TestPolar M400

Polar M400 er det beste fra Polar V800, til en mye mer fornuftig pris

Denne treningsklokken er et svært godt kjøp, viser vår test.

Polars toppmodell V800 er den råeste treningsklokken vi har testet, men med en prislapp på godt over 4000 kroner er den ikke for alle. V800 er også forholdsvis avansert, og fokuserer på funksjoner som kanskje er viktigere for aktive idrettsutøvere enn for mosjonisten.

Det er her M400 kommer inn i bildet. Dette er en ny treningsklokke fra Polar som på mange områder ligner veldig på V800, men som er enda enklere å bruke. Og den koster bare halvparten av det V800 koster.

Klokken er vanntett ned til 30 meter, det samme som for toppmodellen. Den er beregnet på i hovedsak løping, men har også sportsprofiler for sykling – og du kan opprette sportsprofiler for en rekke andre aktiviteter. Men du har ikke støtte for sykkelsensorer (som tråkkfrekvens), slik du har på V800, og M400 er heller ikke beregnet på svømming eller har støtte for multisport – veksling mellom ulike aktiviteter underveis i treningsøkten.

Polar M400.Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Registrerer aktiviteten din døgnet rundt

I likhet med V800 og aktivitetsarmbånd som Polar Loop eller Fitbit, er Polar M400 en klokke det er meningen du skal ha på deg døgnet rundt. Klokken har nemlig en innebygget bevegelsessensor som registrerer alle bevegelsene dine gjennom dagen og natten. På skjermen kan du til enhver tid se hvordan du ligger an i forhold til aktivitetsmålet ditt, og hvis du har vært i ro for lenge vil klokken kunne varsle deg og oppfordre deg til å bevege deg litt.

Bevegelsessensoren registrerer også hvordan du sover, hvor mange kalorier du forbrenner og hvor mange skritt du har tilbakelagt.

Når du synkroniserer M400 mot mobilappen eller webtjenesten Polar Flow, får du detaljert statistikk som viser aktivitetsnivået ditt gjennom dagen.

Polar M400 fungerer selvfølgelig også som en tradisjonell pulsklokke. Den kan ikke måle pulsen gjennom huden, slik som TomTom Runner Cardio, eller Samsung Gear Fit, men du er avhengig av et eget pulsbelte som du spenner fast over brystkassen. Pulsbeltet bruker Bluetooth Smart (4.0 Low Energy) for trådløs overføring, og det er også det som brukes når du synkroniserer klokken mot mobiltelefonen. Klokken selges både med og uten pulsbelte i pakken. Klokken støtter ikke pulsbelte under vann, slik som V800.

Polar M400 (til høyre) har mange likheter med Polar V800, men produsenten har lagt mer vekt på funksjoner "for folk flest". Som at den konstant viser hvor aktiv du har vært i løpet av dagen, og varsler deg når du er inaktiv for lenge.Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Forenklede menyer

I Polar V800 kan du se om du er over- eller undertrent, og hvor lang tid du bør vente før neste treningsøkt – slik at du er fullt restituert etter treningen. I M400 er det ikke dette som er i fokus, men i stedet hvor mye aktivitet du har vært i, og hvor langt det er før du når dagens mål. Denne funksjonen har også kommet i en oppdatering til V800 nå. Dette er nok ting de fleste av oss mosjonister har mer glede av å følge med på enn restitusjonstid, maksimalt oksygenopptak og andre ting.

Skjermen er lettlest, selv om kvaliteten ikke er fullt så god som på V800. Menyene er enkle og greie å bruke, og nesten identiske med de på V800. Men det er gjort noen forenklinger her og der. Den store, røde knappen på høyre side brukes til å starte en aktivitet, og for å velge i menyer. Ett trykk på den fra klokkeskjermen, så kan du velge mellom ulike sportsprofiler – som sykling eller løping. Du kan sette opp flere sportsprofiler via webtjenesten Polar Flow, og synkronisere disse over til klokken.

Under treningen kan du veksle mellom skjermbilder med ulik informasjon ved å trykke opp- og ned-knappene på høyre side av klokken. Du har selvfølgelig funksjoner for å vise pulssoner, og du kan dele sonene inn slik du selv ønsker. Holder du inne den røde knappen låser du den pulssonen du befinner deg i, og vil bli varslet om du går over eller under.

Polar Flow-appen viser deg hvor aktiv du har vært, og logger all treningen din. .

God nettjeneste og app

Når du er ferdig med en aktivitet kan du synkronisere klokken enten mot PC-en via programmet Polar Flowsync og den medfølgende lade-/synkroniseringskabelen, eller synkronisere mot Polar Flow-appen på iPhone via Bluetooth. En Android-versjon av appen skal være underveis.

Via Flow-appen eller nettsidene får du oversikt over alle aktivitetene dine, og du vil også få informasjon om hvorvidt du trener for mye eller for lite. Polar Flow-tjenesten er også et nettsamfunn hvor du kan dele prestasjoner med venner.

Da vi testet V800 kritisterte vi Polar Flow-tjenesten for ikke å ha støtte for eksport av treningsdata. Dette er nå på plass, og du kan eksportere til både .GPX- og .TCX-format. Det betyr at du lett kan få aktivitetene dine over til andre treningstjenester som Endomondo eller Runkeeper. Polar har lovet at det etter hvert også skal komme en funksjon for automatisk synkronisering mot de mest populære tjenestene.

Konklusjon og alternativer

Etter å ha brukt Polar M400 noen uker, kan vi slå fast at klokken kombinerer veldig mange av funksjonene vi likte så godt på V800, med forbedret brukervennlighet og funksjoner som passer bedre for de fleste av oss.

Batteriet er oppgitt til 24 dager når du bruker den som vanlig klokke med aktivitetsmåling, mens du kan trene med pulsbelte og GPS påslått i opptil 8 timer i strekk før batteriet tar kvelden.

Du kan til enhver tid se hvor aktiv du har vært i forhold til dagsmålet ditt, og med et par kjappe tastetrykk får du opp informasjon om hva som skal til for at du skal nå målet. Du får blant annet beskjed om hvor lenge du må gå eller løpe for å nå målet. Kaloriforbruk og antall skritt vises også.

Kombinert med treningsappen eller web-tjenesten mener vi Polar M400 gjør en virkelig god jobb med å motivere til å være mer i bevegelse.

Hvis du vil ha innebygget pulsmåling – altså slippe pulsbeltet rundt brystkassen, kan vi også anbefale TomTom Runner Cardio – som vi har testet her »

Synes du ikke Polar M400 er avansert nok? Da bør du lese testen av Polar V800 her »

Polar M400 HR
8
Meget bra

Polar M400 HR

annonse
Polar M400 HRMI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Les også
Polar med første Android Wear-baserte treningsklokke
Les også
Lyst på treningsklokke eller aktivitetsarmbånd?
Les også
Garmin Vívoactive: Brukervennlig treningsklokke, smartklokke og aktivitetsarmbånd i ett
Les også
Smartarmbånd eller smartklokke?
Les også
Fitbit Charge HR: Fitbits nye armbånd måler pulsen din døgnet rundt
Les også
Smartklokker: Test av Samsung Gear 2, Gear S, LG G Watch, LG G Watch R og Sony Smartwatch 3
Les også
Samsung Gear S: Den første smartklokka som ikke står i veien for deg
Les også
LG G Watch R: Smartklokka som ser ut som en vanlig klokke.
Les også
Polar V800 mot TomTom Runner Cardio og Garmin Fenix 2: Vi kårer den beste treningsklokken
Les også
Garmin Fenix 2: Garmins treningsklokke har «alt»
Les også
Polar V800: Denne GPS-klokken er den råeste vi har testet
annonse