svært strømsulten. Man må belage seg på å lade Desire HD hver kveld selv med relativt moderat bruk, og det er nok ingen dårlig idé å ha med seg ladekabel i tilfelle.
Teknologi og funksjoner
Som de fleste dyre telefoner mangler ikke Desire HD noe nevneverdig når det kommer til tilkoblingsmuligheter. Her finner vi super-3G, raskeste standard trådløst nett, Bluetooth og GPS med tilhørende digitalt kompass.
Skal vi nevne de få tingene vi ikke finner her som vi har sett andre steder måtte det være gyroskopet fra Apples Iphone 4 og Bluetooth 3.0 som vi har sett i flere Samsung- og Nokia-modeller den siste tiden.
Den store skjermen setter forventningene høyt til Desire HD som surfemobil, og den burde også bidra til god oversikt i typiske kontorfunksjoner som e-post og planlegger.
På internett
Den største forskjellen på Desire HD og mange eldre modeller er muligens at telefonen kjører Android i versjon 2.2. Her er Flash-støtte en av de store nyhetene, og nettleseren i Desire HD bør altså være i stand til å vise video og spill på lik linje med det man ser på en vanlig PC.
Det blir en sannhet med modifikasjoner. Den er i stand til å vise Flash-innhold, men det er ikke alt innhold som går like raskt. Eksempelvis er det ikke alle videospillere som spiller av i nettleseren uten å hakke.
Likevel er det betraktelig mye mer innhold vi får tilgang til her enn i eldre utgaver av nettleseren.
Nettleseren i Desire HD er ekstremt rask og enkel i bruk. Vi merker aldri at det lugger. Både innlasting, zooming og panorering går imponerende raskt. Dette er absolutt en av de beste surfetelefonene vi har hatt klørne i.
E-post
Her er det HTCs egen e-postleser som gjelder. Den er enkel og kjapp i bruk, og med fargekoding av innkomne e-poster i en felles innboks er den også ekstremt oversiktlig. Man kan selvsagt velge å se på innboksene hver for seg.
Her støttes opptil flere Exchange-kontoer, og ellers er støtten omtrent som forventet med mulighet for å legge inn haugevis av POP- og IMAP-baserte e-postkontoer. Visning av innkomne meldinger er også raskt og pent. HTML-visning fungerer godt, som vanlig på Android-enheter.
For visning av vedlegg har Desire HD inkludert Quickoffice. Kontorprogramvaren støtter også oppretting og redigering av dokumenter, og vi slipper dermed unna å betale for oppgradering, slik vi vanligvis må. PDF og vanlige Office-dokumenter leses greit, mens man må finne eventuell støtte for .ZIP-filer i Android Market.
Alt i alt er Desire HD en velfungerende e-postmaskin. Vi synes likevel HTC kunne inkludert en filutforsker. Man kan lagre vedlegg som ikke støttes av telefonen, men disse blir i praksis vanskelig å finne igjen uten en utforsker.
Fjernstyring av telefonen
Telefonen kommer med forhåndsinstallerte klienter for Twitter og Facebook. Den synkroniserer kontakter fra Facebook og Gmail, og den henter også bilder automatisk, slik at det dukker opp bilder av den som ringer inn når telefonen ringer.
HTC insisterer på at programvaren Sense er mer enn bare et grensesnitt. Hvorvidt dette var en påstand de hadde dekning for før skal vi ikke ta stilling til, men det har de iallfall nå.
I nye sense har HTC lagt en betydelig andel funksjonalitet på internett. Noen av funksjonene som har kommet til er rene sikkerhetsfunksjoner mens andre er svært nyttige hverdagsfunksjoner.
I skrivende stund er nettstedet htcsense.com ikke tilgjengelig på norsk, men det er greit forståelig enten vi velger dansk, svensk eller engelsk. Kortversjonen er at dette fungerer greit.
Her kan man sende meldinger fra telefonen via internett, for eksempel om man har glemt den hjemme. Skulle telefonen ha blitt gjenglemt er det også greit å kunne lese innkomne tekstmeldinger, se eventuelle tapte anrop og viderekoble til et annet nummer uten å trenge å ha telefonen i nærheten.
Om det verste skulle skje kan man også finne ut hvor telefonen befinner seg, og man kan låse den med beskjed og samtidig legge igjen nummer som finneren kan ringe. Om man tror telefonen allerede har havnet i gale hender kan den også fjernslettes via internett.
Reisedagbok
Dersom man hverken har glemt mobilen hjemme eller mistet den, kan man få et overblikk over hvor man har vært ved hjelp av Footprints. Tjenesten likner mye på Google Latitude, og den kan også kobles opp mot Googles tjeneste.
Her kan man legge inn merknader på telefonen om man er på nye steder. Bilder av stedet man har besøkt kan også lastes opp, sammen med notater, korte lydklipp og annet krimskrams man måtte ønske å lagre.
På nettstedet får man siden tilgang til dette som nåler på et kart, og som en bildekarusell øverst der man kan klikke på bildene og få presentert informasjonen man har lagt inn og posisjonen man var på da punktet ble opprettet.
Kontaktlisten kan man også få opp, og HTC har også laget et slags nettsamfunn i Sense, der man kan legge til andre brukere av tjenesten i en venneliste. Gjennom denne kan man dele blant annet Footprints og erfaringer med apps. Sistnevnte dukker opp i HTC Likes som vi tar en nærmere titt på på neste side.
Litt ustabilt
Alt er ikke helt på stell ennå. Innimellom tar det i overkant lang tid fra vi trykker på en knapp til telefonen responderer, og innimellom henger tjenesten.
Vår kontaktperson hos HTC forsikrer imidlertid om at tjenesten oppdateres fortløpende, og at forbedringene sannsynligvis vil skyte fart så fort den får flere brukere. Her skal det altså ikke være snakk om at man må vente i månedsvis på feilrettinger og nye versjoner.
Vi kan ikke si annet enn at htcsense.com virker som en særdeles lovende tjeneste. Allerede nå hever den inntrykket av Desire HD et par hakk, men ettersom den foreløpig virker litt uferdig gleder vi oss mer til å se hva HTC gjør med dette nye verktøyet fremover.
Navigasjon
Et av de viktigste punktene som ble fremhevet ved lansering av Desire HD og nye Sense var navigasjonsfunksjonene. Disse er en smule amputerte i Norge.
I utgangspunktet har Desire HD gratis navigeringstjenester gjennom Google Maps. Som talestøttet navigasjon fra Google ellers, er ikke denne tjenesten tilgjengelig i Norge.
Når vi ønsker såkalt turn-by-turn-navigasjon er altså vårt eneste valg noe HTC har kalt Premium-navigasjon. Dette er en betalt tjeneste som man får en kort prøveperiode på i starten.
Deretter må man betale 35 kroner i måneden for hvert område man ønsker å bruke. Norge, Sverige og Danmark er et av områdene vi kan velge, og man kan laste ned kart for Norge for seg, om man ønsker.
Man bør imidlertid passe på å laste ned kartene mens man er innenfor dekning av en trådløs sone. Kartet over Norge er på 165 MB og om man ikke har makspris på data, eller en dataplan med inkludert trafikk kan det fort bli dyrt.
Er man i utlandet bør man oppsøke en internettcafé, ellers koster det fort mer å laste ned kart enn man må betale for en frittstående GPS-enhet. Ønsker man ikke å abonnere månedlig kan man for i overkant av 200 kroner få navigasjonslisens som varer hele telefonens levetid.
Velg annen programvare
Det er Route 66 som leverer HTCs betalte løsning. Grafisk er den fin og lettfattelig, men vi hadde problemer med å få den til å virke skikkelig. GPS-en i Desire HD hadde ingen problemer med å holde oversikt over vår posisjon i Google Maps og andre posisjonsbaserte tjenester, men i Route 66-navigeringen fikk vi kun unntaksvis kontakt med sattelittene.
Vi konkluderer med at navigasjon sannsynligvis gjør seg best om man investerer i en annen kartløsning fra Android Market. Ønsker man ikke det er kanskje Nokia N8, med gratis navigasjon gjennom Ovi Maps, et bedre valg for de som vil ha hjelp til å finne frem.
Multimedia
Akkurat som for nyttefunksjonene på side 2, gir den gedigne skjermen store forhåpninger når det gjelder Desire HDs behandling av multimedia.
Telefonens navn gir også noen forhåpninger til at vi her har med enda en Android-telefon med kurant kamera å gjøre.
Telefonen kommer ikke utstyrt med nevneverdige mengder underholdning rett ut av eska. Imidlertid er Android Market nå åpnet for norske brukere, så vi må aldri lete langt etter noe å finne på.
En del av HTCs nye nettbaserte Sense er HTC Likes. Denne tjenesten gir en oversikt over hva andre brukere har anbefalt. Om man har registrert venner på htcsense.com får man også se hva de har lastet ned og anbefalt.
Foreløpig er det ikke så mange som har tilgang på nye Sense, men allerede nå er det et ganske greit utvalg apps som ligger under HTC Likes. Dette gjelder både nytte og underholdning.
Under fanen for HTC Hub i htcsense.com kan man også dele ut tommel-opp til applikasjoner man liker, og man kan markere favoritter man ønsker å installere senere. Ifølge HTC er det et bevisst valg at man ikke skal kunne installere programvare direkte fra nettstedet.
Når vi først har fått installert et par spill på telefonen bekreftes våre mistanker. Skjermen tilfører definitivt det lille ekstra i de fleste spill, og spillene med mer detaljert grafikk kommer absolutt til sin rett her.
Videoavspilling
Desire HD støtter greit med formater og mange videoer kan spilles av uten å behøve tilpasning til telefonen, likevel er den litt kresen på oppløsninger og lydformater så ikke alt går bra, til tross for at selve videoformatet står på listen.
Vi opplever også at noen av videoene mister sammenheng mellom lyd og bilde underveis. Hva dette kommer av vet vi ikke, og det har kun skjedd på noen videofiler. Så lenge formater og oppløsning er på stell spiller de fleste videoer av uten problemer.
Kvaliteten på fremvisningen er generelt svært god, og Desire HD er en fornøyelse å se video på. Den store skjermen gjør at vi ikke har noen betenkeligheter med å se hele spillefilmer på Desire HD. Om vi skulle ønske oss mer på denne fronten var det kanskje enda bedre formatstøtte og støtte for ulike oppløsninger, samt at batteriindikatoren ikke sank så hårreisende fort underveis.
Desire HD har støtte for DLNA, eller avspilling av nettverksdelte mediefiler. Den finner enkelt vertsmaskinen i nettverket og presenterer en kjapp og fin liste over tilgjengelige medier. Både film og musikk kan i utgangspunktet spilles av.
HTC har gjort det veldig enkelt å bruke nettverksfunksjonene, men akkurat for videospilling fikk vi ikke løsningen til å fungere. Bilder og musikk fikk vi derimot uten problemer telefonen til å hente.
Musikkavspilling
Med vårt testeksemplar fulgte ikke originale propper, så dermed er vi heller ikke helt sikre på hvor god lyden i Desire HD er rett ut av eska.
Kobler man til et eget sett hodetelefoner blir lyden imidlertid relativt god. Vi kunne ønsket oss litt mer krefter i bunn, men lyden er ellers forholdsvis nøytral og fin og ingen toneområder stikker seg ut.
Musikkspilleren vi finner i Desire HD er av det enkle og brukervennlige slaget. Vi kan sortere på artister, album og låtnavn. I tillegg til disse sorteringene er en av fanene nederst i spilleren tildelt eventuelt delte filer i nettverket.
Kamera
Navnet gir store forventninger til kameraet i Desire HD. Vi har også tidligere fotografert med den, med gode resultater. Det er snakk om en kamerabrikke på åtte megapiksler, og bildene vi får fra den er helt kurante.
Vi registrerer at telefonen på normal og høyere skarphetsinnstilling overoppskarper ekstremt mye, noe som leder til linjer der det ikke fra før var linjer. Disse linjene skal utheve kontrastene i bildet, og de fungerer til dels sett fra avstand, men på nært hold blir de sjenerende.
På lavere skarphetsinnstillinger blir bildene relativt gode, men de står fortsatt noe tilbake for det vi ser fra Sony Ericssons X10 og Samsungs Galaxy S.
På videofronten er Desire HD svært god. Det er, som navnet tilsier, høyoppløst video vi får ut av den, og den klarer seg bra også i innendørs omgivelser.
Detaljene blir litt utvisket ved raske panoreringer, men dette er en forholdsvis vanlig lyte for mobilkamera. Vi opplever ikke hakking eller andre mer sjenerende problemer med videofilene vi får ut av Desire HD.
Konklusjon
Det lanseres toppmodeller i bøtter og spann om dagen, og HTCs heftigste, Desire HD, må finne seg i å dukke opp blant Nokia N8 og et hav av Windows Phone 7-baserte enheter.
Desire var en stor hit for mobilprodusenten fra Taiwan, og forventningene var ikke akkurat lave da Desire HD landet på testbenken. Blant annet har HTC skrytt av et godt kamera, bedre navigasjonsløsninger og nettstedet htcsense.com som skal la brukeren fjernstyre en gjenglemt eller mistet telefon.
Godt bygget
I det ytre er Desire HD en forholdsvis stor telefon. Skjermen er på hele 4,3 tommer og opptar det meste av plassen på forsiden av telefonen. Likevel er den ikke enorm, og i vanlige olabukser får den greit plass i lommene. Grunnen til dette er at det er forholdsvis lite tomrom rundt skjermen.
Byggekvaliteten i Desire HD virker særdeles bra. Foruten skjermen, som er i glass, er det meste her i metall. Vi stiller oss litt usikre til kvaliteten på de to lukene som skal dekke over batteriet og plass for minnekort og SIM-kort. Disse virker å være litt mindre holdbare enn resten, selv om de sitter forholdsvis godt og ikke ble slarkete til tross for mange ganger av og på i løpet av testperioden.
Skjermen er det definitive høydepunktet ved Desire HD. Den er både lyssterk og har god fargegjengivelse. Enten man jobber i den fullverdige Office-løsningen som er med eller sjekker e-post gir skjermen knallgod oversikt. På underholdning som film og spill skinner den virkelig.
Pustepauser i menyene
Nye Sense gir et sett velkomne nye funksjoner til Android. Her har vi fjernstyring av de viktigste funksjonene via internett, vi kan finne ut hvor mobilen er om vi har glemt den et sted og vi kan låse den eller slette innholdet om vi er usikre på hvem som kan ha fått klypene i den.
For det meste er menyene særdeles raske, men vi opplever merkbare pustepauser fra tid til annen. HTC Sense gir flere små forbedringer rundt om i systemet. E-postklienten er særdeles god og gir mulighet til å ha en samlet innboks med fargekodede beskjeder avhengig av hvilken konto de har kommet fra. Dette er svært oversiktlig. HTML-formatert e-post og vedlegg tar den og på strak arm.
God på det grunnleggende
Vi finner ingen store problemer med det grunnleggende i Desire HD. Lydkvaliteten under samtale er god, og volumet kan stilles forholdsvis høyt. Vi kunne gjerne ønsket mulighet for noe høyere volum, men vi opplevde likevel at den fungerte greit i litt bråkete omgivelser.
Merkelig nok er den store skjermen et aldri så lite handicap for fulltastaturet i Desire HD. Det er rett og slett litt vanskelig å nå over hele skjermen samtidig som man er nøyaktig nok til å treffe.
Vi opplevde også titt og ofte at skjermen reagerte litt utenfor der vi trykket. Det kan rett og slett virke som om den er litt unøyaktig. Uansett er dette stort sett kun et problem når man bruker én hånd. Man kan enkelt stille tastaturet om til vanlig numerisk med ordbok. Dette fungerer problemfritt.
HD-delen av navnet antyder at vi her har med et kapabelt kamera å gjøre. Kameraet tar også gode bilder, spesielt når vi sammenlikner med tidligere modeller fra produsenten. Konkurrenter som Sony Ericsson X10 og Samsung Galaxy S tar likevel innersvingen på Desire HD.
Videoopptakene blir gode, også innendørs. Detaljene blir litt uvisket ved raske panoreringer, men dette er også noe vi ofte opplever med mobilkamera. Vi opplever ikke noen hakking eller andre plagsomme problemer.
Svakt batteri og dårlig navigasjon
Navigasjonsløsningen i Desire HD opplevde vi som utilstrekkelig. Gratisløsningen som HTC skal ha gjort store forbedringer på er ikke tilgjengelig i Norge, og Route 66-varianten som man kan betale lisens for fungerte ikke så godt som vi hadde håpet.
Vi synes også at batteritiden med fordel kunne vært bedre. Man må nok belage seg på å lade Desire HD hver kveld, med mindre man svært sjelden skrur på den store skjermen.
Til slutt
Desire HD oppleves som en telefon som er nesten alt HTC skryter av at den skal være. Skjermen er en av de tre beste på markedet, og det er kun Apple Iphone 4 og Samsung Galaxy S som kan konkurrere med opplevelsen Desire HD kan gi.
Noen barnesykdommer finner vi. GPS-programvare som ikke fungerer skikkelig og nettsiden som lar deg fjernstyre telefonen er en anelse ustabil.
Dersom skjermstørrelse og alle de nye funksjonene i Sense er viktigst for deg, er Desire HD den heftigste Android-telefonen som er i salg i dag. Samsung Galaxy S er egentlig den eneste virkelige konkurrenten til Desire HD.
Samsungs toppmodell stiller med Super-AMOLED-skjerm som er 0,3 tomme mindre. Materialvalget er noe mindre tillitvekkende enn i Desire HD, men den koster også 500 kroner mindre.