Test

Samsung Galaxy S II

Vi er ganske sikre på at du ikke vil finne noen mobiltelefon som overgår Samsung Galaxy S II på denne siden av sommeren. Det har haglet med toppmodeller basert på Android de siste par månedene, men Samsung har strukket seg litt lenger enn konkurrentene på svært mange områder. Den har større skjerm (4,3 tommer) og er tynnere enn LGs toppmodell Optimus 2X og Sony Ericssons stolthet, Xperia Arc. Samsung Galaxy S II har den raskeste prosessoren, det raskeste tilgjengelige 3G-modemet, den beste skjermen, det største batteriet, mest arbeidsminne og det tynneste chassiset. Her er ekte HD-video og en av klassens aller beste kamera.

Programvaren kombinert med den heftige prosessoren lar deg jobbe med telefonen nesten som om den var en liten PC. Dog skal det innrømmes at selv om skjermen er stor og tastaturet presist, så er det langt opp til brukervenligheten på et laptop-tastatur.

Anvendelig

Samsung Galaxy S II er utmerket for deg som er ute etter et verktøy der du kan orientere deg på nett, lese aviser, bøker, se på film eller korte ventetiden med et spill. Den gir god anledning til å være oppdatert på sosiale nettverk, å finne frem i ukjente byer, lese deg opp på reiselitteratur, sjekke oppskrifter, foreta prissøk, lese e-post, se et YouTube-klipp eller et TV-innslag, og skaffer du deg overgangen til HDMI kan du også kjøre skjermbildet opp på projektor eller storskjerm for å vise presentasjoner eller kjøre film.

Alt dette kan du gjøre med en del andre mobiltelefoner også, men du vil raskt merke at det er lettere å ta de ulike funksjonene i bruk på en telefon som er så rask og brukervennlig som denne, og som samtidig har en så innbydende skjerm.

I perioden vi har testet Galaxy S II har vi funnet fint lite å sette fingeren på. Vi kan saktens savne en dedikert kameratast, en bedre blits og en HDMI-utgang som ikke krever ekstra tilbehør ut over selve HDMI-kabelen. Og batterikapasiteten er som vanlig en utfordring for smartmobilprodusentene.

Strømforbruk

Telefonens mange funksjoner trekker naturlig nok en del på batteriet, og i testperioden har vi måttet hente frem laderen før nattemørket har senket seg. Nå er det riktig nok relativt lange dager på denne årstiden, og vi har brukt telefonen aktivt med lydoverføring via Bluetooth, push av e-post og flere tjenester som har benyttet lokalisering. Litt av hensikten med å kjøpe en mobiltelefon med slike spesifikasjoner er jo at du skal kunne bruke telefonen for alt den er verdt.

Ved mer normal bruk viser batterimåleren ca 50 prosent når dagen er omme. Om du tenker batteriøkonomi, så kan du saktens få batteriet til å holde noen dager. Men Galaxy S II er en mobiltelefon som inviterter til bruk.

Målgruppe

Det er vanskelig å peke ut en spesifikk målgruppe for denne mobiltelefonen, ettersom den er like anvendelig enten du er kontorist, student med nylig invilget studielån, lege, budbilsjåfør eller bare vil ha en mobiltelefon som underholder og imponerer. Vi nøyer oss med å konstatere at den passer bedre til dress enn til kjeledress, og at den har spesifikasjoner du til nå har klart deg uten. Er du på sparebluss bør du unektelig vurdere om S II er verdt pengene. Telefonen selges i dag på nett for priser som varierer fra rundt 4500 kroner til 5500 kroner og mer. For denne prisen kan du kjøpe deg både et bra nettbrett og en enklere mobiltelefon.

Du kan lese hele testen av Samsung Galaxy S II på Amobil.no »

Om du foretrekker Volvo fremfor Ferrari, så bør du vurdere om du kan klare deg med en Huawei U8800. Denne koster et par tusenlapper mindre, og løser mange av de samme oppgavene som Galaxy S II. Synes du denne modellen bøker litt i enkleste laget, så er Sony Ericsson Xperia Arc et bra alternativ. Denne har et bra kamera, og en design som løfter seg litt opp fra det noe ordinære preget på Galaxy S II. Den har litt enklere spesifikasjoner enn Samsung Galaxy S II, men er også litt rimeligere. Sjekk også HTC Incredible S, som er en mobiltelefon med svært gode egenskaper. gode egenskaper har også LGs tokjernemodell Optimus 2X, som snart kommer i en variant med 3D-skjerm.

Men vil du ha den mobiltelefonen som er best akkurat nå behøver du ikke lete lenger. Samsung S II er regjerende mester.

Les også
– Samsung Galaxy IV lanseres 14. mars
Les også
– Galaxy S III blir verdens tynneste mobil
Les også
Samsung Galaxy W: Fullutstyrt mobil til en billig penge
Les også
Samsung Galaxy Nexus: Her er verdens første Android 4-mobil
Les også
Motorola Atrix: Denne mobilen kobles til TV-en din
Les også
Samsung Galaxy Note: Mobilen som fikk for mye Møllers Tran
Les også
Se Samsung gjøre narr av Apple-fans
Les også
Nå kan du stemme på Norges Favorittmobil
Les også
Nokia N9: Slik er Nokias nye toppmobil
Les også
Nå kan du få et bedre batteri til din Samsung Galaxy S2
Les også
Toppmodellen har fått superkrefter
Les også
Slik er monstermobilen
Les også
På tide med ny mobiltelefon?
Les også
Samsung oppgraderer toppmodellene sine
Les også
HTC EVO 3D: HTCs 3D-monster imponerer
Les også
Dette kan være Samsung Galaxy S III
Les også
Spar tusenvis på de ti beste smarttelefonene
Les også
– Samsungs nye mobiler er avslørt
Les også
Kontroller speilrefleksen fra Android-telefonen
Les også
Slik gjør du Android-mobilen til din egen
Les også
Samsung Galaxy 3D før jul?
Les også
Samsung Galaxy Q med 5,3 tommer?
Les også
Motorola Defy: Denne tåler en sprut
Les også
Bruk mobilen som TV
Les også
HTCs supermobil er på vei til Norge
Les også
LG Optimus Black
Les også
Huawei U9000 Nero
Les også
HTC Sensation
Les også
HTC Wildfire S
Les også
LG Optimus Me P350
Les også
Galaxy S II får konkurranse
Les også
Samsung Wave 723
Les også
Android går forbi iPhone
Les også
SNIKTITT: Samsung Galaxy Tab 10.1
Les også
Hipp hurra for mai-mobilene
Les også
– Samsung kopierer iPhone og iPad
Les også
SNIKTITT: Samsung Galaxy S II
annonse