TestLG Optimus 2X

Android-mobil i formel 1-klassen

Linjelekker og lynrask - LG Optimus 2X er mobilen for den kresne.

Design, skjerm og menyer

LG Optimus 2X er den første mobiltelefonen på markedet med tokjerneprosessor. Det gjør telefonen til den raskeste på markedet, i tillegg til at den kan belastes mer enn andre mobiler før du merker det på ytelsen.

Designen på LG Optimus 2X skiller seg fra andre mobiler ved at den har en glassflate som er buet ned på siden av telefonen. En metall-list i matt koksgrått danner en elegant og smal ramme om telefonen.

I hjørnene er metallet mer fremtredende. I praksis betyr det at det er mindre fare for at du skal ødelegge telefonens skjerm dersom du er uheldig og mister apparatet i bakken.

Baksiden av telefonen er i plast, med en kraftig metallstripe på midten. I denne stripen er merkenavnet ”Google” preget inn, og i enden av metallstripen har telefonen en liten forhøyning der kameraet og det tilhørende fotolyset sitter.

Telefonen har ingen fysiske taster på fronten, men fire berøringstaster i glasset under skjermen gjør nytten. Fra venstre mot høyre er dette meny-, hjem-, tilbake- og søketast.

På høyre side har Optimus 2X volumtaster, og på toppen er det en liten hovedbryter som også brukes til å tenne og slukke skjermen.

LG Optimus 2X er en elegant mobiltelefon. Den avrundede glasskanten gir telefonen et eksklusivt utseende. Men telefonen har relativt stor flate både over og under skjermen. Dermed blir telefonen også stor. Vekten er bare fire gram høyere enn på iPhone 4, og LG Optimus 2X virker kompakt og godt sammensatt.

Menyer
Når du starter telefonen dukker det opp en statusskjerm som viser hendelser siden sist telefonen ble tent. For å komme videre må denne låseskjermen trekkes opp. Når det er gjort får du opp det siste skjermbildet du hadde fremme før skjermen ble slukket. En rask berøring av det lille huset på skjermen sender deg tilbake til startskjermen.

LG Optimus 2X har 7 menyskjermer som er plassert med tre på hver side av hovedstartskjermen. Hvordan disse skjermbildene skal se ut bestemmer du i stor grad selv. Som utgangspunkt har LG lagt en app med klokke og værvarsel på topp, over fire ikoner som du selv kan bytte ut (Nettleser, AppAdvisor, Market og kamera. I tillegg finnes fire funksjonstaster som ligger fast samme hvilken menyside du blar til. Disse fire ikonene sikrer at du alltid har kort vei til telefonfunksjoner, kontakter, meldinger og programmer.

På skjermen til venstre for hovedskjermen ligger en meldingsapp, og snarveier til Gmail, e-post, Facebook og Twitter.En skjerm lenger ut til venstre, og vi finner en kalenderoversikt.Den siste siden helt ute til venstre er i utgangspuktet helt tom.

Første skjerm til høyre for startskjermen gir deg et sølkefelt (google) i tillegg til snarveier til musikk, galleri, videospiller og Youtube.

Andre skjerm til høyre har en app som viser Facebookstatus og lar deg oppdatere denne. Her er også snarveier til alarm, kalender, Google Maps og notat. Den siste skjermen er tom.

Menyene er enkle å forstå, du kan lett forandre på bakgrunner og plassere dine egne favorittikoner på startskjermene. Vekslingen mellom de ulike skjermene går helt smertefritt.

Når du trykker på tasten med hus på kommer du til hovedstartskjermen. Er du allerede på hovedskjermen dukker det opp miniatyrbilder av alle de syv startskjermene.

Åpner du programmenyen får du opp alle telefonens systemprogrammer , sortert alfabetisk i fire kolonner og med så mange rader som du har programmer til. Disse programmene kan ikke rokkeres. Vil du ha rask tilgang til et program som ligger langt ute i alfabetet, så må du legge en kopi av ikonet på en av startskjermene. Det gjør du enkelt ved å trykke og holde på ikonet du vil kopiere.