Til hovedinnhold

Uavgjort på slagmarken

Før helgen utspilte det seg en aldri så liten priskrig mellom Tele2 og den ferske operatøren Ludo Mobil. Det hele startet med at sistnevnte lanserte abonnementet Terningkast 6 – en blåkopi at Tele2s suksessabonnement Sheriff –, men kunne tilby noen flere kroner i ringerabatt. Det gjorde at de havnet øverst på Teleprisers liste for Lite bruk. Motsvaret kom imidlertid kjapt, ettersom Tele 2 raskt ladet revolveren og skøyt inn 140 ringeminutter og en megabyte datatrafikk i Sheriff.

Nå går Ludo Mobil til frontalangrep og gir deg hele 177 kroner i ringerabatt – to kroner mer enn det Tele2 opprinnelig hadde bakt inn i Sheriff. Men Tele2 forsvarer seg igjen ved å øke sin ringerabatt og inkludere et antall MMS.

Smertegrensen
Vi hopper 8-9 måneder tilbake. One Call har nettopp innført oppstartspris på sine gratisminutter på abonnementet Mobil Faktura, og MTU – som også tilbød et gratisabonnement – gikk konkurs. Tele2 innså at det ikke var lønnsomt å gi bort hele 175 kroner i ringerabatt, og senket nivået til 125 kroner. Den gang uttalte administrerende direktør Haakon Dyrnes at for mange av Sheriff-kundene holdt seg akkurat innenfor ringerabatten, og la derfor igjen svært få kroner i kassa til Tele2.

Det gjenstår å se hvor godt Ludo Mobil klarer å håndtere ”problemet” med gratispassasjerene, når de nå øker ringerabatten.

(Artikkelen fortsettes.)

Prisbombe
Vi skrev før helgen at Tele2 ladet revolveren når de økte ringerabatten på Sheriff. Det virket som om Tele2 ønsket å legge priskrigen død, og hadde neppe ventet at Ludo Mobil skulle kunne overgå deres ringerabatt med abonnementet Terningkast 6.

Fortsetter priskrigen? spurte vi viseadministrerende direktør Ole Norstad i Ludo Mobil.

- Vær sikker, vi har funnet frem kanonen! svarte han.

Og det må kunne kalles litt av en bombe at Ludo Mobil nå gir deg hele 177 kroner gratis som du kan bruke på ringeminutter og SMS. Det betyr nemlig at en god del mobilkunder vil kunne ende opp med gratis mobiltelefoni, nå også via Ludo Mobil.

Tele2 viser styrke
Men hvis Vollvik & co. i Ludo Mobil trodde de hadde vunnet priskrigen ved å øke sin ringerabatt, må de nok tro om igjen. Administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2 har nemlig ingen planer om å gi fra seg seieren uten kamp. Ludo Mobil Terningkast 6 rakk å trone øverst på Teleprisers liste for Lite bruk i helgen, men det blir kortvarig, skal vi tror Tele2-sjefen.

- I tillegg til et gratis forbruk av SMS og minutter på kroner 170, har Tele2 Sheriff de fem første MMS-ene, samt den første megabyten, gratis. Med dette mener jeg at vi er billigst i Norge. Årsaken til at vi ikke er nummer 1 på lavt og middels forbruk på Telepriser.no er at denne siden ennå ikke er oppdatert, sier Dyrnes til Mobilen.no.

Tele2 bruker Teleprisers lister aktivt i markedsføring – hvor viktig er det for dere å være helt øverst på disse listene fremover?

- Vi har nå ligget på toppen av Telepriser.no i ett år. Vi liker konkurranse og vi vil fortsette å presse priser. Kundene skal alltid vite at Tele2 er det beste og billigste alternativet, svarer Dyrnes.

(Artikkelen fortsettes.)

Neppe lønnsomt?
Som nevnt, måtte Tele2 kutte ringerabatten for Sheriff i desember 2008 fordi det ble for ulønnsomt. Nå er de altså tilbake på det opprinnelige nivået (omtrent), dog med inkluderte MMS og en megabyte i bytte mot en femmer. Dyrnes ønsker ikke å spekulere i hvorvidt Ludo Mobil vil klare å drive lønnsomt med Terningkast 6, men sier i stedet følgende:

- Det er tøft å drive lønnsomt med billigabonnementer, men vi har erfaring når det gjelder ringemønster. Det krever at man vet hva man gjør, og det gjør vi. Tele2 skal alltid presse priser, avslutter Dyrnes.

Positivt for deg
Mens Tele2 og Ludo Mobil er opptatt med å kjempe om å være billigst, kan du som forbruker lene deg tilbake og høste fruktene av den pågående priskrigen. Bare på en ukes tid fikk du altså en drøy femtilapp mer i ringerabatt, og du har nå to valgmuligheter dersom du vil ha en mobilregning på kroner null; Ludo Terningkast 6 eller Tele2 Sheriff. Begge abonnementene er lagt inn i Ringepriser, og kommer relativt likt ut i denne priskalkulatoren.

Stillingen mellom Ludo Mobil og Tele2 er i skrivende stund uavgjort.

Mer om
annonse