Til hovedinnhold

Samsung Galaxy S II

Vi er ganske sikre på at du ikke vil finne noen mobiltelefon som overgår Samsung Galaxy S II på denne siden av sommeren. Det har haglet med toppmodeller basert på Android de siste par månedene, men Samsung har strukket seg litt lenger enn konkurrentene på svært mange områder. Den har større skjerm (4,3 tommer) og er tynnere enn LGs toppmodell Optimus 2X og Sony Ericssons stolthet, Xperia Arc. Samsung Galaxy S II har den raskeste prosessoren, det raskeste tilgjengelige 3G-modemet, den beste skjermen, det største batteriet, mest arbeidsminne og det tynneste chassiset. Her er ekte HD-video og en av klassens aller beste kamera.

Programvaren kombinert med den heftige prosessoren lar deg jobbe med telefonen nesten som om den var en liten PC. Dog skal det innrømmes at selv om skjermen er stor og tastaturet presist, så er det langt opp til brukervenligheten på et laptop-tastatur.

Anvendelig

Samsung Galaxy S II er utmerket for deg som er ute etter et verktøy der du kan orientere deg på nett, lese aviser, bøker, se på film eller korte ventetiden med et spill. Den gir god anledning til å være oppdatert på sosiale nettverk, å finne frem i ukjente byer, lese deg opp på reiselitteratur, sjekke oppskrifter, foreta prissøk, lese e-post, se et YouTube-klipp eller et TV-innslag, og skaffer du deg overgangen til HDMI kan du også kjøre skjermbildet opp på projektor eller storskjerm for å vise presentasjoner eller kjøre film.

Alt dette kan du gjøre med en del andre mobiltelefoner også, men du vil raskt merke at det er lettere å ta de ulike funksjonene i bruk på en telefon som er så rask og brukervennlig som denne, og som samtidig har en så innbydende skjerm.

I perioden vi har testet Galaxy S II har vi funnet fint lite å sette fingeren på. Vi kan saktens savne en dedikert kameratast, en bedre blits og en HDMI-utgang som ikke krever ekstra tilbehør ut over selve HDMI-kabelen. Og batterikapasiteten er som vanlig en utfordring for smartmobilprodusentene.

Strømforbruk

Telefonens mange funksjoner trekker naturlig nok en del på batteriet, og i testperioden har vi måttet hente frem laderen før nattemørket har senket seg. Nå er det riktig nok relativt lange dager på denne årstiden, og vi har brukt telefonen aktivt med lydoverføring via Bluetooth, push av e-post og flere tjenester som har benyttet lokalisering. Litt av hensikten med å kjøpe en mobiltelefon med slike spesifikasjoner er jo at du skal kunne bruke telefonen for alt den er verdt.

Ved mer normal bruk viser batterimåleren ca 50 prosent når dagen er omme. Om du tenker batteriøkonomi, så kan du saktens få batteriet til å holde noen dager. Men Galaxy S II er en mobiltelefon som inviterter til bruk.

Målgruppe

Det er vanskelig å peke ut en spesifikk målgruppe for denne mobiltelefonen, ettersom den er like anvendelig enten du er kontorist, student med nylig invilget studielån, lege, budbilsjåfør eller bare vil ha en mobiltelefon som underholder og imponerer. Vi nøyer oss med å konstatere at den passer bedre til dress enn til kjeledress, og at den har spesifikasjoner du til nå har klart deg uten. Er du på sparebluss bør du unektelig vurdere om S II er verdt pengene. Telefonen selges i dag på nett for priser som varierer fra rundt 4500 kroner til 5500 kroner og mer. For denne prisen kan du kjøpe deg både et bra nettbrett og en enklere mobiltelefon.

Du kan lese hele testen av Samsung Galaxy S II på Amobil.no »

Om du foretrekker Volvo fremfor Ferrari, så bør du vurdere om du kan klare deg med en Huawei U8800. Denne koster et par tusenlapper mindre, og løser mange av de samme oppgavene som Galaxy S II. Synes du denne modellen bøker litt i enkleste laget, så er Sony Ericsson Xperia Arc et bra alternativ. Denne har et bra kamera, og en design som løfter seg litt opp fra det noe ordinære preget på Galaxy S II. Den har litt enklere spesifikasjoner enn Samsung Galaxy S II, men er også litt rimeligere. Sjekk også HTC Incredible S, som er en mobiltelefon med svært gode egenskaper. gode egenskaper har også LGs tokjernemodell Optimus 2X, som snart kommer i en variant med 3D-skjerm.

Men vil du ha den mobiltelefonen som er best akkurat nå behøver du ikke lete lenger. Samsung S II er regjerende mester.

annonse