Til hovedinnhold
NyhetDenne telefonen <em>vil</em> du miste i bakken

Samsung Galaxy Xcover tåler det meste

Den første vann- og støtsikre telefonen til Samsung.

Niklas Plikk

Samsung prøver virkelig å tilfredstille alle med Galaxy-serien sin. Nylig kom Galaxy S2 for den kresne, så viste de fram den hvite Galaxy S2 for moteløvene, og til slutt Samsung Galaxy R for den prisbevisste.

Det stopper likevel ikke der. Nå annonserer de nemlig Samsung Galaxy XCover, en mer hardbarka versjon av smartmobilen deres.

Tåler det meste

Galaxy Xcover er Samsungs første støv- og vanntette berøringstelefon, og har sikkerhetssertifiseringen IP67. Samsung skryter av at den blant annet kan ligge i vann på en meters dyp opp til 30 minutter, og har en 3,6-tommers skjerm som er fire til fem ganger sterkere enn vanlig glass.

Telefonen er imidlertid ikke like tøff på innsiden, og prosessoren har blitt nedgradert til 800 MHz, men den har likevel Android 2.3 installert. Det står ikke mye annet om spesifikasjonene i pressemeldingen, annet enn et kamera på 3,2 megapiksler med LED-blits, og støtte for 7,2 Mbps HSDPA.

Pris og tilgjengelighet er fortsatt usikkert, men vi kan ikke tenke oss at det tar så lang tid før selskapet får telefonene i butikkhyllene.

(Kilde: Pressemelding)

annonse