Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Lyst på treningsklokke eller aktivitetsarmbånd?

Dette er produktene vi anbefaler akkurat nå.

Montasje, Tek.no/Colourbox

Introduksjon

Oppdatert: 20. oktober 2017.

Det har skjedd mye siden de enkle skrittellerne hadde sin renessanse for 6-7 år siden. Aktivitetsarmbånd fra selskaper som Jawbone og Fitbit var en videreutvikling av de enkle – og ofte mekaniske – skrittellerne, og i løpet av de siste par-tre årene har disse armbåndene blitt langt mer avanserte. Det har også kommet til en rekke andre produsenter – som Nike, Garmin, Microsoft og Polar.

Noen aktivitetsarmbånd og treningsklokker har pulsmåling gjennom huden i håndleddet, mens andre krever at du bruker pulsbelte rundt brystkassen.
Vegar Jansen, Tek.no

Aktivitetsarmbåndene – også kalt smartarmbånd – har etter hvert begynt å få funksjoner du tidligere måtte kjøpe en avansert treningsklokke for å få. Samtidig har mange pulsklokker/treningsklokker hentet funksjoner fra aktivitetsarmbåndene. Mens pulsklokker tidligere ikke gjorde stort når du ikke trente, kan nå mange treningsklokker registrere aktivitetene dine døgnet rundt, og også gi deg informasjon om hvorvidt du får nok søvn.

Hva skal du velge?

Det er en jungel av produkter å velge mellom, fra de aller enkleste aktivitetsarmbåndene til noen hundrelapper og opp til avanserte GPS-treningsklokker til mange tusen kroner.

Er målet ditt bare å komme seg opp av sofaen og være litt mer i aktivitet, kan et enkelt aktivitetsarmbånd holde i massevis. Men vil du trene mer, og synes det er morsomt å få skikkelige logger over all treningen din – med kart som viser hvor du har løpt eller syklet, da kan det hende du bør gå for en litt mer avansert GPS-klokke.

I denne oversikten har vi tatt med de produktene vi mener er de aller beste innen sine kategorier. Vi har kun tatt med produkter vi selv har testet og kan gå god for. En oversikt over samtlige pulsklokker, smartarmbånd og aktivitetsarmbånd vi har testet finner du i vår testseksjon.

Aktivitetsarmbånd

Som nevnt er det en glidende overgang mellom aktivitetsarmbånd, treningsarmbånd og treningsklokker/pulsklokker. Vi har valgt å gå litt etter både utseende og funksjonalitet når vi har definert kategorien «aktivitetsarmbånd».

Med aktivitetsarmbånd mener vi produkter som er enklere enn pulsklokkene/treningsklokkene, og hvor hovedfunksjonen er å overvåke aktivitetsnivået ditt i løpet av dagen. Noen av produktene er forholdsvis enkle, og er i prinsippet ikke så mye mer enn skrittellere. Men andre produkter igjen har mange funksjoner vi kjenner fra mer avanserte treningsklokker – som mulighet til å måle puls, og til å registrere treningsøkter (for eksempel en løpetur eller en sykkeltur).

Aktivitetsarmbåndene har i motsetning til treningsklokkene ikke GPS, og kan altså ikke registrere treningsøkter på et kart. Men innebygde sensorer gjør at de likevel med forholdsvis stor nøyaktighet (vanligvis) kan registrere både hvor langt du løper eller går, samt kaloriforbruk.

Her er våre anbefalinger i kategorien aktivitetsarmbånd:

FitBit Charge 2
Kongen på haugen

FitBit Charge 2

fra 2692:-

Fitbit har lansert en ny modell, og Charge 2 viser seg å være det aller beste aktivitetsarmbåndet du får kjøpt for penger i øyeblikket. Her kombineres en knallgod app med et meget brukervennlig armbånd, og samtidig har du gode muligheter til å personifisere produktet ved å kjøpe andre reimer. Båndet har også en meget presis pulsmåling til denne typen måling å være.Riktignok er den ikke presis nok for den aller mest aktive idrettsmannen, men for deg som ønsker å starte med å komme i form er dette aktivitetsbåndet midt i blinken for deg. En av de fine tingene med dette båndet er at det automatisk ser om du har startet å trene – og ikke minst hva slags trening du driver med. Les hele testen av Fitbit Charge 2 »

Et av de beste kjøpene akkurat nå

Garmin Vivosmart HR

Garmin Vivosmart HR

Garmin Vivosmart HR er en blanding av aktivitetsarmbånd og treningsklokke med integrert pulsmåler. Den er vanntett og har en alltid påslått berøringsskjerm som er ekstra godt lesbar i sollys. Den kobler seg til mobilen din via Bluetooth og gir deg smarte varsler i tillegg til å holde kontroll på aktivitetsnivået ditt. Det Vivosmart HR måler av aktivitet er skritt, distanse, kalorier, etasjer, «intensitetsminutter» og altså pulsen. Pulsen måles faktisk døgnet rundt, i tilfelle du er nysgjerrig på hva hvilepulsen er når du sover. Du kan i tillegg registrere aktiviteter som en treningsøkt, og da vil du kunne se detaljerte data om blant annet hjertefrekvens, tempo og avstand – selv om sistnevnte selvfølgelig blir et estimat da Vivosmart HR ikke har GPS.

Les testen av Garmin Vivosmart HR »

Garmin Vivosmart HR
Garmin Vivosmart HR
FitBit Alta HR
Smekkert bånd som har fått pulsmåling

FitBit Alta HR

fra 99:-

Fitbit Alta HR er selskapets nyeste aktivitetsarmbånd og er i korte trekk lik den forrige Alta-modellen, men har nå fått pulsmåling på plass. Armbåndet ser bra ut, føles solid ut og samtidig byr på det meste du kan forvente deg i denne prisklassen. En stor fordel med Alta HR fremfor tidligere armbånd fra Fitbit er måten remmene kan tas av og byttes ut. Festemekanismen føles solid, selv om remmene du kan kjøpe i tillegg er litt for dyre. Fitbit Alta kan ellers by på en skjerm du enkelt kan lese av i sola, god skrittelling og en uovertruffen app til mobilen din. Dessverre er det ingen GPS og barometer integrert, men så er det heller ikke alle som trenger det. Én ting vi liker spesielt godt med Alta HR er hvor «smart» den er. Den skjønner rett og slett hva du driver med uten at du er nødt til å fortelle den selv. Den merker for eksempel automatisk når du har lagt deg til å sove, og begynner å loggføre søvnmønstret ditt. Den merker også når du sitter rolig for lenge, og minner deg om å bevege deg med en liten vibrasjon. Fitbit Alta HR er et godt kjøp for deg som ikke krever det mest avanserte på markedet, men noe som bare funker smertefritt, og samtidig ser veldig bra ut.Les testen av Fitbit Alta HR »

Til deg som vil ha noe billig – men bra

Xiaomi Mi Band 2

Xiaomi Mi Band 2

Treningsarmbånd er stort sett bare en bitteliten datamaskin med en enkel skjerm på toppen, og noen sensorer som registrerer hva du gjør. Slike koster egentlig ikke så mye å produsere, noe vi får bevist av den kinesiske produsenten Xiaomi. Xiaomi Mi Band 2 kan by på nesten den samme funksjonaliteten som FitBits treningsarmbånd, men til en langt lavere pris. Veldig mye lavere pris, faktisk. Her får du pulsmåling (men ikke kontinuerlig), skrittelling og en skikkelig solid batterilevetid for bare et par hundrelapper. Båndet er behagelig å ha på seg, og det eneste store aberet er den medfølgende appen. Den funker helt OK, men ikke stort mer enn det. Her ligger FitBit og flere av konkurrentene fortsatt langt foran. Men kanskje det ikke betyr så veldig mye hvis du bare vil ha oversikt over skrittene dine og måle pulsen din i ny og ne?

Les testen av Xiaomi Mi Band 2 »

Xiaomi Mi Band 2
Xiaomi Mi Band 2

Treningsklokker

Hvis du liker å trene, og vil ta treningen ett hakk videre – er det antagelig en skikkelig puls-/treningsklokke med GPS du bør kjøpe.

Med en GPS-klokke kan du se løpeturen, sykkelturen eller skituren din på et kart når du er ferdig, og du kan få detaljert statistikk om treningsøkten. Disse treningsklokkene har også gjerne mer avanserte funksjoner for pulsmåling enn aktivitetsarmbånd med pulsmåling. Du har for eksempel ofte mulighet til å se pulssoner – ikke bare pulsen. Og du har gjerne mulighet til å velge mellom flere ulike former for trening. Noen klokker kan til og med brukes til triathlon, ved at den lar deg veksle mellom ulike treningsformer som så blir definert som én treningsøkt.

Treningsklokker fås i mange prisklasser, fra i overkant av en tusenlapp og helt opp til 4-5000 kroner for de mest avanserte. De aller dyreste klokkene har gjerne et vell av funksjoner, og er mest beregnet på idrettsutøvere på høyt nivå – eller for de av oss som bare vil ha det beste. Men ofte finnes det rimeligere modeller fra samme produsent som har alle de viktigste funksjonene fra toppmodellene – men som er mye enklere å bruke hvis du ikke til daglig befatter deg med ord og uttrykk som krever utdannelse fra Norges Idrettshøgskole for å forstå.

Her er tre treningsklokker vi trygt kan anbefale:

FitBit Ionic
Klokken som ordner alt for deg

FitBit Ionic

Hvis du er på jakt etter en klokke som automatisk skjønner hva du driver med, er Fitbit Ionic noe du bør se nærmere på.Denne klokken er tynn, men har likevel GPS og godt med batteritid. Her kan du bruke klokken minst fire dager mellom vært besøk hos laderen.Samtidig er dette en sann mester til å skjønne hva du driver med, enten det er å sove, trene eller slappe av. Via en meget god app kan du enkelt se hvordan treningsøkten din har vært, eller om du har fått god nok søvn.Én ting er å love dette på papiret, men da vi testet klokken ble vi imponert over hvor treffsikker den faktisk var. Liker du for eksempel å svømme har denne klokken et eget program som blant annet holder styr på hvor mange vendinger du har.Her har du samtidig muligheten til å få en personlig trener rett på håndleddet, som tar deg igjennom ulike treningsøkter ved å vise deg hvilke øvelser du kan gjøre. Klokken er også vanntett, og har mulighet for å skifte ut reimene som følger med.Her kan du lese hele testen av Fitbit Ionic »

Polar M430
Et billigere alternativ

Polar M430

fra 3699:-

Mange vil begynne med trening, og heldigvis er du ikke nødt til å sprenge banken for å få en klokke som kan hjelpe deg på veien.M430 fra Polar er et eksempel på dette, hvor du får en klokke som gir deg mye treningsglede. Klokken har arvet mange av de samme, gode egenskapene fra selskapet V800-modell. Det betyr at du har godt med sportsprofiler å velge mellom, samtidig som du får de viktigste detaljene mens du trener.Klokken har et tydelig sportspreg når vi ser på utseende, og battertiden er ganske så god, selv om den må se seg slått av Garmins konkurrent.Etter treningsøkten er overstått får du oversiktlige tilbakemeldinger på effekten av økten, kondisjonsestimat og status.Den mangler riktignok en del av de beste finessene til Garmins alternativ, men til prisen er dette en klokke vi trygt kan anbefale deg.Les hele testen av Polar M430 her »

annonse