Til hovedinnhold

– Samsungs nye mobiler er avslørt

Lanserer 7 Android-mobiler, 2 som kjører Bada OS og 2 nye nettbrett, ifølge lekket notat.

For noen uker siden fikk vi kjennskap til hvilke mobiltelefoner LG kommer med resten av året. Blant dem, en 4,5-tommers sværing kalt LG K.

Les mer: LGs telefoner for resten av året avslørt

Denne vil imidlertid få hard konkurranse fra den kommende Samsung I9250 med 4,65-tommers skjerm, som er en av 2011-modellene som nå skal være avslørt, ifølge GSM Arena.

Ni mobiler, to nettbrett

Vi sporer GSM Arenas kilder tilbake til en litausk nettbutikk kalt Mobili, noe som ikke akkurat oser av troverdighet. Bilder av modellene er heller ikke å oppdrive for øyeblikket. Likevel må vi innrømme at modellnavnene virker svært sannsynlige, og spesifikasjonene stemmer godt overens med det Samsung har hintet om at vil komme, samt det som ryktemakere har meldt om den siste tiden under ulike arbeidstitler.

Etter vår vurdering er det grunn til å tro at disse opplysningene langt på vei er korrekte. I så fall har vi ni mobiltelefoner og to nettbrett fra Samsung å glede oss til fram til nyttår.

Samsung I9250 - gigaskjerm

Større skjermer har paradoksalt nok blitt en klar trend etter at smarttelefonene tok over markedet, grunnet bedre medieinnhold, bedre brukermenyer, apps og spill. Samsung I9250 har en SuperAMOLED-skjerm som er hele 4,65 tommer stor, med en HD-oppløsning på 1280x720.

I tillegg vil denne kjøre den kommende versjonen av Android, kalt Ice Cream Sandwich, som altså skal samkjøre dagens Gingerbread (smartmobiler) og Honeycomb (nettbrett). I så måte blir Samsung I9250 en viktig modell for Samsung. For øvrig har denne modellen et 5-megapikselkamera.

Neste versjon av Android heter Ice Cream Sandwich.

Samsung I9220 - ny modell i toppsjiktet

Denne modellen må nøye seg med Android versjon 2.3.3 ut av esken i stedet for Ice Cream Sandwich. Riktignok er SuperAMOLED-skjermen til Samsung I9220 på relativt store 4,3 tommer, med HD-oppløsning på 1280x720, og slik sett kan det virke nærliggende at den vil kunne oppgraderes på et senere tidspunkt.

Samsung I9220 skal ha en 1,4 GHz tokjerneprosessor og et 8-megapikselkamera.

Samsung 9210 - støtte for 4G

Dette skal ifølge GSM Arena være Samsung I9210, tidligere kjent som "Celox".

4G - eller LTE - er kun tilgjengelig via NetCom i noen få byer i Norge foreløpig. Samsung 9210 har imidlertid støtte for nettopp 4G, som altså betyr at du kan surfe med inntil 100 ganger raskere fart enn dagens 3G.

Denne modellen kjører også Android 2.3.3, noe som overrasker oss. Skjermen er nemlig på hele 4,5 tommer - nesten like stor som førstnevnte modell. Samsung I9210 har et 8-megapikselkamera på bakdekselet, og et 2-megapikselkamera på fronten. Batteriet skal være på 1750 mAh.

Samsung I8150 - middelhavsfarer

Hakket under de tre nevnte finner vi Samsung I8150 med 3,7-tommers WVGA TFT-skjerm med 480x800 pikslers oppløsning.

Med 4GB telefonminne, en 1,4 GHz enkjerneprosessor, 5-megapikselkamera og Android 2.3.3 vil den likevel være blant de mer interessante modellene i mellomsjiktet når den kommer på markedet.

Samsung B5510 - med fullt tastatur

Enda et hakk ned på skalaen finner vi Samsung B5510, som skal ha et fysisk QWERTY-tastatur. Ellers kan den friste med Android 2.2.2 Froyo og en 2,8-tommers skjerm, samt et 3-megapikselkamera, Wi-Fi, GPS og FM-radio.

De siste to Android-modellene er Samsung S5360 og S5610, med henholdsvis 2,4- og 3-tommers skjerm. Som lavprismodeller er begge relativt godt utstyrt, med blant annet GPS, Wi-Fi og HSDPA-støtte.

Nye nettbrett fra Samsung

Av nettbrett er det lekket to nye modeller, men på papiret virker det som at forskjellen mellom de to er at den ene har både 3G og Wi-Fi mens den andre kun har sistnevnte. Samsung P6200 skal ha en 7-tommers SuperAMOLED-skjerm (1024x600 piksler) og kjører Android Honeycomb. Den har også kamera på front- og bakside, med henholdsvis 3- og 2 megapiklers oppløsning på de bildene du tar. P6200 har støtte for HSDPA.

Samsung P6210 skal være omtrent identisk, men altså uten HSDPA-støtte.

To nye Bada-mobiler

Samsungs proprietære OS, Bada, er heldigvis ikke skrotet. Samsung Wave banet vei for operativsystemet til Samsung, og denne første Bada-modellen ble særlig en stor suksess i Norge. Nå skal to nye modeller være på vei.

En av de nye Bada-mobilene som blir lansert i 2011 lyder navnet Samsung Wave SIII, og kan fort vise seg å være en etterlengtet toppmodell som kjører dette operativsystemet. Alt som er oppgitt om denne modellen foreløpig er at SuperAMOLED-skjermen er på fire tommer, at den har et 5-megapikselkamera, støtte for Bluetooth 3.0 og tre gigabyte med lagringsplass på telefonminnet.

Den andre modellen som kjører Bada OS 2.0 er Samsung S5380. Denne har en skjerm på 3,2 tommer, og et 2-megapikselkamera. I tillegg har den støtte for Bluetooth 3.0.

Samsung har så vidt oss bekjent ikke kommentert lekkasjen av de kommende modellene.

Hva tror du om Samsungs kommende lanseringer? Diskuter i forumet.

(Kilde: GSM Arena)

Les også: Samsung Galaxy SII blir hvit

annonse