Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestXiaomi Mi Band 2

Xiaomi Mi Band 2 er et superbillig alternativ til Fitbit

Xiaomi Mi Band 2 sporer aktivitetene dine, sjekker hvor godt du sover og tar pulsen på deg.

Kurt Lekanger, Tek.no

Når vi snakker om aktivitetsarmbånd er gjerne Fitbit noe av det første mange tenker på. Kanskje ikke så rart, Fitbit er tross alt en av pionéerene i denne produktsjangeren – og selskapet er for mange nesten synonymt med aktivitetsarmbånd.

Det finnes imidlertid mange konkurrenter, og med en prislapp på rundt 1200 kroner for Fitbit Charge HR og 1400 kroner for Fitbit Alta var vi nysgjerrige på om det kunne være rimeligere alternativer å oppdrive. 1200-1400 kroner er tross alt ganske mye penger for et armbånd som ikke er så mye mer enn en avansert skritteller.

Den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi lanserte i sommer aktivitetsarmbåndet Mi Band 2. Selv om Xiaomi riktignok ikke har noen offisiell representasjon her i Norge, så er det fullt mulig å få tak i produktene. Vi fikk tilsendt Mi Band 2 fra nettbutikken Gearbest.com. Der tar de bare 32,99 dollar for armbåndet – altså i overkant av 260 kroner (riktignok et tidsbegrenset tilbud). Også MyTrendyPhone selger armbåndet, for 531 kroner.

Her snakker vi altså om et Fitbit-lignende armbånd som koster bare en brøkdel av hva et Fitbit Charge HR-armbånd koster. Kan det være like bra?

Vi bestemte oss for å teste.

Innebygget pulsmåling

Registreringsenheten til Mi Band 2 tas ut av armbåndet og settes i en spesiell ladeadapter når den er tom for strøm.
Kurt Lekanger, Tek.no

Xiaomi Mi Band 2 er et ganske smalt armbånd med en myk silikonreim som kan justeres fra 155 til 210 millimeter. Selve enheten som registrerer bevegelsene dine festes til reimen ved å trykke den inn fra undersiden. Når du skal lade enheten, løsner du den fra reimen og fester den i en liten ladedings som du plugger i en ledig USB-kontakt.

På undersiden av Mi Band 2 er det en liten pulsmåler som sjekker pulsen din gjennom huden. I motsetning til Fitbit Charge HR eller den dyrere Fitbit Blaze er det ikke kontinuerlig pulsmåling. Pulsen måles kun når du selv velger å måle den. Det tipper vi også har mye å si for batteritiden: Mens Fitbit Charge HR har en oppgitt batteritid på 5 dager, skal Xiaomi Mi Band 2 holde koken i hele 20 dager før du må lade. Det er selvfølgelig en kjempefordel – men samtidig savner vi veldig muligheten til å kontinuerlig logge pulsen. Uten dette blir pulsfunksjonen noe du bare bruker en sjelden gang, i hvert fall siden Mi Band 2 ikke har noen spesiell treningsmodus som lar deg logge puls under trening.

Pulsmåleren på undersiden måler pulsen gjennom huden, men bare når du ber om det.
Kurt Lekanger, Tek.no

På toppen av armbåndet er det en liten OLED-skjerm som viser klokkeslett, antall skritt du har gått, puls, kaloriforbruk og antall kilometer du har gått. Du veksler mellom de ulike visningene med en lett berøring på en liten rund knapp under skjermen. Hva som skal vises på skjermen velger du ved å laste ned den tilhørende Mi Fit-appen. Med den kan du også velge å aktivere at klokkeslett skal vises automatisk i det du løfter armen – så slipper du å trykke på knappen.

Armbåndet er for øvrig oppgitt til å være IP67-klassifisert, det vil si at det skal tåle å være opptil 1 meter under vann i inntil 30 minutter. Dermed bør det ikke være noe problem å ta det med i dusjen, eller om det skulle komme en regnskur.

Praktisk bruk

Xiaomi Mi Band 2 er enkelt å komme i gang med. Du laster ned appen til enten iOS eller Android, og så parer du armbåndet med mobiltelefonen. Når du har det på deg telles antall skritt, og ifølge Xiaomi brukes en forbedret algoritme som gjør at den filtrerer vekk bevegelser som ikke er skritt.

Xiaomi Mi Band 2.
Kurt Lekanger, Tek.no

Armbåndet registrerer også hvordan du beveger deg når du sover, og klarer å finne ut omtrent hvor mye søvn du har fått – samt hvor mye av tiden som er dyp eller lett søvn. Via Mi Fit-appen kan du se søvndata for én dag, eller du kan få grafer som viser utviklingen over flere dager, uker eller måneder.

Hovedbildet i Mi Fit-appen viser en stor sirkel med antall skritt du har gått så langt i dag. Sirkelen fylles opp etter hvert som du nærmer deg målet for antall skritt – et mål du kan sette selv. I appen er det også mulig å sette mål for vekt, men da må du koble til Xiaomis egen badevekt – Mi Scale.

Når det gjelder appen, har vi imidlertid noen innvendinger. Det er ikke det at det er noe galt med appen – den er bare ikke spesielt god. Du får riktignok det meste av informasjon, men presentasjonen er ikke så veldig bra, og brukergrensesnittet er litt rotete. Her har Xiaomi helt klart mye å lære av blant andre Fitbit.

Mi Fit-appen er ikke av de mest oversiktlige vi har sett, men gjør nytten. Fra venstre: Logging av søvn, logging av skritt og oppsett av blant annet varsling fra mobilen.

Trykker du på den store sirkelen som viser antall skritt, kan du bla i detaljer for hver dag. Du kan enten sveipe med fingeren for å bla i dager, eller så må du bla ved å trykke på noen mikroskopiske knapper som kan være vanskelig å treffe.

Registrerer automatisk treningsøkter

Du kan starte pulsmåling enten fra appen, eller direkte fra Mi Band 2.

Vi nevnte at det ikke er noen spesiell treningsmodus i Mi Band 2 – men det er ikke helt riktig. Armbåndet skjønner nemlig automatisk at du for eksempel er ute og løper, og vil da registrere dette som en aktivitet. Trykker du deg inn på en bestemt dag i Mi Fit-appen, vil du få opp en logg over alle bevegelsene dine i løpet av dagen, og aktiviteter/treningsøkter vil være markert i gult – med informasjon om antall kilometer og kaloriforbruk.

En treningsøkt som en GPS-klokke fra Garmin målte til 6,64 kilometer og 509 kalorier ble av Mi Band 2 anslått til å være på 6,5 kilometer og 458 kalorier. Ikke så voldsomt mye avvik på antall kilometer, men treningsøkten som var på 43 minutter ble anslått av Mi Fit til å være på 1 time og 18 minutter – og det er ikke spesielt nøyaktig, for å si det mildt. Du får ikke særlig detaljert informasjon om treningsøkten, det er kun antall skritt, varighet, kilometer og kaloriforbruk.

Det er heller ingen pulsmåling under treningsøkten. Men du kan bla deg frem til pulsmålingen på armbåndet ved å trykke på armbåndet noen ganger, så måles pulsen. Da undertegnede prøvde dette under en løpetur ville imidlertid ikke armbåndet måle pulsen. Mulig den var for høy? Da jeg stoppet og prøvde igjen når jeg var i ro, fungerte det fint.

Nytteverdien av pulsmålingen er kanskje mest for å en gang i blant sjekke hva hvilepulsen din er. Så kan du via appen se utviklingen over tid. Er du i dårlig form og begynner å trene, vil lavere hvilepuls over tid kunne bety at du er kommet i bedre form.

Kan låse opp telefonen

Mi Band 2 skal kunne brukes for å automatisk låse opp Android-telefoner så snart du har armbåndet i nærheten av telefonen. Dette skal fungere på enkelte Android-telefoner ved at du går inn på Smart Lock i innstillinger og velger Mi Band 2 som pålitelig enhet. Dessverre fikk vi aldri dette til å fungere på en Samsung Galaxy S7. Armbåndet dukket rett og slett ikke opp, selv om det koblet seg telefonen problemfritt via Mi Fit-appen. Et lite Google-søk avslører at dette ikke er et helt ukjent problem. Det kan tenkes at dette fungerer med andre telefoner – men altså ikke med undertegnedes S7.

Kurt Lekanger, Tek.no

Trykker du på valget «Play» i Mi Fit-appen kan du velge hvilke varslinger fra mobiltelefonen du vil ha. Vi aner ikke hvorfor dette valget heter nettopp «Play», men går ut fra at det har noe å gjøre med hva slags informasjon du vil ha «avspilt» på telefonen. Du kan velge å få varsling når noen ringer, og du kan velge å få varslinger fra opptil fem utvalgte apper. Denne funksjonen er imidlertid ganske meningsløs, ettersom Mi Band 2 kun viser et app-ikon når en av de valgte appene har en eller annen varsling i varslingssenteret til Android. Du får altså ikke vite hva varslingen går ut på – det må du fiske frem telefonen for å finne ut.

I tillegg kan du sette opp én eller flere alarmer, slik at du for eksempel kan bruke Mi Band 2 til å vekke deg lydløst – med vibrasjoner – hver morgen. Armbåndet kan også vibrere hvis du har sittet stille i mer enn én time.

Aktivitetsdata kan for øvrig synkroniseres automatisk til Google Fit.

Konklusjon og alternativer

Mi Band 2 er et utmerket smartarmbånd, men appen er så som så.
Kurt Lekanger, Tek.no

Mi Band 2 er et supert aktivitetsarmbånd som kunne vært enda bedre, hadde produsenten jobbet litt mer med den medfølgende appen. Som nevnt savner vi også kontinuerlig pulsmåling. Vi savner også en nettside som kan gi deg litt bedre oversikt enn det du kan gjennom Mi Fit-appen.

Når det er sagt, så gjør Mi Band 2 en god jobb til prisen – dette armbåndet får du tross alt for bare noen hundrelapper, mens du gjerne må betale godt over 1000 kroner for lignende armbånd fra konkurrenter som Fitbit, Jawbone eller Polar.

Er du ute etter et litt mer avansert produkt, med bedre app og mulighet for kontinuerlig pulsmåling, bør du ta en kikk på Garmin Vivosmart HR. Trenger du ikke pulsmåling, kan Fitbit Alta til rundt 1400 kroner være et alternativ. Her får du eksklusiv design, god batteritid – og ikke minst; en av de beste appene på markedet.

På denne siden finner du alle våre tester av aktivitetsarmbånd og treningsklokker »

Xiaomi Mi Band 2
7
Bra

Xiaomi Mi Band 2

7
Bra
sitatMi Band 2 er et supert aktivitetsarmbånd som hadde fortjent en bedre app

Fordeler

  • +
    Lav pris
  • +
    Enkel å bruke
  • +
    God batteritid
  • +
    Måler både søvn, aktiviteter og puls
  • +
    Vanntett

Ting å tenke på

  • Ikke mulig med kontinuerlig pulsmåling
  • Middelmådig app
annonse