Til hovedinnhold

Her er Norges billigste nettbutikk

Se resultatet av landets største pristest.

Nordmenns netthandel har skutt til værs de siste årene. I fjor handlet vi forbrukerelektronikk på nett for 7,5 milliarder kroner, det er en fjerdedel av alle slike kjøp. En av tre nordmenn handler for mer enn 20 000 kroner i året.

Da er det lurt å handle på rett sted, for å få de laveste prisene.

Landets største pristest er nå offentliggjort.

Hardware.no har i flere år kartlagt prisene til norske nettbutikker, og er nå tilbake med den største norske pristesten til dags dato.

Totalt 2100 priser på 30 forskjellige varer er hentet inn fra 71 forskjellige nettbutikker. Undersøkelsen omfatter prisene på alt fra tv-er og bærbare datamaskiner til mobiltelefoner og kamera.

Store prisforskjeller
Årets test viser at du raskt kan spare tusenvis av kroner ved å kjøpe varene dine fra riktig nettbutikk. Vinneren NetOnNet er 9,78 % billigere enn en gjennomsnittlig norsk nettbutikk, og hele 34 % billigere enn pristestens dyreste nettbutikk, HPX.no.

Pixmania kom på en andreplass i testen. Komplett er landets tredje billigste nettbutikk, men har til gjengjeld det beste utvalget av de tre vinnerne med 28 av 30 varer i testen.

Svinger fra dag til dag
Selv om disse butikkene holder det jevnt laveste prisnivået, er de ikke nødvendigvis de billigste på bestemte varer. Forbrukere bør derfor sammenligne prisene til nettbutikkene ved hjelp av en prisguide i forkant av kjøp for å være sikre på å få den beste prisen.

Dagsprisen for hver enkelt produkt kan svinge opp og ned betydelig. Det mest dramatiske fallet var på den bærbare maskinen Samsung NP900X3A, som var satt ned med hele 9000 kroner i samme butikk syv dager etter første måling.

En av de største prisforskjellene i testen var på kameraet Canon EOS 7D. Her kunne man spare opp til 3530 kroner ved å handle på rett sted. Også på populære produkter som Apples iPad 2 er det mye å spare. Mens IT24 tilbyr nettbrettet for 5290 kroner, krever HPXno 7749 kroner – en prisforskjell på over 46 %.

Les mer om undersøkelsen på Hardware.no

Resultatlisten

1. NetOnNet9,78 % billigere enn landssnittet
2. Pixmania8,04 % billigere enn landssnittet
3. LINK6,96 % billigere enn landssnittet
4. MPX6,31 % billigere enn landssnittet
5. Netshop6,09 % billigere enn landssnittet
6. Microplex6,03 % billigere enn landssnittet
7. Dustin Home5,06 % billigere enn landssnittet
8. CDON4,99 % billigere enn landssnittet
9. LINK3,51 % billigere enn landssnittet
10. DEAL2,87 % billigere enn landssnittet

Se den komplette resultatlisten på Hardware.no

Om Hardware.no
Hardware.no er et av Norges største og eldste teknologinettsteder, og har omtalt og testet datamaskiner og forbrukerelektronikk siden 1998. Nettstedet besøkes av 400 000 unike brukere hver måned, og står bak tjenester som Prisguide.no og Diskusjon.no. Hardware.no drives av selskapet Mediehuset Tek AS, som igjen er eid av Edda Media og A-Pressen.

annonse