Til hovedinnhold
TestHTC ChaCha

HTCs mobil for Facebook-fanatikere

Android-mobil med fulltastatur og trykkskjerm

Audun M. Solheim

HTC ChaCha er en telefon som umiddelbart skiller seg ut fra den jevne Android-telefon. Grunnen er åpenbar: Fulltastaturet som dekker halve forsiden på telefonen.

Mens dette tidligere var et vanlig syn, er slike telefoner etter trykkskjermenes inntog blitt like sjeldne som kultivert selskapsdans.

2x trykk

Ikke bare har ChaCha et fullt tastatur, men du kan også trykke på skjermen. Telefonen kjører velkjente Android 2.3.3 som operativsystem, med HTCs egen Sense-tilpasning.

Vi synes menyene her fungerer bra og stort sett er enkle å bruke. Riktignok kunne vi ønsket oss noe større skjerm. Siden halve fronten av telefonen er dekket av tastaturet, blir det ikke så mye plass igjen til skjermen. Dette gjør at det både blir lite plass til tekst og ikoner, og at betjeningen blir mer knotete enn på en vanlig trykkskjermtelefon.

Det at du både har et fysisk fulltastatur samt en trykkskjerm å forholde deg til, kan nok også være forvirrende for noen.

Tastaturet i seg selv fungerer bra. Tastene er selvsagt små, men er allikevel gode å bruke så lenge fingrene ikke er altfor formfulle. Dessverre har ikke ChaCha dedikerte taster for æ, ø og å, noe som er et definitivt minus selv om det riktignok er forholdsvis enkelt å få frem disse bokstavene og andre spesialtegn.

Chat døgnet rundt

HTC ChaCha er laget med tanke på deg som er hektet på sosiale medier. Her finner du en egen Facebook-knapp, som lar deg dele statusoppdateringer og bilder med et tastetrykk.

Det mest spennende er kanskje Facebook-chatten, som gjør at du kan sende Facebook-meldinger døgnet rundt så lenge du har telefonen med deg. Med ChaCha i lommen står du som online i Facebook døgnet rundt, slik at du ikke trenger å være redd for å gå glipp av en eneste melding.

ChaCha er seriøs også, og har det du trenger for å holder deg oppdatert på e-post og på nett. Gledelig nok for deg som sliter med å finne frem får du inkludert full navigasjon med Google Maps. GPSen til ChaCha kan dermed vise deg veien sving for sving.

Langtfra perfekt

ChaCha mister til tider rytmen. At den må lades hver natt må ta sin del av skylden for dette. Vi likte heller ikke at dekningen var under middels, og det samme kan vi si om samtalekvaliteten. Til å snakke i er ChaCha derfor ikke den perfekte partner.

På underholdningsfronten finner vi ingen forhåndsinstallerte spill, men du har enkel tilgang til nærmest ubegrenset med moro på Android Market. Musikkspiller og kamera er selvsagt allerede på plass, og vi synes ChaCha i de fleste tilfeller tar gode bilder.

Finn beste pris på HTC ChaCha

Du har begrenset med alternativer hvis du vil ha en telefon med fysisk fulltastatur. Vi testet akkurat Nokia E6-00, som har et lignende format. For proffbrukere som vil ha topp kontorfunksjonalitet og maksimal batteritid, er dette et bedre alternativ og en bedre telefon.

Hvis du er avhengig av å kontinuerlig dele hva du gjør i ekspressfart, eller bare vil være mest mulig på (sosiale) nett, så er HTC ChaCha et godt valg.

Les hele testen av HTC ChaCha på Amobil.no

annonse