Til hovedinnhold

Vollvik skifter fokus til ”Ludorådet”

Mange hadde nok trodd at eksmilliardær Idar Vollviks nystartede mobilselskap likevel ikke ville se dagens lys på det norske markedet, ettersom Vollvik ble begjært personlig konkurs. Det er imidlertid ikke tilfellet; Finansavisen melder ifølge E24.no at Vollviks forlover Dag Erik Helland sitter med hele aksjekapitalen på 106.000 kroner i mobilselskapet. Det hindrer at Ludo Mobil går under, dersom Vollvik skulle bli slått konkurs. Finansmannen må møte i Bergen tingrett førstkommende tirsdag (21. april), etter at meglerhuset Christiania Securities har begjært ham konkurs. Vollvik selv er en vanskelig person å få tak i om dagen, men han skriver følgende på Twitter:

- Mye ståk omkring min person nå.....skal bli greit å få lagt dette bak meg..... Men det er ikke gøy når det står på!

På Twitter har Vollvik også annonsert at han forbereder lanseringen av ”Ludorådet”.

Vollviks studentråd
Ludo Mobil skulle etter planen være i gang i slutten av mars, og deretter ble vi lovet en fullansering av det nye mobilselskapet etter påske, men nå ser det ut til at Ludo Mobil først vil være på plass nærmere sommeren.I mellomtiden forbedereder Vollvik lanseringen av ”Ludorådet” – et studentorgan som vil ta beslutninger på vegne av Vollvik. Hundre studenter fra ti norske byer vil få muligheten til å delta i dette rådet. Før påske snakket vi med Vollvik for å få klarhet i hva Ludorådet er, og hva han ønsket å oppnå med dette.

- Ludorådet er et nasjonalt studentråd, som skal fungere som øverste organ for merkevaren Ludo, sier Vollvik til Mobilen.no.

- Det blir en oase av erfaring for dem (studentene), som er eksperter på forskjellige felt. Ludorådet vil være et springbrett, legger han til.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Et springbrett?
Han antyder at de studentene som involverer seg i Ludorådet vil få unike bransjeegenskaper, og at han selv har planer om å rekruttere nye medarbeidere via Ludorådet. Studentene vil bestemme ”alle ikke-normale Ludo-ting”, og vil få muligheten til å lage egne lover.

Du sier at dette vil være et springbrett i bransjen for de som deltar. Kan du forklare dette mer spesifikt?

- Jo, du kan se på dette rådet som en utvidet ledergruppe, hvor alle som sitter i rådet vil få svært innviklede og krevende arbeidsoppgaver, og de vil komme i nær kontakt med mange svært seriøse og oppegående mennesker i Norge, svarer Vollvik.

Hva forventer du å oppnå med Ludorådet?

- En sterk involvering fra de smarteste, mest merkebeviste i samfunnet, som skal føre til at vi raskere vokser og tjener penger, sier Vollvik.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Norges Donald Trump?
Vollvik antydet overfor Mobilen.no at han hadde vært inne på tanken om å lage et TV-program om Ludorådet. Vi trekker selvsagt paralleller til ”The Apprentice” med den amerikanske businessmannen Donald Trump i spissen; Premien for studentene i Ludorådet er nemlig kun å opparbeide seg erfaring, samt et mulig jobbtilbud fra Ludo Mobil etter endt utdannelse.

Alle detaljer rundt Ludorådet er derimot ikke klare. Hvordan studentene plukkes ut til å delta i rådet, hvilke arbeidsoppgaver de vil få, samt hvordan organiseringen av Ludorådet blir har vi ikke fått svar på. Ei heller om noen han samarbeider med universitetene her til lands. Vollvik har imidlertid klokketro på at Ludorådet vil bli en suksess.

- Jeg mener selv at dette er en av de aller beste ideene jeg har hatt, og vil bruke mesteparten av min arbeidstid på dette rådet og dets arbeide i 2009, avslutter Vollvik.

Mer om
annonse