Til hovedinnhold
TestLG Optimus 3D

3D-mobilen er her

Lar deg filme, spille og se video i 3D - uten briller.

Finn Jarle Kvalheim

LGs Optimus 3D er den første telefonen med 3D-skjerm i Norge. Den er også den første telefonen i mobilhyllene som har 3D-kamera. Som alltid når noe har helt nye funksjoner, får det en tiltrekningskraft litt utenom det vanlige på oss som elsker dingser.

Som toppmodeller flest er ikke Optimus 3D en spesielt kompakt mobil, snarere er den litt tykkere og tyngre enn flere av alternativene. p>

Skjermen i Optimus 3D er på 4,3 tommer, og den dekker mesteparten av forsiden på telefonen. Den er dekket i forholdsvis motstandsdyktig glass, men vi klarte å sette en ripe i det ved vanlig bruk under testperioden.

Imponerende 3D-effekter

I vanlig bruk er skjermen i Optimus 3D god, med bra fargegjengivelse, godt med lys og god innsynsvinkel. Så fort du aktiverer 3D-modusen mister den så mye lys at den blir svært vanskelig å ha med å gjøre i sollys.

Så lenge den ikke blir utsatt for flombelysning er effekten svært imponerende tross et par mindre lyter. Det blir en virkelig dybde i bildet, men oppløsningen i skjermen synker når du aktiverer 3D-modusen, og derfor blir ikke bildet så detaljert som i 2D-modus.

Også 3D-kameraet gir noen imponerende effekter, men vi synes ofte at objektene som vises foran bakgrunnen ser litt flate ut. Mennesker har en tendens til å se ut som pappfigurer foran bakgrunnen som tydelig ligger et godt stykke bak.

Noen små trekk

Den største ulempen med Optimus 3D mener vi er størrelsen og vekten. En telefon med 4,3 tommer stor skjerm må nødvendigvis være stor - men Optimus 3D er både tykkere og tyngre enn konkurrentene.

Vi er heller ikke helt fornøyde med e-postleseren i Optimus 3D. For noen kontotyper burde e-postkontoer vært enklere å sette opp, og selve visningen av innkomne e-post har et par ulemper, men ikke noe som ikke er til å leve med.

At telefonen leveres med en Android-versjon som strengt tatt er i ferd med å gå ut på dato er et irritasjonsmoment. Det gir likevel ikke de store konsekvensene i praksis. LG har sine egne enkle og fargerike menyer, og telefonen er rask nok til at vi ikke reagerer på tregheter. Android 2.3 skal være enda raskere, og har blant annet en enklere måte å velge tekst på.

Vi er også litt usikre på hvor god batteritid telefonen har. Vårt testeksemplar holdt lett ut en dag med mye bruk, og flere dager med begrenset bruk, men vi registrerer at andre tester rapporterer om svært kort varighet.

Styrkene

I første omgang gjør Optimus 3D en svært god jobb som telefon. Lydkvaliteten er god, og du kan stille volumet høyt. Skjermtastaturet fungerer også godt for tekstmeldinger.

Optimus 3D har en god nettleser med støtte for Flash-innhold, og fordi den er svært rask går nettsurfing som en lek. Den store skjermen er selvsagt også en fordel for dette bruksområdet.

Vi er svært imponerte over lydkvaliteten fra Optimus 3D, vel og merke når vi kobler til alternative hodetelefoner. De medfølgende pluggene er imidlertid alt annet enn gode.

Telefonen støtter så godt som alt vi kaster etter den av video, så du trenger ikke å tenke på tidkrevende konvertering om du vil ha med deg film på ferien.

At Optimus 3D har svært kraftig maskinvare og kan kjøre krevende spill er positivt. Vi liker også godt at den leveres med en rekke underholdende spill. Spillene nyttegjør seg 3D-skjermen og den kraftige maskinvaren.

Til slutt

Alt i alt har Optimus 3D sine tydeligste styrker på underholdning, og den står ikke nevneverdig tilbake for andre toppmodeller.

Optimus 3D har helt klart noen lyter, noe som er vanlig for typiske førstegenerasjonsprodukter. Likevel er den ikke dyrere enn tilsvarende produkter, og den har flere nyskapende funksjoner enn mange av konkurrentene.

Derfor blir det også anbefalt-stempel på LGs nyeste toppmodell, og det er størrelse og vekt som er de viktigste trekkene som står i veien for toppkarakter. Gammel Android-versjon og litt knotete e-post bidrar.

I dag finnes det ingen andre alternativ dersom du skal ha telefon med 3D-funksjonalitet. HTCs Evo 3D kommer i løpet av tredje kvartal, men er foreløpig hverken testet eller i salg.

Samsung Galaxy S II med markedets beste mobilskjerm er kanskje det tydeligste alternativet til Optimus 3D, men den koster noe mer. HTC Sensation er også et godt alternativ, den har dessuten den skarpeste skjermen du får i noen mobiltelefon her på berget.

Vi skal ikke glemme LGs egen Optimus 2X som kanskje er den mest prisgunstige mobilen som har krefter som kan sammenliknes med det Optimus 3D stiller opp med.

Les hele testen på Amobil.no

annonse