Til hovedinnhold

Feilkast for Ludomobil

Mobilen.no skrev at du nå kunne bestille abonnementet Grønn Ludo Kontroll fra det nystartede mobilselskapet Ludo på deres nettsider. Kilder med kjennskap til saken kan imidlertid opplyse om at nettsiden som i skrivende stund er publisert, kun er en testside og at den aldri skulle vært lagt ut.

Post- og teletilsynet (PT) ser alvorlig på saken, og hevder at de ikke har opplevd lignende. Ludo er nemlig ikke registrert hos PT, noe som er påkrevd for å selge mobilabonnement til forbrukere i Norge.

Sjelden kost for PT

nettsidene til Ludo kan du tilsynelatende bestille et mobilabonnement ved å taste inn navn, fødselsnummer etc. Det mangler imidlertid både vilkår for tjenesten, fullstendig prisoversikt og kontaktinformasjon, noe som er påkrevd for at selskapet skal drive lovlig virksomhet som operatør på det norske markedet. Det hjelper ikke å skylde på at det kun er en testside, skal vi tro informasjonsdirektør Elisabeth Sørbøe Aarsæther i Post- og teletilsynet.

- Når siden ligger ute oppfatter vi det som at den er i drift. Hvis det er snakk om en testside legger vi til grunn at denne blir borte om et par minutter, sier Aarsæther til Mobilen.no.

- Jeg kan ikke se at de er registrert hos oss, og da er det ikke lov å tilby mobiltjenester. Jeg regner derfor med at deres søknad allerede er sendt. Det er sjeldent at ting ikke er som de skal, påpeker hun.

(Artikkelen fortsettes.)


Informasjonsdirektør Elisabeth Sørbøe Aarsæther i Post- og teletilsynet.

”Norges billigste”?

Ludo gikk kraftig ut og hevdet at du som kunde snart kunne skaffe deg ”Norges billigste mobilabonnement”. De prisene som nå ligger ute for abonnementet Grønn Ludo Kontroll er nødvendigvis ikke helt avskrekkende for konkurrentene. Du må betale et etableringsgebyr på 99 kroner, men du betaler ingen månedsavgift. Minuttpris, SMS og oppstartsavgift koster 36 øre, mens for MMS betaler du 1,56 kroner. Dataprisen er 6 kr./MB.

Det plasserer Grønn Ludo Kontroll blant billigabonnementene, og med et par stikkprøver på Ringepriser kunne vi se at det på ingen måte kan utropes til Norges billigste abonnement. For en som ringer relativt lite, kom for eksempel Grønn Ludo Kontroll under One Call Mobil Faktura, One Call Mobil Aktiv, Telio Champ, og Tele 2 Sheriff på Ringepriser. Ludo-abonnementet er nå fjernet fra priskalkulatoren.

Mobilen.no har ved gjentatte anledninger i dag forsøkt å komme i kontakt med gründer Idar Vollvik i Ludo, uten hell.

Mer om
annonse