Til hovedinnhold

Vollvik: - Vi gjorde en supertabbe

I går lanserte Idar Vollviks mobilselskap Ludo Mobil et nytt abonnement – Blå Ludo. Konseptet er genialt, og går ut på at du som mobilbruker kan skreddersy ditt eget abonnement ved å velge hvor mange ringeminutter og SMS du har bruk for. Jo flere ringeminutter og SMS du velger, jo lavere blir totalprisen. Men Blå Ludo skulle likevel vise seg ikke å være like billig som først antatt; I vår prissammenligning med pakke- og fastprisabonnementer, kommer faktisk det nye Ludo Mobil-abonnementet dårligst ut.

Idar Vollvik og Ole Norstad i Ludo Mobil hevder imidlertid at ufullstendig prisinformasjon er grunnen til at Blå Ludo neppe blir kåret til Norges billigste mobilabonnement med det første.

Mangler ett nivå
Etter gårsdagens prissammenligning, spurte vi Ludo Mobil om en kommentar til vår påstand om at Blå Ludo slettes ikke var billig. I mellomtiden dukket det opp en You Tube-video der Idar Vollvik presenterer abonnementet som ”Norges billigste abonnement”. Klippet ligger også ute på nettsidene til Ludo Mobil.

- Vi har funnet ut hvorfor det ikke er billigst akkurat nå – vi har gjort en supertabbe! På bestillingssiden mangler et nivå, sier administrerende direktør Idar Vollvik i Ludo Mobil til Mobilen.no.

- Grunnet en intern kommunikasjonsslipp ble ikke siste nivå har ikke blitt lagt inn. Det skal være 3 000 ringeminutter til 10 øre per minutt, og 1 500 SMS til 20 øre per stykk. Vi jobber på spreng og dette vil komme inn så fort som overhodet mulig, legger Vollvik til.
 (Korrigert)

(Artikkelen fortsettes.)
 

Prisen justeres
Vollviks høyre hånd, viseadministrerende direktør Ole Norstad, bekrefter at det øverste nivået manglet. Ludo Mobil senker samtidig prisen på det nest øverste nivået – 1 200 minutter – slik at det ikke blir dyrere enn det øverste nivået.

- Det mangler ett prisnivå som vi ennå ikke hadde fått lagt ut dessverre, men det er på vei og prisen vil bli som følger: 3000 minutter – 10 øre pr minutt, og 1 500 SMS – 20 øre pr SMS, sier Norstad til Mobilen.no.

Det betyr at 3 000 minutter koster 300 kroner – altså 50 kroner mindre enn for 1 200 minutter? Eller vil dere samtidig nedjustere prisene på de andre nivåene?

- 1 200 justeres til 250 kroner, og 3 000 minutter blir 299 kroner, for å være nøyaktig. 1 500 SMS koster 299 kroner, for å være nøyaktig, svarer han.

Datapakker på sikt
Vi etterlyste, og andre har etterlyst på Twitter, at Ludo Blå også ville ha nivåer for datatrafikk. Dette til tross for at den løpende dataprisen på 95 øre per MB faktisk er billigst på markedet – riktignok bare med et par øre. Stadig flere skaffer seg avanserte mobiler som er svært godt egnet til mobilsurfing, og bruker du internett på mobilen ofte vil det som regel lønne seg å abonnere på en datapakke i stedet for løpende datapriser.

- Det vi har der nå er jo svært billig allerede, og vi ville at alle som har Ludo Blå skal nyte godt av det i første omgang, men vi har planer om å legge inn muligheter for valg av datamengder også i fremtiden. Våre utviklere jobber med saken, slik at vi kan derfor ikke tidfeste dette nå, sier Norstad.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Ny nettbutikk
På et annet – men beslektet – tema, kan Idar Vollvik fortelle at han har planer om å åpne en ”shop” på nett. I Chess-æraen hans var etter sigende GSM.no en lukrativ nettbutikk, og det er noe lignende Vollvik har planer om å starte nå.

- Jeg kan jo fortelle om shop-en vår, du husker kanskje GSM.no? Den blåser vi liv i nå, og vi vil ha rundt 8 000 vareartikler. Planen er å ta opp kampen med for eksempel Komplett.no, sier Vollvik.

Dere vil altså selge mer enn bare mobiltelefoni-produkter, for å si det sånn?

- Data, mobil… Det blir et varehus på nett. Vi har 1. september som lanseringsmål, men kan være klar allerede om en uke, svarer Vollvik.

Mer om
annonse