Test

Denne badevekten er et smart tilbehør til mobilen

Aria gjør smartarmbåndet Fitbit Flex enda nyttigere, viser vår test.

Fitbit er mest kjent for sine aktivitetsarmbånd, som registrerer aktiviteten din i løpet av dagen. Selskapet leverer imidlertid også et annet interessant produkt, en elektronisk badevekt som lar deg følge utviklingen for vekt og fettprosent i Fitbits apper til iPhone eller Android, eller via Fitbits nettsider. Vi har brukt vekten et par uker sammen med treningsarmbåndet Fitbit Flex.

Vekt og fettprosent

Vekten er pen å se på, og hele overflaten er laget i glass – med en rund skjerm øverst. Du får vekten i både en svart og en hvit versjon. Mens vår erfaring med den enkleste Withings-vekten er at den kan være litt upresis hvis underlaget ikke er helt rett, ser det ikke ut til at Fitbit Aria lar seg påvirke i særlig grad av hvordan underlaget er.

Vekten fås i svart eller hvitt.Foto: Fitbit

I tillegg til å vise vekten din, kan Fitbit Aria også vise fettprosenten ved å sende et svakt elektrisk signal gjennom kroppen din. Dette er helt ufarlig, men Fitbit advarer personer med pacemaker om å bruke vekten.

Sett opp mål

Fitbit Aria er enkel å sette opp. Når du skrur på vekten første gang står det «Setup Active» på den, og vekten vil lage sitt eget trådløse nettverk. Når du kjører installasjonsprogrammet på PC-en, kobler PC-en din seg til vektens trådløse nett, og du blir bedt om å taste inn passordet til det trådløse nettet i huset ditt, og selvfølgelig brukernavnet og passordet til Fitbit-kontoen din. Når vekten har fått den informasjonen den trenger om Wi-Fi-nettet ditt og Fitbit-kontoen din, kobles både PC-en og vekten tilbake på husets trådløse nett, og vekten er klar til bruk.

I Fitbit-appen kan du se utvikling av vekt og fettprosent, og se hvordan du ligger an i forhold til målet ditt.

Når du veier deg, overføres informasjonen automatisk til Fitbit. Via Fitbit-nettsidene eller Fitbit-appen til Android eller iOS får du oversikt over både aktivitet fra Fitbit-armbåndet (hvis du har det) og fra vekten. Der kan du også telle kalorier ved å legge inn hva du spiser i løpet av dagen. I tillegg til alle matvarene som ligger inne, kan du også legge inn andre matvarer du spiser mye av, og hvor mye kalorier de inneholder.

I appen eller på Fitbit.com kan du definere mål, som antall skritt, hvor langt du bør gå i løpet av en dag (krever Fitbit-armbåndet), samt hvor mye du vil gå ned i vekt. Fitbit-armbåndet holder styr på kaloriforbruket ditt i løpet av dagen, som du kan sammenligne med hva du har puttet i deg. Aria-vekten holder styr på vektmålet ditt. Grafer viser deg utviklingen i både vekt og fettprosent over tid.

Fitbit Aria-vekten kan gjenkjenne opptil åtte brukere, og du kan velge om de andre brukerne skal kunne se din vekt. Hver bruker kan ha sin Fitbit-konto med sine personlige mål og grafer. Det er selvfølgelig mulig å veie deg, selv uten å opprette konto noe sted.

Fitbit Aria.Foto: Fitbit

Konklusjon

Fitbit Aria koster i underkant av tusenlappen, og selv om det er litt dyrere enn mange andre badevekter som kan måle fettprosent, synes vi koblingen mot Fitbits apper og nettjeneste er nyttig – spesielt om du også investerer i Fitbit-armbåndet. Vi liker også at Fitbit kan settes opp til å synkronisere mot Runkeeper. Dermed får vi logget både vekt og trening også i Runkeeper.

Den mest kjente konkurrenten innenfor denne typen trådløse badevekter er antagelig Withings, som nå nå har begynt å levere også aktivitetsarmbånd à la Fitbit. Fitbit Aria har mange likheter med den opprinnelige versjonen av Withings-vekten, som undertegnede har brukt en periode. Withings har riktignok senere kommet med en enda mer avansert trådløs vekt som også måler pulsen din – samt luftkvaliteten i rommet vekten står i. Denne vekten koster imidlertid 300-400 kroner mer enn Fitbit Aria.

Alt i alt mener vi Fitbit Aria er et godt kjøp.

Les også testen av aktivitetsbåndet Fitbit »

Les også
Polar V800: Denne GPS-klokken er den råeste vi har testet
Les også
Er denne bedre enn Fitbit?
Les også
Samsung Gear Fit: Veldig smart tilbehør til Samsung-mobilen
Les også
Fitbit Flex, Polar Loop og Jawbone Up: Vi kårer det beste treningsarmbåndet
Les også
Polar Loop Activity Tracker: Er dette det kuleste treningsarmbåndet?
Les også
Fitbit Flex: Kom deg opp av sofaen
annonse