Til hovedinnhold

Tele2 Sheriff billigst i Norge

Hvis du har et lavt forbruk av ringeminutter, SMS og data har det i flere år vært lønnsomt å velge et gratisabonnement.

Det første gratisabonnementet i Norge var One Call Mobil Faktura, men dette fikk senere en oppstartspris på gratisminuttene. Deretter kastet den nå konkursrammede operatøren MTU seg på, med abonnementet Fri. Tele 2 Sheriff ble det tredje gratisabonnementet i juli 2008, og det fikk igjen konkurranse av Ludo Terningkast 6 året etter.

Nå troner igjen Tele2 Sheriff alene på gratistoppen, fordi Ludo Terningkast 6 har fått en månedspris på 59 kroner.

Skylder på Post- og teletilsynet

På sine egne nettsider opplyser Ludo at de føler seg nødt til å innføre månedsavgift på Terningkast 6, på grunn av et vedtak om "terminering" som stammer tilbake til mars i fjor. Post- og teletilsynet regulerer hvor mye penger en operatør kan kreve av en annen operatør for å koble inn samtalen til sin kunde, noe som kalles termineringspriser. Ludo hevder at de andre operatørene har fått for gode vilkår til at de skal kunne fortsette med gratisabonnement.

Fra 1. april får du som Ludo Terningkast 6-kunde 125 kr å bruke på ringeminutter, SMS, MMS og data, mot at du betaler 59 kroner per måned.

- Det er termineringsprisene som gjør det, sier viseadministrerende direktør Ole Norstad i Ludo Mobil til Mobilen.no.

- Med PTs vedtak i januar vil det ikke lenger være lønnsomt å tilby Terningkast 6 gratis. Vi synes det er irriterende at myndighetene fjerner inntektene våre på denne måten, legger han til.

- Forstår at det er tøft

Administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele2 vil foreløpig ikke øke prisen på Sheriff.

Ludos avgjørelse medfører at Tele2 er alene om å tilby et gratisabonnement til norske kunder.

Kommer dere til å endre noe på Sheriff nå som Terningkast 6 får månedspris?

- Nei, vi har ingen planer om det, svarer administrerende direktør Haakon Dyrnes i Tele 2.

- Jeg forstår at det er tøft. Dette er bevisste kunder med et lavt ringeforbruk, og det er en utfordring å gjøre dem lønnsomme, legger Dyrnes til.

Tele2-sjefen erkjenner at de tar en kontinuerlig vurdering på om Sheriff lønner seg, og hinter at mye avhenger av Post- og teletilsynets neste vedtak om termineringspriser som kommer i april.

Prispresseren Ludo

Siden Idar Vollvik og Ole Norstad startet Ludo Mobil i 2009 har de vært blant de billigste aktørene på markedet. Lanseringen av Terningkast 6 førte til en vill priskrig med Tele2 Sheriff, noe det til syvende sist var kundene som fikk nyte aller best av. Norstad går ikke med på at Ludo ikke lenger vil være en prispresser, selv om de nå hever prisen på sitt rimeligste abonnement.

- Dette er første gang vi setter prisene opp. Vi skal fortsatt være en prispresser, men det må skje innen forsvarlige rammer, avslutter Norstad.

Ringepriser:

Sjekk hvilket abonnement som lønner seg for deg

Mer om
annonse