Til hovedinnhold

En ny Sheriff i byen - 130 kroner gratis

Du kommer kanskje til å trekke litt på smilebåndet når du ser hva Idar Vollvik & co. har døpt sitt nye abonnement: Terningkast 6. Nå som alle Ludo-fargene har blitt til abonnementer, skulle det bare mangle at det femte i rekken ble noe med terninger…

Om abonnementet er like bra som navnet insinuerer, kan til en viss grad diskuteres, og nettopp det har vi planer om å gjøre. Ludo Terningkast 6 er nemlig en ren blåkopi av billigabonnementet Tele2 Sheriff.

Kopierer suksessoppskrifter
Som vi har påpekt tidligere, har Ludo Mobil kopiert andre operatørers abonnementsmodeller for både Ludo Gul og Ludo Rød. Da de lanserte et nytt konsept på det norske markedet – Ludo Blå, et abonnement du kan skreddersy selv –, stod ikke prisene i stil med andre operatørers abonnementer som er beregnet på storbrukere. Vi får i dag opplyst av Ludo Mobil at nye priser på Blå Ludo vil komme om en ukes tid – da med et høyere nivå for inkluderte ringeminutter.

Men, over til nykommeren Terningkast 6; Ved første øyekast ser også dette abonnementet ut som et plagiat av et annet suksessrikt abonnement – nemlig Tele2 Sheriff. Viseadministrerende direktør Ole Norstad i Ludo Mobil hevder overfor Mobilen.no at dette abonnementet vil være ”skambillig for lavt og medium forbruk”.
(Artikkelen fortsettes.)

Regning kr. 0,-?
Tele2 Sheriff er et abonnement som har høstet mye ros fra oss og andre, kanskje spesielt etter at MTU gikk konkurs (MTU Fri var et lignende abonnement), og One Call innførte oppstartspris på de inkluderte ringeminuttene på abonnementet Mobil Faktura. Med Tele2 Sheriff får du nå 125 kroner (tidligere 175 kroner) som du fritt kan bruke på ringeminutter og SMS – oppstartspris er også inkludert. Det betyr i praksis at en ”småbruker” kan ende opp med gratis mobiltelefoni, eller i det minste kun betale for ekstra bruk (MMS, datatrafikk, innholdstjenester).

Ludo Terningkast 6 går ut på nøyaktig det samme, bare at beløpet du får gratis hver måned er hevet til 130 kroner.

Sheriff vs. Terningkast 6
Tele2 Sheriff har relativt ubestridt blitt kåret til det billigste abonnementet for ”småbrukere” i lengre tid – dog med litt konkurranse fra One Call Mobil Faktura. Nå kaster Ludo Terningkast 6 seg på i konkurransen. Slik ser prisene ut for Tele2 Sheriff og det nye Ludo-abonnementet:

 Tele2 SheriffLudo Terningkast 6
Ringerabatt:125 kroner gratis per måned130 kroner gratis per måned
Minuttpris:79 øre79 øre
Oppstart:59 øre59 øre
SMS:39 øre39 øre
MMS:1,89 kroner1,89 kroner
Datatrafikk:12-8 kroner per MB4 kroner per MB

Vi ser at Ludo Terningkast 6 har nøyaktig samme ringe- og SMS-priser som Tele2 Sheriff, med fem kroner ekstra til rådighet per måned. Datatrafikken er betraktelig rimeligere med Ludo Terningkast 6, men ellers er abonnementene identiske. Med andre ord seiler Ludo Terningkast 6 opp som Norges marginalt rimeligste abonnement for ”lite bruk” – med nok en kopi av suksessrikt abonnement fra en annen operatør. Vi gir det nye Ludo-abonnementet terningkast 6 på pris, men terningkast 1 på originalitet.

På jakt etter det billigste abonnementet for deg? Sjekk Ringepriser! (Ludo Terningkast 6 nå inkludert i prissammenligningen.)

Mer om
annonse