Til hovedinnhold

De beste studentabonnementene

Sommeren er på hell, og høsten brer innover det ganske land. Tusenvis av studenter inntar universiteter, høyskoler og andre institusjoner for høyere utdannelse – og vi tør påstå at nærmere 100 prosent av dem vil få bruk for en mobiltelefon i løpet av skoleåret.

Vi har plukket ut abonnementer og tjenester som vi føler kan være gunstige for studenter, men vil påpeke at ringemønstre varierer fra person til person, og at våre tips bør sjekkes opp mot eget bruk.

Lav månedspris, lave kostnader
De studentene som kun lever på studielånet, kan neppe sies å ha god råd i løpet av studietiden. Det er derfor avgjørende å kutte kostnader der det kan gjøres, og bør definitivt være mulig når det gjelder mobiltelefoni. For mange vil det være en fordel å velge et abonnement med lav månedspris og lave faste ringepriser.

I denne kategorien har vi eksempelvis abonnementene Chess Easy, Djuice Simply, Gul Ludo, Tele2 Star og Talkmore Link. Abonnementene har ingen månedspris, men alle unntatt Ludo har en minstefakturering på 29-99 kroner per måned. Oppstartspris og pris per minutt er 35-40 øre hos alle operatørene, og den største forskjellen er prisen på datatrafikk. Her kommer Gul Ludo, Djuice Simply og Talkmore Link best ut med henholdsvis 4- (Gul Ludo) og 5 kroner per MB, men Chess Easy (7 kroner per MB) oppgir at det koster maks 20 kroner per dag å surfe på mobilen – og for noen brukere vil det være mer lønnsomt.

Med et abonnement med lav månedspris og lave ringepriser, blir som regel også totalprisen du betaler hver måned også lav. Bruker du mye datatrafikk eller sender mye SMS, kan det finnes andre alternativer som er bedre tilpasset ditt bruksmønster. Med Talkmore Link kan du eksempelvis ringe gratis til andre Talkmore-kunder. Prøv priskalkulatoren Ringepriser for å finne frem til det abonnementet som er billigst for deg.

(Artikkelen fortsettes.)

Pakkepris med ”alt” inkludert
Flere og flere mobiloperatører tilbyr nå pakkeprisabonnementer. Det vil si at du betaler en månedspris på et par hundrelapper, og får en viss mengde ringeminutter og SMS (og eventuelt datatrafikk eller MMS) inkludert i prisen. For mange vil et slikt abonnementskonsept være det rimeligste alternativet. Før du binder deg til et slikt abonnement, bør du imidlertid forsikre deg om at du bruker opp bortimot den inkluderte mengden ringeminutter og SMS for at det skal lønne seg. Men sjansene er gode for at du finner en abonnementssammensetning som egner seg godt til ditt forbruk.

Eksempelvis har vi Chess On 10t, Rød Ludo, Tele2 Flex og Talkmore Mini som alle inkluderer ringeminutter og SMS, samt One Call Full Pakke hvor du i tillegg får en mengde datatrafikk og MMS. Månedsprisen på de nevnte abonnementene ligger mellom 199 og 299 kroner per måned, men inkluderer en forskjellig mengde ringeminutter og SMS. Et pakkeprisabonnement kan gi deg som student bedre oversikt over dine mobilutgifter. Bruk Ringepriser for å finne det billigste mobilabonnementet.

Langt, langt borteboere
Når vi snakker om studenter, må vi ikke glemme at tusenvis av nordmenn også reiser utenlands for å studere. Mange av disse kommer hjem til Norge til jul eller i sommerferien, og har behov for rimelig mobiltelefoni i denne perioden. Foruten kontantkort, som kan fungere som en grei ordning for noen, er det ett abonnement vi vil trekke fram som kan være særdeles gunstig for utenlandsstudentene:

Med Tele2 Sheriff får du 125 kroner gratis som du kan fritt bruke på ringeminutter og SMS. Du har altså ingen månedsavgift og heller ingen bindingstid med dette abonnementet, så dette vil utvilsomt egne seg for de som har behov for å bruke mobilen i Norge bare et par måneder i løpet av året.

(Artikkelen fortsettes.)

Gunstige tilleggstjenester
Flere operatører tilbyr tilleggstjenester som du kan legge til ditt abonnement, som gir deg enda billigere mobiltelefoni hvis du velger tjenester som passer ditt bruksmønster. Eksempelvis kan det være fordelaktig å abonnere på datapakker (MB til rabattert pris), SMS-pakker (billig SMS), eller andre lignende tjenester. Har du NetCom som operatør, bør du i alle tilfeller benytte den meget gunstige gratistjenesten Bestevenn, som gir deg anledning til å ringe og sende SMS og MMS til én valgt NetCom-kunde – så mye du orker. Du bør uansett sjekke hvilke tilleggstjenester din operatør har å tilby, for å se om noe av dette kan være gunstig i forhold til ditt bruksmønster.

Det som neppe lønner seg er å få med hele kollokviegruppen over til din operatør og deretter å velge en ”fri venner”-tjeneste. Det er tvilsomt om du får gjennomført noe slikt i praksis, og vi vil heller anbefale at du tar en kikk på ditt eget forbruk og velger et gunstig abonnement ut ifra hvor mye og ofte du ringer, hvor mange SMS og MMS du sender, hvor mye datatrafikk du bruker og så videre. Priskalkulatoren Ringepriser hjelper deg med å finne de billigste abonnementene i forhold til ditt bruk.

Mer om
annonse