Tek.no

Sniktitt

Slik er Fitbits nye treningsklokke

Kommer med din egen personlige trener.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
7 Jan 2016 13:30
annonse

Las Vegas/Tek.no: Fitbit er en av de ledende produsentene av smartbånd, og nå kommer selskapet med en ny treningsklokke; Fitbit Blaze. En av funksjonene på klokken er din egen virtuelle personlige trener som skal hjelpe deg gjennom treningsøktene.

Vi svingte innom messeområdet til Fitbit for å ta en titt på denne nye klokken, og her kommer våre erfaringer fra møtet.

Lett og kompakt

Den nye treningsklokken kan deles opp i to deler.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Den nye klokken består av to deler. Den ene er remmen som er hektet på en aluminiumsramme, mens selve «hjernen» er den andre. Det første som slår oss er hvor lett denne klokken er. Samtidig virker klokken å være forholdsvis robust, og er langt smalere og nettere enn for eksempel Fitbit Surge.

annonse

Av en Fitbit-person får vi beskjed om at dette blir arvtageren til Fitbit Surge, og at de har en del funksjoner til felles – utenom GPS. Trenger du GPS må du parre klokken til en mobiltelefon og bruke GPS-en denne har.

Remmen som følger med virker å være i god kvalitet, og leveres som tre ulike farger. I tillegg finnes det også en variant som har en stållenke i stedet for gummi-

Mye bedre skjerm

Om vi fortsetter sammenligningen av Blaze mot Surge, er en av de synbare forskjellene skjermen. Blaze har nemlig fått en fargeskjerm som både virker skarp og som har gode farger.

Skjermen virker å være både rask og lyssterk.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Også denne klokken bruker du ved hjelp av berøring på selve skjermen, og responsen er det lite å si noe på. Den er både rask og presis i bruk, noe som jo er viktig når du skal bruke kreftene dine på å trene, og ikke krangle med klokken.

Dette programmet gir deg en virtuell personlig trener.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Hvor god skjermen er i sollys er det vanskelig å si noe om, men inne på messeområdet er det kraftig belysning, og denne settingen hadde i alle fall ikke skjermen noe problemer med å vise tydelig valgene på skjermen.

Personlig trener

En av funksjonene som skiller Blaze fra andre modeller fra Fitbit, er FitStar. Dette er en funksjon som kort fortalt er din egen personlige trener. Her kan du legge inn økter på klokken, der en virtuell person skal være med på å motivere deg til øvelsene du har tenkt å gjøre.

annonse

Vi fikk prøve funksjonen en kort stund, og selv om vi ikke trente spesielt mye, kan vi se nytten av denne funksjonen. Om det blir en god erstatning til en personlig trener er det for tidlig å si noe om, og noe vi må komme tilbake til når vi har testet klokken mer grundig.

Fitbit Blaze kan ha en rekke forskjellige remmer.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Lenken avgjør prisen

Har du lyst på et eksemplar av denne klokken kan du forhåndsbestille den nå. I USA vil klokken koste 199,95 dollar, altså rundt 2000 kroner. Skulle du ønske deg en annen rem koster disse alt fra 29,90 euro for gummi-utgaven, til 139,90 euro for stållenken, eller ca 1400 kroner omregnet i norske kroner.

Innimellom de to ytterpunktene kommer lærremmen, som vil koste deg rett under 100 euro, eller omlag 1000 norske kroner. Når klokken kommer i norske butikk-hyller er ennå ikke helt klart.

Hvilken smart-klokke hadde MacGyver valgt?
Jo, han hadde valgt denne modellen fra Garmin »

Se alle nyhetene fra CES 2016 på vår samleside »

Les også
Fitbit Blaze
Les også
Fitbit lanserer treningsklokke for de stilbevisste
Les også
TomTom Spark Cardio + Music
Les også
Her er de viktigste trendene fra årets første elektronikkmesse
Les også
Disse nyhetene fra CES 2016 bør du ha fått med deg
Les også
Fitbits nye treningsklokke ligner på en vanlig smartklokke
Les også
Garmin Forerunner 920XT
Les også
Fitbit Surge
Les også
Fitbit Charge HR
annonse

Les også