Til hovedinnhold

Vollvik erter på seg Chess med Ludo Rød

Før nyttår ble det kjent at finansmannen Idar Vollvik skulle starte et nytt mobilselskap under navnet Ludo Mobil. Mobilen.no har fulgt saken tett i hele vinter, og etter planen skulle Ludo Mobil vært operativ i løpet av mars.

Idar Vollvik sier til Mobilen.no at de første SIM-kortene vil bli testet ut av ansatte i neste uke, men erkjenner at en fullansering av selskapet ikke vil skje før etter påske.

Nærmer seg fullansering
Det er mye som skal ordnes før en ny operatør kan starte salget av abonnementer. Vollvik hevder at de har alt det formelle på plass, men at de vil sørge for at deres systemer fungerer skikkelig før de åpner slusene for fullt. Bestillingssiden skal imidlertid snart være på plass på nettsidene til Ludo Mobil.

- Vi skal ha en ordentlig lansering av Ludo Mobil i Oslo rett etter påske. Men bestillingssiden er snart oppe. Det er viktig for oss at alt fungerer, sier Vollvik til Mobilen.no.

- Det er veldig smarte, høyautomatiske løsninger vi har valgt, forklarer han.

Rød Ludo
På nettsidene til Ludo Mobil finner du for øyeblikket generell informasjon om selskapet og priser for abonnementet Gul Ludo og kontantkortet Grønn Ludo. Bak fargene Rød og Blå står det ”kommer snart” på nettsidene. Vi kan imidlertid avsløre hva som skjuler seg bak Rød Ludo.

- Det er tilsvarende abonnementet Chess ti timer, men billigere, oppsummerer Vollvik.

At Rød Ludo er tilsvarende Chess On 10t er det overhodet ingen tvil om. Du får nemlig nøyaktig like mange ringeminutter og SMS inkludert hver måned – altså 600 minutter, 300 SMS –, samt at prisene du betaler for bruk utover dette også er så godt som identiske. Månedsprisen på Ludo Rød er dog ti kroner lavere enn på Chess On 10t.

- Fra frisk pust til copy-cat
Vi spør Chess hva de synes om at Idar Vollvik tilsynelatende henter sin inspirasjon fra sitt tidligere selskap, og nærmest plagierer abonnementet Chess On 10t.

- I utgangspunktet prøver vi å synse minst mulig om det. Vi registrerer at han har endret karakter. Han skulle jo være et friskt pust på mobilmarkedet, men ender opp som en ”copy-cat”, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess til Mobilen.no.

Han påpeker samtidig at Gul Ludo minner temmelig mye om deres abonnement Chess Easy.

Beæret
Det er likevel ingen sure miner å spore hos Alvær, som hevder at Vollvik først og fremst må komme på banen og vise hva han har å komme med denne gangen.

- Vi føler oss litt beæret, som at vi tydeligvis har gjort noe bra siden han sluttet. Alle våre abonnementstyper er jo endret siden Vollviks tid i Chess, sier Alvær.

- Det blir fint å få ham på banen igjen. Konkurranse sier vi hjertelig velkommen til. Han har ingen nye ideer å vise fram foreløpig, og jeg gleder meg, sier Alvær.

Bevisst Vollvik
Idar Vollvik bedyrer at han lærte mye av å starte mobilselskapet Chess, og at han tar med seg erfaringene han gjorde der til den nystartede operatøren Ludo Mobil. Denne gangen er han imidlertid mer bevisst på hvilken type målgruppe han ønsker å nå ut til – nemlig studentene.

- En svært viktig bit ved Ludo Mobil er å være bevisst på studentmarkedet. Det jeg gjorde med Chess var mer ubevisst. Det var mitt første mobilselskap – men hva virket? Jeg var ikke skikkelig bevisst, konkluderer Vollvik.

Men Chess er noe skeptiske til denne studentsatsningen.

- Alle ønsker å ha studentkunder, men det er snakk om mer enn bare pris. Studenter er dessuten de som er mest ”illojale” mot operatørene. Det er mye som skjer i livet deres i studietiden, og mange flytter eller stifter familie, så det er kanskje ikke så rart, avslutter Alvær.

Mer om
annonse