Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHTC Wildfire S

Smått og godt

HTCs minstemann slår godt fra seg til tross for sin lille størrelse.

Design og brukervennlighet

HTC Wildfire S er en direkte oppfølger til deres nå et år gamle modell HTC Wildfire. Dette var en en telefon som ga bra med muligheter i en liten innpakning, men det var ikke blant de raskeste telefonene. Nå har HTC valgt å videreføre modellen ved å gi den en real overhaling.

Wildfire S kommer inn i den svært konkurransesterke 2000-kronersklassen hvor vi har sett gode telefoner så langt i år fra blant annet ZTE og Huawei.

Forbedret skjerm

Wildfire S har samme skjermstørrelse som det forgjengeren hadde, men kvaliteten er blitt betraktelig bedre. 3,2 tommer er en ganske normal skjermstørrelse for telefoner i denne prisklassen, men Wildfire S har fått både høyere oppløsning og bedre farger enn hva vi fant hos lillebroren. Den slitesterke skjermen er av typen Gorilla Glass, og tåler litt juling uten at den får riper.

Skjermen i seg selv er såpass stor at det ikke er noe problem å ha god oversikt både når vi surfer på nettet og skriver meldinger. Skjermen er av type TFT noe som vi er blitt vant til å se på de fleste mobiltelefoner som ikke rangeres i det øvre skitet.

Det går helt fint å skrive meldinger både når telefonen er i stående og liggende modus. Selve skjermen er kapasitiv noe som vil si at den reagerer på lett berøring framfor harde trykk. Dette er den vanligste skjermteknologien på markedet, og det er en stund siden vi har sett en telefon som bruker den nå utdaterte resistive skjermteknologien hvor skjermen reagerer på trykk.

Leken utforming

Til tross for skjermens størrelse er fortsatt telefonen svært liten. Den ligger godt i hånden og kjennes svært velbygd ut. I denne prisklassen er dette blant de minste telefonene på markedet for øyeblikket. Skjermen dekker det meste av forsiden av telefonen, og det virker som at HTC har disponert plassen godt i forhold til å holde størrelsen nede.

Telefonen virker solid og skjermen er omkranset av et metalldeksel på framsiden. Bakdekselet som man må fjerne for å sette inn SIM- og minnekort er av et slags plastmateriale som kjennes veldig matt ut så telefonen ikke skal skli når for eksempel holder den i hånden.

Vi har heller ikke lagt merke til noen form for knirking eller andre ulyder i telefonen, så selve byggekvaliteten virker svært gjennomført.

Når det kommer til fysiske taster er det ikke mange å finne på Wildfire S. Hele forsiden av telefonen består av skjerm og fire berøringsfølsomme snarveistaster, så vi må snu litt på telefonen for å finne en fysisk tast. På toppen av telefonen sitter det en tast for å slå av og på telefonen samt å låse skjermen. Denne holdes inne for å slå av og på enheten, og skjermen kan låses ved et enkelt trykk.

På venstre side av telefonen finner vi volumtastene som ser ut som en liten sølvstripe, igjen veldig rent og pent. Det samme gjelder for øvrig også skjermlåstasten. Dette er faktisk de eneste fysiske tastene vi finner hos Wildfire S, noe som gjør telefonen svært ren å se på.

Volumtastene brukes til styring av ringevolum, musikkvolum og volum under samtale og dette fungerer godt. Fraværet av for eksempel en dedikert kameratast merkes fort, noe vi kommer tilbake til på side tre.

De fire snarveistastene som sitter rett under skjermen er en hjemtast, en mertast, en tilbaketast og en søketast. Som vi ofte ser i Android-telefoner får du opp de siste brukte programmene dersom du holder hjemtasten inne, og hvis man trykker på den når man her på startskjermen får man en oversikt over alle startskjermene hvor det også går an å flytte rundt på de etter ønske.

Holder du inne søketasten kan du også søke ved hjelp av stemmebruk. Dessverre støtter ikke dette norsk språk ennå, så det er nok ikke like aktuelt å bruke for oss her i Norge helt ennå.

Pepperkakebrød

Wildfire S kommer ferdig utstyrt med siste versjon av operativsystemet Android som er versjon 2.3 med tilnavnet Gingerbread. Dette er noe vi har savnet på noen av de andre HTC-modellene vi har testet i år, og er et stort pluss i boken.

Ikke uventet har HTC lagt på sitt eget brukergrensesnitt som heter Sense. Dette gir blant annet tilgang til til syv startskjermer som kan personliggjøres etter ønske med blant annet wigets og andre snarveier.

En ting vi liker svært godt med Android 2.3 på Wildfire S er den forbedrede notifikasjonsfanen som kan dras ned fra toppen av skjermen. Her får du ikke bare oversikt over kjørende programmer og andre hendelser som meldinger, e-post og chat, men også en egen meny for hurtiginnstillinger.

Det vil si at du kan slå av og på Wi-Fi, Bluetooth, GPS, mobilnettverk, Wi-Fi hotspot og få tilgang til den vanlige menyen for innstillinger. Vi merker også en forskjell fra Android 2.2 når vi går inn i selve menyen. Fremfor at du må scrolle nedover program for program, er menyen satt opp i ruter slik at når du scroller nedover får du et nytt vindu med applikasjoner. Disse kommer selvsagt i alfabetisk rekkefølge og er en fin vri på å fornye menyene noe.

Utover dette er menyene veldig like det vi har sett hos Android-systemet tidligere. Det er en smal sak å navigere seg dit man ønsker, og ting går fort unna i svingene.

En smart telefon

Når det kommer til tekstmeldinger er Wildfire S på trygg grunn. Skjermen er stor nok til at vi kan skrive effektivt uansett om telefonen holdes i liggende modus eller stående. Telefonen har også norsk tastatur med norsk ordliste. Det går også an å slå på ordforslag som hjelper deg med å få fram ordet du skal skrive raskere, dette fungerer også godt her.

Når det kommer til ringing er det lite å utsette her og, da telefonen har det vi ønsker av teknologi og muligheter for samtaler. Smart Dialing er på plass og gir brukeren muligheten for å skrive navnet til den man vil ringe rett på nummertastene slik at telefonen søker opp alle personene som passer.

Hvis du vil ringe til Finn skriver du for eksempel 3446 på nummertastaturet så slår telefonen opp alle som passer under denne kombinasjonen.

Selve samtalelyden er noe lav da vi alltid måtte ha telefonen må maks samtalevolum for å få best opplevelse av telefonen. Vi skulle ønske at det var litt mer kraft i høytaleren, men utover dette er det lite si på Wildfire S som telefon. Adresseboken også er veldig enkel å bruke og samtaleloggen er god og oversiktlig.

En ting vi liker godt med denne telefonen er mulighetene for å kopiere og bruke tekst. Det går også an å kopiere tekst fra omtrent hva som helst uansett om det er en nettside, et notat, en tekstmelding eller en e-post. Så kan du lime inn teksten omtrent hvor du vil. Man kan dele den på facebook, legge det inn i et Google-søk eller bruke det i en e-post.

Når du skal markere og kopiere tekst får du to punkter etter å ha trykket på den ønskelige teksten. Så kan du dra disse punktene slik at de dekker det området du ønsker å kopiere.

Wildfire S har en microUSB-inngang nede på venstre side av telefonen. Denne brukes til lading og synkronisering mot PC, og fungerer enkelt og greit når man skal overføre data mellom enhetene.

I pakken finner vi:

  • Batteri
  • Ladekontakt
  • Hodesett med mikrofon
  • Kabel for lading og synkronisering mot PC
  • 2 GB microSD-kort