Til hovedinnhold
NyhetHer er september-mobilene

På tide med ny mobiltelefon?

Ni velutrustede rivaler skal knive om å havne i din lomme.

I september kan vi glede oss til en rekke nye telefoner fra de største mobilprodusentene. Vi har snakket med selskapene, og funnet ut hvilke mobiler du vil finne i butikkhyllene denne måneden.

Sony Ericsson

Xperia Ray

Sony Ericsson slipper enda en smartmobil i Xperia-familien, i form av Xperia Ray. Dette ser ut til å bli minstemann i familien, med en skjermstørrelse på beskjedne 3,3 tommer. Ser du imidlertid på oppløsningen skulle du tro det var snakk om en langt større skjerm. Her har de nemlig klart å klemme inn en oppløsning på hele 854 x 480 piksler, på deres såkalte Reality Display.

Mobilen kjører Android 2.3, og har en prosessor på 1 GHz. Den har 512 MB arbeidsminne, et 8,1 megapiksels-kamera med mulighet for videoopptak i 720p.

Xperia Active

Her er det en liten tøffing fra Sony Ericsson. Xperia Active er som navnet tilsier for den aktive, og med sin IP67-sertifisering er den både støt- og vannsikker. Den har en ripesikker skjerm på tre tommer, med en oppløsning på 320 x 480, og kommer forhåndsinnstallert med Android 2.3. Prosessoren er en Qualcomm Scorpion i brikkesettet Qualcomm Snapdragon MSM8255 klokket til 1 GHz, og den har 512 MB arbeidsminne.

Foreløpig har det vært ganske få Android-mobiler av det tøffe kaliberet, men i det siste har vi sett at det har begynt å løsne. Xperia Active får nemlig konkurranse fra både Samsung Galaxy XCover og Motorola Defy+, som også er Android-mobiler som tåler det meste.

Live with Walkman

Den tredje og siste mobilen fra Sony Ericsson denne måneden er Live With Walkman. Som navnet tilsier er det snakk om en musikkmobil, og det blir oppgitt at de vil satse hardt på «dyp integrering» av sosiale medier. Med en prosessor på 1 GHz, 320 MB arbeidsminne og en 3,2-tommers skjerm med en oppløsning på 320 x 480 piksler er det ikke den kraftigste maskinen fra selskapet.

Mobilen skal ha gode innebygde høyttalere, og lagringsplass på opptil 32 GB.

Nokia

N9

Den finske mobilkjempen slipper bare én mobiltelefon denne måneden, nemlig N9. Dette er oppfølgeren til multimediamobilen N8, som vi likte godt da vi testen den tidligere i år. Vi kåret den til og med til den beste kameramobilen på markedet, og vi er spente på å se hvordan N9 vil klare seg.

Les vår test av Nokia N8

Nokia N9 har vært svært omstridt i det siste, da dette er Nokias siste mobil som vil ha operativsystemet MeeGo installert. Etter N9 vil selskapet satse for fullt på Microsofts Windows Phone 7-plattform, og legge MeeGo død. Nokia kansellerte lanseringen av N9 i både USA og Storbritannia, men her i Norge er vi heldige nok til å få se den nye kraftpakken fra Finland.

Vi testet operativsystemet og N9 i sommer, og syntes den fungerte lekende lett.

Mobilen har en prosessor på 1GHz og 1 GHz arbeidsminne, og har et 8 megapikselskamera på baksiden som kan ta opp video i 720p. Den har en 3,9-tommers skjerm, med en oppløsning på 854 x 480 piksler. I tillegg har den støtte for framtidig mobilbetaling og overføring, gjennom dens innebygde NFC-teknologi (Near Field Communication). Dette er en teknologi som sakte men sikkert er på vei inn på markedet, og mange ser for seg at dette vil være framtidens betalingsformat, hvor man bare trenger å veive telefonen i butikken for å betale for seg.

RIM

BlackBerry Torch 9810

Det kanadiske selskapet Research In Motion lanserer denne måneden to nye modeller i sin velkjente Blackberry-serie for bedrifter. Blackberry Torch 9810 kommer med det nyeste operativsystemet BlackBerry OS 7, som skal være 40 prosent raskere enn forgjengeren. I tillegg har den kraftig innmat, med blant annet en 1,2 GHz-prosessor og støtte for NFC til fremtidig mobilbetaling og overføring.

Skjermen er på 3,2 tommer (480 x 640 piksler), men mobilen har i tillegg et uttrekkbart fulltastatur. Videre kan vi nevne at den har et 5-megapikselkamera, støtte for trådløst internett via 3G/EDGE og Wi-Fi, samt GPS.

BlackBerry Torch 9860

Hvis du har for vane å tråle gjennom det som er av mobilnyheter, har du kanskje kommet over navnet BlackBerry Monza. Dette var arbeidstittelen på den mobilen som nå har fått navnet Torch 9860. Denne kjører også BlackBerry OS 7, og har en 1,2 GHz-prosessor, NFC-støtte, 3G/EDGE/Wi-Fi-støtte og et 5-megapikselkamera.

Skjermen på Torch 9860 er litt større enn på 9810 med sine 3,7 tommer, og en oppløsning på 400 x 800 piksler. Denne har imidlertid ikke et fullt tastatur, og er mer for deg som er komfortabel med å bruke skjermtastaturet.

LG

Hvit Optimus 2X

LG har ikke så veldig mye nytt å vise til denne måneden, annet en hvit versjon av Optimus 2X.

LGs Optimus 2X var den raskeste smartmobilen på markedet da den ble lansert. Mobilen har nemlig en tokjernet prosessor på 1 GHz, som var litt av en bragd da den ble lansert. Skjermen har en fire-tommers TFT-skjerm med en oppløsning på 480 x 800 piksler og et arbeidsminne på 512 MB. Mobilen er tilgjengelig med 8 GB lagringsplass, som kan utvides til hele 40 GB med et minnekort.

Nå kommer den altså også i hvit farge, for deg som vil ha noe annet enn den svarte fargen som dagens versjon har.

Samsung

Galaxy S Plus

Selv om Samsungs toppmobil Galaxy S II har fått mye oppmerksomhet i det siste, har ikke selskapet glemt mobilen som startet den lukrative trenden, nemlig Samsung Galaxy S. Nå skal selskapet slippe en oppgradert versjon av den gamle klassikeren, med samme utseende, men oppgradert innhold.

Den nye versjonen vil ha en énkjernet prosessor på 1,4 GHz og et nytt batteri med 1,650 mAh, som vil gi mobilen lengre levetid. I tillegg vil den komme med Android 2.3 forhåndsinstallert, slik at man ikke trenger å oppgradere mobilen manuelt.

Annet enn dette er mobilen identisk med den originale versjonen. Den vil ha 512 MB arbeidsminne, og en fire-tommers skjerm med en oppløsning på 480 x 800 piksler.

Spesifikasjonene er ikke helt i toppsjiktet, da etterfølgeren Samsung Galaxy S 2 kan skilte med både raskere prosessor og mer arbeidsminne. Samsung Galaxy S Plus er imidlertid heller ikke lagd for å hamle opp med de tøffeste mobilene, men heller være et alternativ for deg som er ute etter en rask og effektiv mobil, men ikke vil brenne alle pengene dine på S2-en.

Gikk du glipp av forrige måneds mobiler?

Her er August-mobilene

annonse