Genistrek av Ludo Mobil
I slutten av mars skrev vi en kort artikkel om det danske abonnementet Telia Flex, et abonnement som ble hyllet av Mobilsiden.dk som det desidert billigste abonnementet på det danske markedet dersom du treffer riktig med dine bruksberegninger. Dette abonnementet kan du nemlig sette sammen selv, og du får gode rabatter på det du bruker mest av – eksempelvis ringeminutter, SMS, MMS eller datatrafikk. Ludo Mobil lar seg altså inspirere av det danske abonnementet, som ledelsen fikk nyss om via Mobilen.no.
Vi har nemlig etterlyst i lang tid at Ludo Mobil skulle komme med noe nytt og friskt på det norske markedet, og det gjør de nå utvilsomt med Blå Ludo.
Et abonnement for bevisste brukere
For å få mest utbytte av Blå Ludo må du imidlertid ha en relativt god oversikt over ditt eget forbruk. Du bør altså vite omtrent hvordan ditt ringemønster ser ut – men det bør du uansett sjekke på din siste faktura/Mine Sider før du eventuelt bytter abonnement, eller finner det rimeligste abonnementet for deg via Ringepriser. På forsommeren, da vi etterlyste ”noe nytt på det norske markedet” fra Ludo Mobil – som de hadde lovet – spurte vi blant annet om hvorvidt den danske Telia Flex-modellen kunne være godt egnet for beviste, norske mobilbrukere. Nå har altså Idar Vollvik & Co. besluttet å følge det insinuerte tipset.
- Ja, det var jo du som satte oss på sporet; Det blir litt som det danske Flex, og blir basert på eget forbruk, sier viseadministrerende direktør Ole Norstad i Ludo Mobil til Mobilen.no.
- Du kan få priser ned til 25 øre per SMS eller 29 øre per minutt på samtaler. Det skulle tilsi cirka 20 prosent lavere enn dagens nivå. Det er heller ingen innmeldingsavgift, legger han til.
(Artikkelen fortsettes.)
Forenklet og relativt billig
Der danske Telia Flex-kunder også får rabatt på MMS og datatrafikk, har Ludo Mobil heller fokusert utelukkende på ringeminutter og SMS. Enkelt forklart, kan man vel si at du kjøper små ”pakker” som inkluderer et antall ringeminutter og et antall SMS, og månedsprisen du betaler blir beregnet deretter. Eksempelvis kan du kjøpe en SMS-pakke med 200 tekstmeldinger til 90 kroner per måned (minste sats, pris per SMS 45 øre) og en ringeminutter-pakke på 300 minutter til 150 kroner per måned (50 øre per minutt), men det er først og fremst storbrukere av enten SMS eller ringeminutter som vil nyte godt av Blå Ludo.
For sender du bortimot 1 000 SMS i måneden, får du dette antallet til 250 kroner per måned (25 øre per stykk) med det nye Ludo-abonnementet. Og 600 ringeminutter til 200 kroner per måned (33 øre per minutt) er heller ikke så ille. Det er likevel verdt å merke seg at et pakkeprisabonnement – som Ludo Mobil tilbyr med Rød Ludo – kan være et gunstigere valg for noen brukere. For å få en minuttpris på 29 øre, må du kjøpe 1 200 ringeminutter til 350 kroner per måned, og det blir litt i dyreste laget hvis vi sammenligner med de ulike fastpristilbudene på markedet. Som regel får du da 3 000 ringeminutter til samme pris. Blå Ludo fremstår derfor ikke som et like revolusjonerende abonnement som Telia Flex var på det danske markedet, men det er likevel spennende at Ludo Mobil prøver ut et nytt abonnementskonsept. Det er heller ikke helt usannsynlig at Ludo Mobil justerer prisene noe, slik de gjorde med Rød Ludo da Tele2 stilte til priskrig.
Ikke datatrafikk-pakke
Egne priser gjelder dersom du overskrider den mengden SMS og ringeminutter som du selv har valgt, og her gjelder en startpris på 49 øre, en minuttpris på 99 øre og en SMS-pris på 49 øre. For MMS betaler du 1,30 kroner per stykk.
I motsetning til Telia Flex, kan du ikke velge en mengde datatrafikk som du får rabatt på med Blå Ludo. Ludo Mobil har imidlertid senket den løpende dataprisen til 95 øre per megabyte for dette abonnementet, og det er meget positivt. Vi tror likevel Ludo Mobil også vil innføre egne datapakker til Blå Ludo – eller som tilleggstjeneste – på sikt.
(Artikkelen fortsettes.)
Tro på at det vil lykkes
I forkant av Ludo Mobil-lanseringen var mange skeptiske til om tidligere Chess-eier Idar Vollviks nye mobilselskap kunne bidra med noe på et allerede temmelig mettet marked. Med et basistilbud som består av kopier av andre suksessrike abonnementsmodeller (Gul og Rød Ludo) i lavprissegmentet, kom Ludo Mobil i gang, men det er først med Blå Ludo at Vollvik og Norstad virkelig kan begynne å plukke kunder fra konkurrentene – selvsagt avhengig om norske mobilbrukere liker abonnementssammensetningen og hvorvidt de øvrige operatørene kommer med et slags motsvar.
- Vi tror veldig på dette, og det blir spennende å se hva som skjer, sier Norstad.
Flere abonnementer kommer
Norstad kan også avsløre at de har flere abonnementer på planen, men sier han ikke kan si noe konkret om disse ennå. Ludorådet, Vollviks øverste organ for merkevaren Ludo Mobil, vil imidlertid bli mer synlig blant norske studenter.
- Vi lanserer et studentabonnement, men jeg har ingen priser på det ennå. Det blir bare for studentmarkedet. Det kommer også et abonnement for storbrukere, men det kan jeg ikke si så mye om. Et abonnement for små- og normalbruk, litt á la Tele2 Sheriff kommer også, sier Norstad.
Så det vil si at dere vil tilby gratis ringeminutter og SMS til en fast sum per måned, og brukerne må betale for overforbruk?
- Nja, vi har ikke alle detaljene klare. Men etter planen skal alt være på plass innen 15. september, avslutter Norstad.
Et friskt pust
Selv om Blå Ludo kanskje ikke vil oppleve samme popularitet som Telia Flex i Danmark, grunnet at det allerede finnes gode alternativer på det norske markedet, er det utvilsomt en genistrek av det ferske mobilselskapet å introdusere et nytt abonnementskonsept. Vi har stor tro på konseptet at du selv kan velge hvilke aspekter du vil ha rabatt på, men synes likevel Ludo Mobil kunne strukket seg hakket lenger med prisrabattene for virkelig å skape litt oppstuss.
Vi kommer tilbake med en prissammenligning av Ludo Mobil og øvrige abonnementer.