NyhetNytt Samsung-beist er både mobil og nettbrett

Samsung slipper 5,3-tommers beist

Mobil-hybriden Galaxy Note er et av høydepunktene fra IFA-messen.

Samsungs til nå største lansering på IFA-messen heter Samsung Galaxy Note. Størst, både fordi den er gigantisk i sin funksjon som mobiltelefon - og fordi dette er produsentens viktigste nykommer.

En mobil i klassisk forstand er den dog ikke. Med sin 5,3-tommers AMOLED-skjerm nærmer den seg et lite nettbrett i størrelse. Samsung selv bruker ordet "notisblokk", og en av årsakene til det er at det medfølger en penn. Med Samsung S Pen, som den heter, kan du ta notater, tegne og navigere på Galaxy Note.

Utseendemessig ligner denne hybriden på toppmodellen Samsung Galaxy S II - bare større. På innsiden sitter en kraftig tokjerneprosessor. Med hele 1,4 GHz er den noe av det kraftigste du får på smartmobilmarkedet for øyeblikket, men ha i mente at skjermen også er større enn på smartmobiler flest.

Du kan ta bilder med åtte megapikslers oppløsning, samt videoopptak i HD, med hovedkameraet. Dette har også LED-blits. På fronten sitter et 2-megapikselkamera til blant annet videosamtaler.

Samsung Galaxy Note kjører Android versjon 2.3 Gingerbread ut av esken. Smartmobil-hybriden kommer i salg i Norge i løpet av november, og vil koste rundt 5700 kroner uten binding.

På IFA-messen har Samsung også lansert et 7,7-tommers nettbrett, samt Bada-mobilen Wave 3 og to enklere Android-mobiler. I tillegg har de annonsert at toppmodellen Galaxy S II og nettbrettet Galaxy Tab 8.9 begge kommer i 4G-versjon på nyåret.

(Kilder: pressemelding, techradar)

Les også
Her er verdens tynneste nettbrett
Les også
Toppmodellen har fått superkrefter
Les også
Slik er monstermobilen
Les også
Se opp for HTCs monstermobil
Les også
Nå skal Sony ta rotta på iPad
Les også
Her er nyhetene fra Samsung
Les også
På tide med ny mobiltelefon?
Les også
Samsung Galaxy Tab 10.1: Dette nettbrettet bør Apple frykte
Les også
Samsung oppgraderer toppmodellene sine
Les også
HTC EVO 3D og LG Optimus 3D: Hvilken mobil har det beste 3D-kameraet?
annonse