Nyhet

Mobiltilbehør til nytte og fornøyelse

Med det rette tilbehøret kan du få langt mer glede av mobilen din. Utvalget er enormt.

Mobiltilbehør

Vi skal ikke dra hele mobiltelefonens utviklingslinje, men nøyer oss med å si litt om retningen den peker i. Fra å være en ordinær telefon uten ledning, går mobilen mot å bli kontrollsenteret i tingenes Internett. Om mobiltelefonen ikke allerede er det viktigste du eier, så kommer den ganske snart til å bli det.

Med det rette tilbehøret kan mobilen din bli enda litt mer nyttig, eller kanskje bare litt mer underholdende, enn den allerede er. Alt fra biler til hus kan nå styres fra mobilen. Men selv om vi synes det blir litt drøyt å kalle en Tesla for et mobiltilbehør, så har vi mer enn nok av annet vi kan sette på listen.

Her er noe av tilbehøret vi har funnet glede i.

Beskyttende deksel

Samsungs nye Clear View Cover har frontdeksel med touch og transparent speil. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Et mobildeksel kan tjene flere formål. Først og fremst skal det ta vare på mobiltelefonen din. Men det finnes også de som mener dekselet er en så viktig statusmarkør, at de betaler mer for mobildekselet enn de gjør for telefonen sin. Noen deksler, som HTCs dot view og Samsungs Clear View Cover, har også spesielle egenskaper som lar deg betjene deler av funksjonene med dekselet lukket.

Pris: Noen kroner for de billigste i plast, litt mer for de med ekte diamanter på.

Finn deksler og priser på Prisguide

Trådløs lader

Trådløs lader. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Har du irritert deg over å måtte fikle for å få ladepluggen inn i telefonen? Apples løsning med en plugg som passer begge veier hjalp noe, og en ny USB-plugg med tilsvarende egenskaper er på vei. Men vi har mer tro på trådløs lading der du bare legger telefonen mot laderen, uten noe mere dikkedarier. Noen telefoner har det innebygget, andre trenger et nytt deksel for å kunne bruke teknologien.

Pris: Fra et par hundrelapper og oppover

Her finner du priser og tilbud på trådløst ladeutstyr

Håndfri

En håndfriløsning til mobilen er kjekk å ha. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Å betjene mobilen med hendene samtidig som du kjører bil er fy-fy. Om du ikke har eller ikke forstår håndfriløsningen i bilen din, finnes det enkle, rimelige og praktiske løsninger som ikke krever motering eller ingeniørutdannelse. Noen kan henge på solskjermen, andre putter du bare i øret. På bildet ser du Sennheiser Presence, en avansert øreplugg med god støydemping.

Pris: Grei kvalitet koster fra ca. 500 kroner. Avbildet modell koster ca. 1500 kroner.

Her finner du priser og tilbud på bluetooth øreplugger

Batteribank

En batteribank, også kalt nødbatteri‚ gir deg noen timer ekstra strøm til mobilen. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Hva gjør du når den viktigste dingsen i livet ditt går tom for strøm? Noen får panikk, andre kobler bare til den portable batteribanken. Moderne batteribanker er oppladbare, og du får dem i alt fra knøttsmå nødløsninger for noen minutter tale, til kraftigere modeller som kan lade både nettbrett og mobil fra null til hundre prosent, opp til flere ganger. Sjekk også ut dette nødbatteriet fra PK K'isauve som er både nødbatteri og ekstern lading og festes med sugekopper på telefonen din »

Pris: Ca. 100 til 600 kroner avhengig av størrelse. (2000 til 12000 mAh)

Her finner du priser og tilbud på nødbatterier til mobilen

Chromecast/Apple-TV/Wireless Display

Send bildet rett til TV-en med en av disse.

Dette er dingsene som sender bildet fra mobilen din trådløst til en mottaker med HDMI-inngang, for eksempel en TV eller en dataskjerm. Noen smarte TV-er har dette innbygget. Apples løsning – Apple TV – kan kjøre egne apper, mens Googles Chromecast er mest for trådløs avspilling av medieinnhold fra mobilen eller PC-en. Microsoft Wireless Display gjør TV-en til ekstraskjerm for PC, eller den speiler mobilen. Les om de ulike modellene på Tek.no.

Klikk for priser: Chomecast, Apple TV, Microsoft Wireless Display Adapter

Les testen av Microsoft Wireless Display Adapter »
Les testen av Google Chromecast »
Les testen av Apple TV »

USB on the go-adapter

Mye utstyr kan kobles til med denne lille kabelen. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Mange av dingsene du kan koble til en PC kan også kobles til en mobil. Mange er ikke klar over dette, men kjøper du en liten overgang kan du for eksempel koble USB-minne, harddisk, tastatur, mus, spillkontroller, DVD-spiller, eksternt lydkort (DAC), kamera og mye annet til mobilen. Før du kjøper overgangen må du passe på at mobilen din støtter USB on the go, også kalt USB Host.

Pris avbildet modell: 79 kroner

Her finner du priser og tilbud på USB-adaptere