Til hovedinnhold

Liten tro på Ludo Mobil

Fullanseringen av Ludo Mobil skal etter planen skje i løpet av mars, men foreløpig har den nystartede operatøren kun listet priser for abonnementet Ludo Gul og kontantkortet Ludo Grønn på nettsidene. Den nystartede operatøren har tidligere uttalt at ”alt det formelle er på plass”, og det kun var småting som stod igjen. De siste dagene har det kommet frem at Ludo Mobil-gründer Idar Vollvik har en gjeld på anslagsvis 75 millioner kroner til sine børsmeglere, ifølge Dagens IT.

Det har fått administrerende direktør Stig Herbern i Bredbåndsalliansen til å kommentere fremtidsutsiktene til Ludo Mobil.

Andre tider
Da Vollvik opplevde suksess med Chess var det bedre marginer enn det er for nystartede operatører i dag. I tillegg var det færre operatører på markedet. Herbern hevder at det ikke lenger er nok å hevde at man er billigst, og at markedet har forandret seg. Mobilbrukerne blir for eksempel stadig mer opptatt av datapriser og at man kan ringe kostnadsfritt til familie og venner – og nettopp det kan bli dyrt for såkalte ”virtuelle mobiloperatører” som ikke eier eget mobilnett. Vollvik har imidlertid nektet for at Ludo Mobil blir ”det nye Chess”, noe Herbern heller ikke regner med.

- Han har jo en sterk motor og er en kreativ person. Jeg vil ikke forvente en kopi av Chess, men noe nyere og mer spennende, sier Herbern til Dagens IT.

- Det kreves veldig klare konsepter for å overleve. Han må skape verdi i en merkevare, legge til annet innhold eller annen distribusjon og utnytte internett, legger han til.

Ludo Mobil har lovet at de vil introdusere nye tjenester på det norske markedet, som er inspirert av tjenester som har vært populære i utlandet.

Mer om
annonse