Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestPolar Loop Activity Tracker

Er dette det kuleste treningsarmbåndet?

Polar Loop har stilig LED-display, støtter pulsbelte, og logger alt du gjør døgnet rundt.

Den finske produsenten Polar er mest kjent for å lage pulsklokker, men nå har selskapet også kastet seg inn i markedet for treningsarmbånd – eller kanskje mer presist; «aktivitetsmonitorer». Dette er nemlig ikke noe du bruker bare når du trener, men har på deg hele døgnet for å logge hvor aktiv du er i løpet av dagen, og hvor godt du sover om natten.

Polar Loop har mange likheter med andre treningsarmbånd vi har testet, som Fitbit Flex og Jawbone Up. Den store forskjellen ligger i at Polar Loop også har støtte for pulsbelte, samt at den har et LED-display som gir deg informasjon om alt fra hvor mye klokken er til hvor mange kalorier du har brukt i løpet av dagen, eller hvor mange skritt du har gått.

Dette er med andre ord også en klokke som forteller deg tiden, og det er noe vi har savnet på flere andre treningsarmbånd.

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Stilig design

Det er selvfølgelig smak og behag, men undertegnede synes mange av treningsarmbåndene vi har sett til nå har hatt en ganske kjedelig design. Unntaket er kanskje Nike Fuelband, men den har ikke blitt lansert i Norge. Vi var derfor spente på det nye treningsarmbåndet til Polar.

Les også: Nike oppgraderer Fuelband-armbåndet

Polar Loop er et treningsarmbånd som ser virkelig bra ut, og mens Fitbit har en litt billig og enkel design i gummi, er Polar Loop laget i matt svart, myk plast med detaljer i skinnende blankt metall. Armbåndet festes med en skikkelig låsemekanisme lik den du finner på mange armbåndsur. Siden armbåndet er vanntett, tåler det å bli brukt i dusjen eller når du bader. Det er faktisk vanntett helt ned til 20 meter, og så dypt er det vel de færreste som dykker.

Før du kan ta armbåndet i bruk må du ta av låsemekanismen, kutte reimen i riktig lengde, og så sette låsen på igjen. Det følger med et pappmålbånd som forteller deg nøyaktig hvor mye du må fjerne av reimen for at den skal passe perfekt på armen din. Et lite «urmakerverktøy» for å få løs og deretter feste låsemekanismen igjen følger også med.

Armbåndet har en liten berøringsknapp – som egentlig bare er et felt gravert inn i plasten – som aktiverer «skjermen». Du kan ikke se at armbåndet har en skjerm, men når du trykker knappen lyser noen røde lysdioder opp bak den svarte plasten og danner tall og bokstaver. Trykker du flere ganger på knappen ruller teksten over skjermen for å vise informasjon om klokkeslett, kalorier, skritt, samt en oppsummering av hvor aktiv du har vært i dag – og hvor lenge du må gå, løpe eller bare være i bevegelse for å nå aktivitetsmålet ditt.

Du må tilpasse lengden på reimen før du kan bruke armbåndet.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Batteriet er oppgitt til å vare i opptil seks dager, noe som ser ut til å stemme sånn noenlunde.

Forteller deg når du når målet

Du synkroniserer armbåndet mot tjenesten Polar Flow, som du enten når via en app til iPhone, eller ved å logge deg inn på flow.polar.com. Det finnes ingen Android-app, men du er ikke avhengig av app for å bruke tjenesten. Har du en konto hos Polar fra før – for eksempel hvis du har brukt en pulsklokke mot Polarpersonaltrainer.com – kan du logge deg inn med samme konto. Dette er to separate tjenester, så dine aktiviteter på Polar Flow dukker ikke opp på Polarpersonaltrainer.com, eller motsatt.

Det at armbåndet forteller deg hva som skal til for at du skal nå aktivitetsmålene dine, er bra. Men det som ikke er så bra, er at det ikke er mulig å endre målene selv. Vi trodde først det bare var vi som ikke fant denne funksjonen, men ser at flere brukere på nettet etterspør det samme. Polar sier målene er basert på internasjonale anbefalinger for hvor mye aktivitet man bør ha i løpet av én dag. Igjen – det ville vært mye bedre om vi i tillegg kunne satt våre egne mål, gjerne med advarsel om vi forsøkte oss på mål som var under de anbefalte grenseverdiene. På armbåndet eller fra nettsidene eller appen ser du hvor lenge du må utføre lette, middels eller harde aktiviteter for å nå målet ditt. Armbåndet viser også en graf som fyller seg opp etter hvert som du er i aktivitet i løpet av dagen. Når grafen er full får du en fancy animasjon og en tekst som sier «Goal!» – og forhåpentligvis er det med på å motivere deg til å yte litt ekstra også neste dag.

Problematisk synkronisering

Synkronisering skjer enten mot appen via Bluetooth 4.0 Low Energy (Bluetooth Smart), eller ved å koble armbåndet til en USB-port på PC-en med den medfølgende spesialkabelen.

Lading og synkronisering skjer ved hjelp av en spesialkabel som festes med magnet. Du kan også synkronisere trådløst mot iPhone. .Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Vi opplevde imidlertid flere ganger at armbåndet ikke lot seg synkronisere mot appen, og når vi da synkroniserte mot PC-en dukket ikke aktivitetene våre opp i appen. Så plutselig et par dager senere dukket alt opp både på PC og i app. En gang opplevde vi også at armbåndet ga oss beskjed om å synkronisere mot PC – og ikke ville vise oss verken tid eller informasjon om aktiviteter før vi hadde gjort det. Da vi synkroniserte armbåndet en dag senere, hadde ikke armbåndet registrert noe aktivitet siden meldingen kom. Det hadde med andre ord sluttet å registrere bevegelser etter et par dager, selv om minnet ifølge produsenten skal holde til å registrere fra 7 til 12 dager med aktivitet, avhengig av hvor mye du er i bevegelse.

Appen er også noe mangelfull, og Polar kunne nok jobbet litt mer med funksjonaliteten i den.

Pulsbelte

Polar Loop registrerer som sagt bevegelsene dine gjennom hele dagen og natten, og på nettsidene og i appen kan du se hvor lenge du har vært i ulike aktivitetssoner: sove/hvile, stillesitting, rolig gange, rask gange eller løping.

Vi fikk med et pulsbelte – men dette må kjøpes som ekstrautstyr. I motsetning til med en vanlig pulsklokke eller en treningsapp trenger du ikke å trykke på noe spesielt for å starte trening med pulsbelte. Du holder rett og slett bare armbåndet mot pulsbeltet og trykker berøringsknappen på armbåndet. Da kobles de to enhetene sammen automatisk, og armbåndet begynner å vise pulsen din. Når du er ferdig å trene, tar du av deg pulsbeltet for å stoppe registreringen.

iPhone-appen gir deg informasjon om aktivitetsnivået ditt.

Trening med pulsbelte registreres som egne aktiviteter som du kan se i en aktivitetskalender i appen, eller på Polar Flow-nettsidene. Der får du også opp en graf som viser pulsen din, og hvilke pulssoner du har trent i. Armbåndet kan imidlertid ikke fortelle deg noe om pulssoner mens du trener, men forteller deg om du trener med lav intensitet (fettforbrenning) eller høy intensitet (for å bedre kondisjonen). For de som er vant til avanserte pulsklokker er informasjonen kanskje litt begrenset, men dette armbåndet passer til gjengjeld antagelig bedre for folk flest – og det kan jo brukes for å registrere aktivitet kontinuerlig, selv når du ikke har på deg joggeskoene eller har spent på deg skiene.

Registrerer søvn – men vekker deg ikke

Vi har allerede nevnt at armbåndet skal brukes døgnet rundt, og dermed registrerer hvordan du sover om natten. Dette er imidlertid ikke like omfattende som med treningsarmbåndene Fitbit eller Jawbone Up, hvor du kan se hvor urolig eller rolig du har sovet – om du har vært våken, og så videre. Med Polar Loop får du bare en sirkel som viser hele døgnet, og aktivitetsnivået markert med farger rundt sirkelen. På natten er forhåpentligvis aktivitetsnivået i de fleste tilfeller lavt.

I motsetning til med andre slike armbånd, aktiverer du ikke «sovemodus» når du går og legger deg. Polar Loop skjønner automatisk at du sover eller hviler. Men både Jawbone Up og Fitbit Flex kan vekke deg med vibrasjoner om morgenen. Denne funksjonen finnes ikke på Polar Loop.

Foto: Polar

Konklusjon

Polar Loop har mange positive sider, men ikke alt er helt på stell. Skal du ha et treningsarmbånd som ser virkelig bra ut, og som også fungerer som en klokke som med en enkel berøring viser deg tiden, da kan dette være et bra valg. Polar Loop er enklere å brukere enn de fleste andre treningsarmbånd, og vil du trene med pulsbelte er det også mye enklere enn med en pulsklokke. Du behøver bare ha på deg armbåndet, og synkronisere det en gang i blant, så ordner Polar resten.

Dessverre virker det som om Polar har lagt mer vekt på design enn funksjonalitet i iPhone-appen, og vi hadde også enkelte problemer med synkronisering av data fra armbåndet til appen. Nettsidene er bedre, men er på langt nær like funksjonsrike og oversiktlige som for eksempel Fitbits.

Vi liker at Polar Loop forteller oss hvor aktive vi har vært sammenlignet med hva som er anbefalt, men vi skulle veldig gjerne hatt mulighet til å selv velge våre egne mål. Og så mangler armbåndet vibrasjonsfunksjon og vekkemulighet. Liker du å sammenligne dine egne prestasjoner med andres, bør du også være klar over at Polar Loop mangler sosiale funksjoner.

De fleste ankepunktene våre mot Polar Loop ligger i programvaren – og det er det som kjent mulig å gjøre noe med. Totalt sett mener vi dette er et godt produkt, med en kvalitetsfølelse som ligger helt i toppsjiktet. Men det mangler litt på programvaresiden for at vi skal kunne gi det vårt anbefalt-stempel.

Produktet er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge, men kommer i butikkene i januar. Prisen er ikke kjent, men sammenligner vi prisen med de andre landene hvor den er i salg vil vi tippe på rundt 800 kroner i Norge. Det er isåfall omtrent det samme som Fitbit Flex, og billigere enn Jawbone Up. I Finland er prisen 89,90 euro det vil si rundt 750 kroner.

Les også våre tester av Fitbit Flex og Jawbone Up

Få også med deg vår store test av treningsapper til mobilen »

annonse
Polar LoopI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Les også
Smartarmbånd eller smartklokke?
Les også
Fitbit Charge HR: Fitbits nye armbånd måler pulsen din døgnet rundt
Les også
Polar V800 mot TomTom Runner Cardio og Garmin Fenix 2: Vi kårer den beste treningsklokken
Les også
TomTom Runner Cardio: TomTom har endelig fjernet beltet til pulsklokka
Les også
Denne badevekten er et smart tilbehør til mobilen
Les også
Polar V800: Denne GPS-klokken er den råeste vi har testet
Les også
Er denne bedre enn Fitbit?
Les også
Razer hopper på smartarmbånd-bølgen
Les også
Fitbit Flex, Polar Loop og Jawbone Up: Vi kårer det beste treningsarmbåndet
Les også
Fitbit Flex: Kom deg opp av sofaen
Les også
Norsk teknologi i ny treningsdings
Les også
Nike oppgraderer Fuelband-treningsarmbåndet
Les også
Fitbit har lansert treningsarmbånd med klokke
Les også
Treningsheadsetet som måler pulsen din
Les også
Vi har testet appene som får deg i toppform
Les også
Dette armbåndet holder deg i aktivitet
annonse