Til hovedinnhold

Her er oktober-mobilene

Massevis av nye mobiler i hyllene i oktober.

I vår og sommer har vi fått kikke på et vell av mobiltelefoner, og nå begynner endelig alle nyhetene å komme til norske butikkhyller. I oktober kommer det intet mindre enn fjorten nye modeller! Blant dem er en ny råtass fra HTC, samt en etterlengtet ny iPhone.

Apple iPhone 5

Et av mange forslag til hvordan neste iPhone vil se ut. Fasiten får vi 4. oktober.

Vi begynner med en telefon som ikke er lansert ennå. Det er over ett år siden Apples iPhone 4 ble lansert. Derfor har naturlig nok ryktebørsen gått på høygir i det siste. Nå er det imidlertid avklart etter at Apple sendte ut invitasjoner: Neste iPhone lanseres den 4. oktober.

Apple har tradisjon for å få ut nye produkter på markedet kort tid etter lansering. Mange av de samme ryktene som omtalte 4. oktober som lanseringsdato har den senere tid omtalt 14. til 15. oktober som salgsstart.

Spesifikasjoner og pris er foreløpig ukjent.

HTC Sensation XE

HTC Sensation XE er den første telefonen som kommer ut av HTCs samarbeid med Beats By Dr. Dre. Fokuset er selvsagt på lyd.

Sensation XE er det første resultatet av HTCs samarbeid med Beats By Dr. Dre. Du har kanskje sett de mange iøynefallende hodetelefonene og ørepluggene fra selskapet.

HTCs nye kraftplugg har fått forbedret lydkrets og øreplugger fra Beats. Det er imidlertid ikke det eneste den har fått. Prosessoren har også blitt raskere, og batteriet noe større.

Vi var svært fornøyd da vi testet HTC Sensation. Sensation XE har slik sett litt å leve opp til, men alt tyder på at dette kan bli en ny vinner.

HTC Titan

HTC Titan har hele 4,7 tommer stor skjerm og nyeste versjon av Windows Phone.

HTC har tradisjon på å være tidlig ute med nye skjermstørrelser. Nå er de først ute med en ny størrelse igjen. HTC Titan er en Windows Phone 7-telefon med skjerm på hele 4,7 tommer.

Titan er ikke noe dobbeltkjernet monster, men da vi fikk trykke på telefonen under IFA-messen i Berlin virket den svært responsiv. Titan er dessuten blant de første nye telefonene på markedet med Windows Phone 7.5. Det betyr full tilgang på Microsofts tjenester som Xbox Live og Marketplace – også i Norge.

Spesielt spenstig design har Titan imidlertid ikke. Slektskapet til HTC Desire HD og HTC HD2 er tydelig.

HTC Radar

HTC Radar er en designtelefon med norsk Windows Phone 7.5 Mango.

Om du ikke synes HTC Titan er så frisk i designen er sjansen stor for at HTC Radar faller mer i smak. Her har nemlig HTC valgt en design som skiller seg litt ut fra de tidligere modellene.

Også her er det snakk om en telefon med siste utgave av Windows Phone. Den deler de fleste spesifikasjonene med storebror Titan, men skjermen er mindre. HTC Radar har en skjerm på 3,7 tommer.

HTC Rhyme

HTC Rhyme skal appellere til damene med frisk design og en lysende kube.

HTC har basert seg på ganske lik design i en lang periode. Sammen med HTC Radar er HTC Rhyme et taktskifte. Her er det friske farger som gjelder, og det følger med en såkalt "charm" – en kloss som lyser og skifter farge avhengig av hva som skjer på telefonen.

Spesifikasjonsmessig er ikke dette noen råtass, men den er heller ikke dårlig utstyrt.

I tillegg til annerledes design stiller Rhyme med mye tilbehør. En egen ladekrybbe følger med, og HTC har også lagt ved en Bluetooth-håndfri i samme design og farge som telefonen.

Samsung Galaxy Y

Samsung Galaxy Y er en billig Android-telefon for designbevisste.

Vil du ha Android-telefon på et budsjett er sannsynligvis Galaxy Y en av høstens sterke kort.

Dette er ingen råtass, den har relativt svak prosessor og en skjerm som ikke imponerer. Innpakningen er derimot svært iøynefallende.

Med en prislapp på rundt 1500 kroner er den ikke blant de aller billigste Android-mobilene. Det er likevel svært få av de billigste Androidene som har særlig raff design, så Galaxy Y kommer til å skille seg ut i mobilhylla.

Samsung Galaxy W

Samsung Galaxy W er en toppspesifisert Android-telefon til en rimelig penge.

Samsung kommer med enda en Android-telefon for de prisbevisste i oktober. Galaxy W er først og fremst for de som ønsker seg god ytelse uten å betale for mye det.

På innsiden av Galaxy W skjuler det seg en rask prosessor på 1,4 GHz med en kraftig grafikkprosessor. Det betyr at du for rundt 2400 kroner kan kjøre de heftigste Android-spillene.

Dermed er det få andre telefoner i hyllen som gir like mye guffe for like lite penger.

Samsung Galaxy Tab 8.9

Samsung Galaxy Tab 8.9 er lillebror til Galaxy Tab 10.1.

Samsungs to nettbrett Galaxy Tab 10.1 og Galaxy Tab 8.9 ble lansert samtidig. Galaxy Tab 10.1 er alt ute og gjorde det svært bra i vår test. Nå kommer også lillebror.

De to nettbrettene er svært like, så vi forventer at også Galaxy Tab 8.9 kommer til å gjøre det godt i test. Her er det Samsungs egne Touch Wiz-menyer som gjelder. Innmaten i begge brettene er basert på nVidias Tegra 2-brikker – som burde sørge for grei ytelse til de fleste formål.

Nokia N9

Nokia N9 er den første telefonen med Meego, og den blir sannsynligvis den siste.

Det er lenge siden Nokia slapp en like etterlengtet telefon som N9. Dette er Nokias første telefon med det nye operativsystemet Meego, men når dette endelig kommer på markedet er det med en litt bitter bismak.

Menysystemet ser nemlig ut til å ha blitt svært godt. Men fordi Nokia i februar annonserte samarbeid med Microsoft og overgang til Windows Phone 7 blir N9 sannsynligvis både den første og den siste Meego-telefonen fra Nokia.

Telefonen har ellers ganske normal innmat - en prosessor på 1 GHz og et 8 megapiksler kamera.

RIM BlackBerry Curve 9360

BlackBerry Curve 9360 blir den billigste BlackBerry-modellen i hylla.

De fleste BlackBerry-modellene er forholdsvis kostbare telefoner. Det forandrer seg med BlackBerry Curve 9360, som med en veiledende pris på 2900 kroner blir den billigste av RIMs modeller.

Telefonen kjører det nye operativsystemet BlackBerry OS 7. Dette systemet skal være rundt 40 prosent raskere enn forløperne. Menyene er dessuten veldig like de vi finner på RIMs nettbrett; BlackBerry PlayBook.

Siden menyene i BlackBerry PlayBook er en av brettets store styrker tillater vi oss å ha forventninger til RIMs nye mobil-OS.

Huawei Vision

Vision er Huaweis nye Android-modell.

Siden Huawei kom inn på det norske markedet har de stått for en del svært aggressivt prisede telefoner. Huawei Vision blir sannsynligvis ikke noe unntak.

Vision dukker opp på forhåndssalg midt i oktober, og vi regner med at prisene vil ligge et sted mellom 2500 og 2700 kroner.

Til den prisen får du en telefon frest ut av ett stykke aluminium. Vision kjører en 1 GHz prosessor fra Qualcomm og er dermed midt i feltet på ytelse, men vi forventer at denne kommer til å konkurrere like mye på design som på innhold.

Sony Ericsson Xperia Pro

Sony Ericsson Xperia Pro er en Android-telefon med fulltastatur.

Det er ikke så mange store Android-mobiler med fulltastatur på markedet. HTC Desire Z har nesten fått regjere alene siden den kom i fjor.

Med Sony Ericsson Xperia Pro får de tastaturfrelste enda et valg i mobilhyllen. For rundt 3000 kroner får du fulltastatur, prosessor på 1 GHz og en skjerm på 3,7 tommer.

Sony Ericsson Live with Walkman

Live with Walkman er en Android-basert musikktelefon fra Sony Ericsson.

Den tredje og siste mobilen fra Sony Ericsson denne måneden er Live With Walkman. Som navnet tilsier er det snakk om en musikkmobil, og det blir oppgitt at de vil satse hardt på «dyp integrering» mot sosiale medier som Facebook og Twitter. Med en prosessor på 1 GHz, 320 MB arbeidsminne og en 3,2-tommers skjerm med en oppløsning på 320 x 480 piksler er det ikke den kraftigste maskinen fra selskapet.

Mobilen skal ha gode innebygde høyttalere, og lagringsplass på opptil 32 GB.

LG Optimus Hub

Optimus Hub er en ny rimelig Android-modell fra LG.

LG Optimus Hub er den andre billigtelefonen blant de nye oktobermobilene. Innmaten er ikke så ulik den som finnes i Samsung Galaxy Y, men skjermen er en del større. Med sine 3,5 tommer er skjermen i Optimus Hub like stor som skjermen i Apple iPhone 4.

Prismessig ligger Optimus Hub på rundt 1500 kroner, og den er dermed ikke blant de absolutt billigste Androidene, men til gjengjeld har den altså større skjerm enn mange av budsjettmobilene.

annonse