Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Denne badevekten er et smart tilbehør til mobilen

Aria gjør smartarmbåndet Fitbit Flex enda nyttigere, viser vår test.

Fitbit

Fitbit er mest kjent for sine aktivitetsarmbånd, som registrerer aktiviteten din i løpet av dagen. Selskapet leverer imidlertid også et annet interessant produkt, en elektronisk badevekt som lar deg følge utviklingen for vekt og fettprosent i Fitbits apper til iPhone eller Android, eller via Fitbits nettsider. Vi har brukt vekten et par uker sammen med treningsarmbåndet Fitbit Flex.

Vekt og fettprosent

Vekten er pen å se på, og hele overflaten er laget i glass – med en rund skjerm øverst. Du får vekten i både en svart og en hvit versjon. Mens vår erfaring med den enkleste Withings-vekten er at den kan være litt upresis hvis underlaget ikke er helt rett, ser det ikke ut til at Fitbit Aria lar seg påvirke i særlig grad av hvordan underlaget er.

Vekten fås i svart eller hvitt.Foto: Fitbit

I tillegg til å vise vekten din, kan Fitbit Aria også vise fettprosenten ved å sende et svakt elektrisk signal gjennom kroppen din. Dette er helt ufarlig, men Fitbit advarer personer med pacemaker om å bruke vekten.

Sett opp mål

Fitbit Aria er enkel å sette opp. Når du skrur på vekten første gang står det «Setup Active» på den, og vekten vil lage sitt eget trådløse nettverk. Når du kjører installasjonsprogrammet på PC-en, kobler PC-en din seg til vektens trådløse nett, og du blir bedt om å taste inn passordet til det trådløse nettet i huset ditt, og selvfølgelig brukernavnet og passordet til Fitbit-kontoen din. Når vekten har fått den informasjonen den trenger om Wi-Fi-nettet ditt og Fitbit-kontoen din, kobles både PC-en og vekten tilbake på husets trådløse nett, og vekten er klar til bruk.

I Fitbit-appen kan du se utvikling av vekt og fettprosent, og se hvordan du ligger an i forhold til målet ditt.

Når du veier deg, overføres informasjonen automatisk til Fitbit. Via Fitbit-nettsidene eller Fitbit-appen til Android eller iOS får du oversikt over både aktivitet fra Fitbit-armbåndet (hvis du har det) og fra vekten. Der kan du også telle kalorier ved å legge inn hva du spiser i løpet av dagen. I tillegg til alle matvarene som ligger inne, kan du også legge inn andre matvarer du spiser mye av, og hvor mye kalorier de inneholder.

I appen eller på Fitbit.com kan du definere mål, som antall skritt, hvor langt du bør gå i løpet av en dag (krever Fitbit-armbåndet), samt hvor mye du vil gå ned i vekt. Fitbit-armbåndet holder styr på kaloriforbruket ditt i løpet av dagen, som du kan sammenligne med hva du har puttet i deg. Aria-vekten holder styr på vektmålet ditt. Grafer viser deg utviklingen i både vekt og fettprosent over tid.

Fitbit Aria-vekten kan gjenkjenne opptil åtte brukere, og du kan velge om de andre brukerne skal kunne se din vekt. Hver bruker kan ha sin Fitbit-konto med sine personlige mål og grafer. Det er selvfølgelig mulig å veie deg, selv uten å opprette konto noe sted.

Fitbit Aria.Foto: Fitbit

Konklusjon

Fitbit Aria koster i underkant av tusenlappen, og selv om det er litt dyrere enn mange andre badevekter som kan måle fettprosent, synes vi koblingen mot Fitbits apper og nettjeneste er nyttig – spesielt om du også investerer i Fitbit-armbåndet. Vi liker også at Fitbit kan settes opp til å synkronisere mot Runkeeper. Dermed får vi logget både vekt og trening også i Runkeeper.

Den mest kjente konkurrenten innenfor denne typen trådløse badevekter er antagelig Withings, som nå nå har begynt å levere også aktivitetsarmbånd à la Fitbit. Fitbit Aria har mange likheter med den opprinnelige versjonen av Withings-vekten, som undertegnede har brukt en periode. Withings har riktignok senere kommet med en enda mer avansert trådløs vekt som også måler pulsen din – samt luftkvaliteten i rommet vekten står i. Denne vekten koster imidlertid 300-400 kroner mer enn Fitbit Aria.

Alt i alt mener vi Fitbit Aria er et godt kjøp.

Les også testen av aktivitetsbåndet Fitbit »

annonse