Ludo vil ha dine idéer
Finansmannen Idar Vollvik ønsker å gjenvinne noe av den tapte formuen sin med Ludo Mobil, men tro ikke at det er det eneste jernet han har i ilden; Med Ludo Shop og Ludo Wear som to relaterte konsepter som er i gang, dannes vertikaler i ”Ludosfæren” – eller Ludo World, som de kaller det –, noe som kanskje kan være nøkkelen til ny suksess for Vollvik.
Hans selvproklamerte hjertebarn er imidlertid Ludorådet. Dette er et studentorgan som ble presentert som Ludo Mobils øverste merkevarebeskytter ved lanseringen, men deres oppgaver har til nå vært ganske uklare.
Tankesmie
Nå har vi imidlertid fått de fleste fakta på bordet. Følgende står skrevet på nettsidene:
”Gjennom LUDOrådet gis nye ideer (enten de kommer fra det etablerte næringslivet, fra organisasjoner eller fra gründere) tilgang til unge, friske hoder på norske universiteter og høgskoler”.
Stemmer det at privatpersoner med en lys idé kan kontakte Ludorådet, få støtte for sitt prosjekt og få hjelp til å utvikle produktet/tjenesten?
- Det stemmer. Per i dag så blir de aller fleste henvendelser til oss rutet til Ludorådet for vurdering. De beste av disse casene blir utviklet videre i samarbeid med Ludorådet, og det kan være alt fra å lage markedsplaner, produksjon av produktet, juridiske vurderinger, kapital funding , valg av selskap et cetera. Ting som vanligvis tar år å gjennomføre blir gjennomført i løpet av noen uker, sier viseadministrerende direktør Ole Norstad i Ludo Mobil til Mobilen.no.
Stor tro på Ludorådet
Vollvik selv har tidligere snakket varmt om dette prosjektet, og uttalte i april at dette var en av de beste ideene han hadde hatt, og at han ville bruke mesteparten av sin tid på Ludorådet i 2009. Nå begynner Ludorådet å ta form.
Hva tror dere Ludorådet kan klare å oppnå i løpet av 2010?
- Ludorådet blir en særdeles viktig brikke i innovasjon av Norges gründere og produkter i 2010, svarer Norstad.
En bedrift som blir såkalt Ludo-partner får tilgang til studentene i Ludorådet, for eksempel til idémyldring eller hjelp ved tilstelninger. Norstad bekrefter at studentene får betalt for slikt arbeid.
Rekruttering til Ludo Mobil
Så i korte trekk går Ludorådet ut på at studentene sitter i en slags ledergruppe og veileder Vollvik & co., og de lånes ut til bedrifter som kan ha behov for deres hjelp. I retur får de deltakende studentene bransjeerfaring, unike muligheter – og kanskje en jobb?
- Ludorådet besitter i dag meget kompetente personer. Per i dag har vi faktisk ansatt to av 2009- vårens avgangselever direkte i våre selskaper på fulltid, og de gjør en kanoninnsats, forteller Norstad.
- Studenter som deltar i Ludorådet vil få prøve ut teorien de har lært på skolen i et ”real marked” og får direkte tilbakemeldinger fra markedet – ikke læreren – på om de beslutninger de tar- eller har tatt er rett. Dette gjør at disse studentene ikke får den brå overgangen til arbeidsmarkedet som mange andre, avslutter Norstad.
(Artikkelen fortsettes.)
Skaperen Vollvik
I løpet av 2009 har Idar Vollvik og hans støttespillere klart å bygge opp og synliggjøre Ludo Mobil som aktør og prispresser på det norske mobilmarkedet. Samtidig holder de på og bygge opp Ludo Shop, Ludo Wear og ikke minst Ludorådet. Vollvik er en mester i å skape noe ut av ingenting, og i så måte er Ludorådet en perfekt arena for å sette til verks noen av hans mange ambisjoner. Studenter kan være særdeles billig arbeidskraft, og mange av dem sitter unektelig på informasjon og tanker som kan være svært verdifulle i Vollviks hender.
Men det gjenstår å se hva Ludorådet klarer å komme opp med av produkter og tjenester, og om studentene er tilfredse med hvordan det hele er organisert.
Tror du Ludorådet er en ”lys idé”? Kommenter i forumet under artikkelen.