TestFitbit Surge

Denne er både aktivitetsarmbånd og brukervennlig treningsklokke i ett

Vi har lagt Fitbits toppmodell under lupen.

Test: Fitbit Surge side 1: Enkel å bruke

Det har blitt populært med såkalte smartbånd, tynne armbånd som følger med på din daglige aktivitet. En av produsentene som satser friskt på dette markedet er amerikanske Fitbit, som blant annet tilbyr Charge og Charge HR.

Nå har vi tatt en nærmere kikk på selskapets nye toppmodell, Fitbit Surge, en modell som ikke bare skal holde styr på søvn og antall skritt, men som også skal konkurrere med andre produkter ved å tilby både GPS og mobilvarslinger.

Litt stor og klumpete

Surge er nokså klumpete av seg i den ene enden. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Vi har fra før stiftet bekjentskap med lillebrødrene Charge og Charge HR, og begge disse modellene er små og nette armbånd som har en original utforming. Den nye Surge-modellen har også tydelige likhetstrekk med sine brødre, men er langt større.

Naturlig nok er dette på grunn at det er plassert en tradisjonell skjerm og ikke minst GPS under panseret, men likevel blir vi ikke helt fortrolig med utformingen.

Ser du klokken rett forfra ser den helt grei ut med sin særegne, mønstrede reim. Problemet for vår del ligger i hvor klumpete den er, for armbåndet starter med en nokså beskjeden tykkelse under skjermen, men denne tykkelsen er nær doblet når du kommer på oversiden. Det gjør at enheten stikker nokså langt ut fra armen, og med det kan hekte seg opp i jakker og dype bukselommer. På den andre siden har utformingen en positiv side i at selve skjermen blir vinklet slik at du ikke trenger å vri håndleddet så mye for å se skjermen godt.

Vi liker at Surge har god og solid spenne. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Selve reimen har vi lite å utsette på, og den er myk samtidig som den er robust nok til å tåle en trøkk. Vi liker også godt at armbåndet holdes sammen av en solid spenne. I vår testperiode har vi også vært temmelig hardhent med klokken i ulike situasjoner, og enn så lenge har vi ikke klart å ripe opp glasset eller ødelegge reimen.

Fitbit Surge er det vi kan kalle sprutsikker, altså skal den tåle å brukes på tur i regnvær, men den er altså ikke vanntett. Dette er noe vi kunne tenkt oss at den var, hvor man kunne brukt den også til å for eksempel svømme med.

Nesten selvforklarende i bruk

Fitbit har tidligere vist at det kan gjøres enkelt å bruke et treningsarmbånd. Den nye Surge-modellen er intet unntak.

Fitbit Surge er enkel å bruke. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Klokken har tre knapper, samt at skjermen også har støtte for berøring. De vanlige funksjonene som du også har på Charge og Charge HR, altså klokke, skritt-teller, puls (kun HR), distanse, kalorier og antall etasjer, får du frem ved å sveipe fingeren over skjermen. Ergo trenger du ikke knappene for å bruke de mest bruke funksjonene. Skjermen viser til en hver tid den funksjonen du har valgt, hvor den så lenge det er lys nok viser innholdet uten lys. Blir det for lite lys har Surge en innebygd sensor som automatisk slår på baklyset slik at du kan se i mørket. Denne funksjonen funger helt knirkefritt, og er en smart måte å spare på strømmen på.

Men, Surge har også GPS innebygget i armbåndet, og for å ta i bruk de ulike funksjonene der du blant annet kan bruke nettopp GPS-en, må du trykke på knappen til venstre. Da skifter skjermen fra sort til hvit bakgrunn, og du kan nå velge mellom løping, trening, alarm eller innstillinger. Og her kommer de to siste knappene inn i bildet. Disse brukes nemlig til å starte, pause eller avslutte ulike treningsøkter. De ulike funksjonen vises samtidig på skjermen.

Dermed viderefører Fitbit sin filosofi fra Charge-modellene, og Surge er nok et eksempel på at selskapet mestrer det å lage et operativsystem som er enkelt å forstå.

Greie programmer til «mannen i gata»

Med Charge og Charge HR kan du måle skritt og andre enkle oppgaver. Det som altså skiller Surge er at den også mulighet for å gi deg mer informasjon når du trener.

Løping er en av de nye funksjonene du kan bruke. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no

Under løping har du noen forskjellige modier å velge mellom, hvor du blant annet har egne for tredemølle og løping på rundetid. Under disse får du mange av de dataene du ønsker deg når du skal trene. Blant annet puls, kalorier, skritt, klokke, tempo og gjennomsnittshastighet.

Det andre alternativet er mosjon, hvor du kan velge andre treningsformer som en gåtur, vekter, spinning og yoga.

Når det kommer til dataene du får ut etter at du har gjennomført en økt, så inneholder disse nok informasjon til å tilfredsstille en mosjonist eller «mannen i gata», men for de som lever av å konkurrere, eller aktive løpere, vil nok disse blitt litt marginale.

FitBit Surge
8
Meget bra
Anbefalt

FitBit Surge

sitat"Dette er et godt alternativ for deg som er på jakt etter et alt-i-ett produkt"

Fordeler

 • Krysse av
  Enkel å bruke
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Automatisk belyst display
 • Krysse av
  God GPS
 • Krysse av
  Robust
 • Krysse av
  Kan brukes som en enkel smartklokke
 • Krysse av
  Skrittelleren har blitt bedre
 • Krysse av
  Passer godt til mosjonister
 • Krysse av
  Alarm-funksjon

Ting å tenke på

 • Bytt
  Stor og klumpete
 • Bytt
  Proprietær ladeløsning som sitter dårlig
 • Bytt
  Ikke for aktive løpere
 • Bytt
  Noe unøyaktig på høy puls
annonse
Fitbit SurgeI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no