TestFitbit Charge HR

Fitbits nye armbånd måler pulsen din døgnet rundt

Vi har testet aktivitetsmåleren Fitbit Charge HR i litt over én uke.

Fitbit Charge HR

Fitbit lager noen av de mest populære såkalte aktivitetsarmbåndene på markedet, og før jul lanserte selskapet tre nye modeller; Fitbit Charge, Fitbit Charge HR og Fitbit Surge.

Remmen har en bedre låsemekanisme enn den vanlige Fitbit Charge-modellen. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Vi testet Fitbit Charge i januar, og ga den en score på 8 av 10 poeng. Nå har vi nettopp fått inn den versjonen som har innebygget pulsmåler: Fitbit Charge HR. Armbåndet ser ved første øyekast nesten identisk ut som den vanlige Charge-modellen, men ser du nærmere etter ser du at den har fått en litt annerledes gummirem. I tillegg til at mønsteret på remmen er annerledes, har Charge HR også fått en mer solid låsemekanisme av «beltespennetypen», i stedet for den enkle mekanismen i Charge-modellen. Remmen er også litt mykere og mer behagelig å ha på seg, men en ulempe med metallspennen er at den har en tendens til å ripe opp for eksempel håndleddstøtten på en bærbar PC.

Pulsmåling gjennom håndleddet døgnet rundt

De fleste produsentene av avanserte pulsklokker sverger til pulsbelter av den typen som du spenner fast over brystkassen, men det finnes også både pulsklokker og smartklokker som måler pulsen ved å lyse gjennom huden på armen. Vi har for eksempel tidligere testet TomTom Runner Cardio, som viste seg å gi svært nøyaktig pulsmåling gjennom håndleddet.

Også Fitbit Charge HR bruker pulsmåling gjennom huden på armen, gjennom en teknologi Fitbit kaller «PurePulse». Fordelen er at du slipper å ta på deg et pulsbelte – som også gjerne kan slutte å fungere om ikke huden under pulsbeltet holdes fuktig.

Fitbit Charge HR er også spesiell siden den faktisk måler pulsen døgnet rundt. Det betyr at du får vite hvor lav hvilepulsen din faktisk blir når du sover.

Pulsmåleren sitter på undersiden. Der plugger du også inn den proprietære ladekabelen. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Pulssensoren sitter rett på undersiden av armbåndet, og måler altså pulsen gjennom huden på oversiden av armen, rett under klokkedisplayet. Du ser at den er aktiv innimellom ved at to grønne lys blinker. En skulle kanskje tro at konstant pulsmåling ville gå veldig ut over batteritiden, men vår test bekrefter produsentens påstand om at batteriet skal holde i rundt fem dager. Det er bare to dager mindre enn batteritiden til Fitbit Charge uten pulssensor.

Vi skal på neste side gå gjennom hvor godt pulsmålingen faktisk fungerer.

Smart mobil-app

Fitbit Charge HR gjør stort sett det samme som Fitbit Flex og Fitbit Charge; den teller antall skritt du har gått i løpet av dagen, den registrerer alle bevegelsene dine døgnet rundt slik at den kan fortelle deg hvor godt du har sovet om natten, og den kan vise statistikk om kaloriforbruk og tilbakelagt distanse. I tillegg er det altså pulsmålingene.

Armbåndet skjønner automatisk om du sover eller er våken, slik at lengre perioder med liten aktivitet automatisk blir logget som søvn.

Fitbit-appen for iPhone.

Aktivitetene dine synkroniseres mot mobiltelefonen via Bluetooth 4.0 Low Energy, hvis du har installert Fitbit-appen på telefonen. Appen finnes til både iOS (iPhone), Windows Phone og til Android. I starten var det noen ganske få Android-mobiltelefoner som var støttet, men listen over støttede enheter har nå blitt ganske lang. Du kan også bruke en medfølgende USB-dongle for å synkronisere mot PC-en. Uansett synkroniseringsmetode, så lastes alle dataene opp «til skyen» slik at du har oversikt over aktivitetene dine både via mobilappen og via nettsiden Fitbit.com på PC-en.

Teller etasjer

Fitbit Charge HR har en bitteliten skjerm på oversiden. Et trykk på en knapp på venstre side veksler mellom ulike visninger, som klokkevisning, antall skritt, puls, antall tilbakelagte kilometre, kaloriforbruk, samt antall trapper du har gått. En trapp tilsvarer omtrent én etasje i en bygning, eller rundt 3 meter.

Trappevisningen funger ved at en innebygget høydemåler finner ut hvor mange etasjer du har beveget deg oppover i løpet av dagen. Høydemåleren teller ikke etasjer når du beveger deg nedover, og kun når du er i bevegelse. Du får med andre ord ingen uttelling på antall etasjer når du går nedover i trapper, og heller ikke om du står stille i en rulletrapp.

Via mobilappen kan du sette opp vekking, slik at armbåndet begynner å vibrere når det er på tide å stå opp. Dermed slipper du å vekke den som eventuelt måtte ligge ved siden av deg. Men det er ingen snooze-funksjon, så skrur du den av uten å stå opp først må du nesten skylde deg selv om du skulle falle i søvn igjen.

En annen funksjon vi bør nevne, er at armbåndet kan vise deg hvem som ringer – inkludert navn på personen hvis du har lagret dette på telefonen din.

På neste side skal vi gå gjennom treningsfunksjonene, og vi skal se på hvordan pulsmålingen fungerer i praksis. Vi skal også se litt nærmere på nettjenesten Fitbit.com.

FitBit Charge HR
8
Meget bra

FitBit Charge HR

sitat"Kontinuerlig pulsmåling er praktisk, men det har sin pris"

Fordeler

 • Krysse av
  God aktivitetsmåler
 • Krysse av
  Pulsmåling døgnet rundt
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  God app og gode nettsider

Ting å tenke på

 • Bytt
  Unøyaktig pulsmåling under trening
 • Bytt
  Proprietær ladekabel
annonse
Fitbit Charge HRI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager