NyhetHer er verdens første mobilstyrte rodeo-ku

Her er verdens første app-styrte rodeo-ku

Se hvordan det gikk da vi prøvde oss.

Vi ble invitert til Høgskolen i Oslo for å ta en titt på Litagos nye markedsføringsstunt – en mekanisk rodeo-ku som kan styres lokalt via en mobilapplikasjon. Vi tok utfordringen, og tok en tur på det fjernstyrte beistet.

Først i verden

Den mekaniske kua er ikke så annerledes enn det du kan finne på en brun bule i statene, hvor det går ut på å henge fast så lenge som mulig. Forskjellen denne gangen er at utviklere ved Tellu AS, WAH og NTNU har laget en mobilapplikasjon som lar brukere styre den mekaniske kua direkte med mobilene sine. Ifølge Litago er dette den første i verden av sitt slag.

Applikasjonen er tilgjengelig i både Apples App Store og Android Market, og lar brukere ta direkte kontroll over kua. Applikasjonen bruker akselerometeret i mobilen til å avgjøre hva du vil at kua skal gjøre. Beveger man mobilen til høyre bukker kua, styrer man til venstre vil den steile, og vipper man den framover snurrer kua rundt. Signalene blir sendt via det trådløse nettverket til en server, som igjen sender signalene til et kontrollpanel ved siden av ku-ringen.

Da vi ankom på Høgskole-plassen var generalprøven nettopp avsluttet, og forvirrede studenter fant raskt veien til den mekaniske kua for å prøve lykken. To og to fikk gå fram for å utfordre hverandre, og se hvem som klarte å kaste den andre av raskest ved hjelp av mobilapplikasjonen.

– Det morsomme med det hele er å se konkurransen mellom deltagerne, og se hvordan de prøver å kaste den andre av Litago, forteller Per Kristian Voss Halvorsen, presseansvarlig for prosjektet.

Alle ritt blir filmet, og hvis man vil kan det legges direkte ut på YouTube. Lenken til videoen blir sendt til både rytteren og personen som styrte, slik at de kan dele det med vennene sine på Facebook.

Tekniske problemer

Allerede før vi fikk prøve ut kua selv, hadde de et par tekniske problemer. En kabel løsnet under kua, og det mekaniske dyret svarte ikke da en student sto og viftet med mobiltelefonen sin. Etter litt feilsøking oppdaget de feilen, og kua var klar igjen.

Så var det vår tur.

Selv ved å studere de tidligere deltagerne, var det ikke lett å holde seg oppe. Kua hadde 10 ulike vanskelighetsgrader, og startet alltid rolig og fint på nivå én. Sakte men sikkert økte vanskelighetsgraden seg, og vi klarte ikke å holde oss fast lenger enn til nivå tre. Et skuffende resultat.

Kua hadde også en innebygd sikkerhetsfunksjon, i form av et dødmannssnor. Denne festet man rundt håndleddet, slik at kua stoppet så fort man datt av. I vårt tilfelle klarte vi imidlertid å løsne den uten å dette av.

– Vi har hatt et par småproblemer nå i starten, men det løser vi raskt. Nå vet vi at vi må feste kabelen under kua bedre til neste gang, og gjøre løkka rundt håndleddet lenger, så ikke kua stopper før rytteren faktisk detter av, forteller Voss Halvorsen.

Turneen har begynt

Litago begynte sin turné på Høgskolen i Oslo, men sier dette bare er første steg på en lang reise. De skal snart ta turen helt opp til Alta oppe i nord, for så å turnere nedover landet i september. Sjekk ut Litagos egne Rodeo-sider for informasjon om turneen, og hvordan du kan laste ned applikasjonen selv.

Les også
Apps for navigasjon i skog og mark: Den beste GPS-appen for tur, jakt og sportsfiske
Les også
Denne ballen kan du styre med mobilen
Les også
Her er 17 mobilapper utviklerne elsker
Les også
Her er våre 21 favoritt-apper
Les også
Topp 3 moro-apps til iPhone og Android
Les også
App-sjekking knuser nettdating
Les også
Lurte seg til topps i App Store
Les også
Her er nyhets-appene du bør laste ned
Les også
Håkon ble rik på mobil-app
Les også
Er sønnen din homofil?
Les også
iPhone-app parkerer bilen for deg
Les også
iPhone kurerer ikke kviser
Les også
På tide med ny mobiltelefon?
Les også
Hotell bytter ut piccolo med robot
Les også
Hjernetrim-apps for Android og iPhone
Les også
Kontroller speilrefleksen fra Android-telefonen
Les også
Synge-apps på iPhone: Vi tester I Am T-Pain, LaDiDa og Songify
Les også
App erstatter parkeringslapp
Les også
Her har du fem nyttige apps
Les også
12 kameraapper for Android: 12 kameraapper for Android
Les også
iPhone blir babyalarm med ny app
Les også
The Human App: Silje er en levende app
annonse