Til hovedinnhold

Har du fått med deg høydepunktene fra MWC?

Her er de viktigste nyhetene og sniktittene fra verdens største mobilmesse.

Årets største mobilbegivenhet, Mobile World Congress i Barcelona, er over for denne gang – og det er på tide å oppsummere.

I løpet av uken som har gått har det blitt lansert flere nye toppmodeller fra de største mobilprodusentene, og det har også vært mye fokus på smartklokker, treningsarmbånd og andre typer «ha-på-dingser» – også kalt «wearable devices».

Her er de viktigste nyhetene og våre førsteinntrykk av noen av produktene som ble lansert på messen:

Foto: Samsung

NYHET: Nye Galaxy Gear-klokker

Samsung lanserte på søndag – noe overraskende – to nye smartklokker; Gear 2 og Gear 2 Neo. De fleste hadde ventet at etterfølgeren til Samsung Galaxy Gear skulle bli avduket først i løpet Samsungs pressekonferanse mandag kveld, men der kom Samsung med en annen smartklokke – Gear Fit.

I Samsung Gear 2 og Gear 2 Neo har Samsung byttet ut Android med sitt eget Tizen-operativsystem.

Les mer om Samsung Gear 2 og Gear 2 Neo her »

SNIKTITT: Vi klår på Sonys nye toppmodell

Sony har hatt en helt enorm opptur siste halvannet år. Selskapet har gått fra å treffe med produkter av og til, til å slå inn den ene innertieren etter den andre. Derfor er det ekstra spennende når selskapet nå skal følge opp den mest spennende telefonen så langt, Xperia Z1.

Oppfølgeren heter, ikke uventet, Xperia Z2. Vi har prøvd den, og den er enda heftigere enn forgjengeren – og fortsatt vanntett.

Les sniktitten på Sony Xperia Z2 »

NYHET: Samsung lanserer Galaxy S5 og Gear Fit

En av ukens aller største begivenheter var Samsungs lansering av den nye toppmodellen Galaxy S5 mandag kveld. I tillegg lanserte selskapet også en helt ny smartklokke – eller smartarmbånd – med navnet Gear Fit.

Les mer om Samsung Galaxy S5 »
Les mer om Gear Fit »
Se alle bildene av Samsungs nyheter »

Foto: Nokia

NYHET: Nokias første Android-mobiler

Det har vært knyttet mye spenning til lanseringen av Nokias første Android-mobiler, etter lang tid med rykter og spekulasjoner. På mandag ble Nokia X-serien lansert, bestående av tre ulike smartmobiler som alle kjører Android i stedet for Windows Phone. Men Nokia har valgt å erstatte de vanlige Android-menyene med et Windows Phone-lignende brukergrensesnitt, og de har også byttet ut Googles tjenester med Microsoft-tjenester.

Her kan du lese mer om Nokia X »

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

SNIKTITT: Vi har prøvd Samsung Galaxy S5

Samsung fornekter seg ikke, og kommer nok en gang med en toppmodell som har det lille ekstra som skal til for å skille seg ut i mengden. De mest åpenbare nyhetene er en fingeravtrykkleser og en pulsmåler.

Galaxy S5 har også fått ny design, og den er blitt vanntett.

Her er vårt førsteinntrykk av Samsung Galaxy S5 »

NYHET: Sony lanserer nye toppmodeller

Sony har virkelig dratt på i forbindelse med årets Mobile World Congress i Barcelona. På mandagens pressekonferanse trakk de for det første den nye toppmobilen Xperia Z2 ut av sekken, men med på lasset hadde de også nettbrettet Xperia Z2 Tablet.

I tillegg lanserte Sony en smartmobil som er litt rimeligere enn Z2.

Se alle nyhetene fra Sony her »

Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

NYHET: Microsoft med nye Windows Phone-partnere

På Mobile World Congress-messen i Barcelona annonserte Microsoft på søndag flere nye maskinvarepartnere, blant annet LG, ZTE og Lenovo. Fra før har Microsoft et samarbeid med HTC, Huawei, Samsung og Nokia – hvorav sistnevnte som kjent er kjøpt opp av Microsoft.

Les mer om hvordan Microsoft skal gjøre det lettere å lage billige Windows-mobiler »

SNIKTITT: Vi har prøvd LGs monstermobil

I år startet vi mobilsirkuset med en forhåndstitt på en rekke nye LG-produkter – deriblant den nye brettmobilen LG G Pro 2.

Den nye kjempen tar over for LGs gamle Optimus G Pro, og legger seg ytelsesmessig omtrent på linje med dagens toppmodell, G2. Her er det Qualcomms Snapdragon 800-brikke som regjerer.

Les sniktitten på LG G Pro 2 »

Foto: ZTE

NYHET: ZTE med ny gigantmobil

ZTE har lansert ZTE Grand Memo II LTE på Mobile World Congress i Barcelona. Med en skjermstørrelse på hele seks tommer, er dette definitivt et produkt i «phablet»- eller «brettmobil»-kategorien.

Men av en eller annen grunn har ZTE valgt en tregere prosessor enn i forgjengeren.

Her kan du lese mer om ZTE Grand Memo II »

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

SNIKTITT: LG G2 Mini

En telefon med 4,7-tommers skjerm – er det virkelig en minimobil? Det er i hvert fall hva LG kaller sin LG G2 Mini – en krympet versjon av toppmodellen G2.

Dessverre har G2 Mini mye dårligere spesifikasjoner enn toppmodellen.

Se hva vi synes om G2 Mini her »

Foto: Kazam

NYHET: Nå kommer Kazam-mobilene med åtte kjerner

I fjor dukket det opp en helt ny mobilprodusent med røtter i HTCs organisasjon i Storbritannia; Kazam. Nå kommer det en helt ny serie med Kazam-modeller for de som ønsker bedre ytelse og heftigere spesifikasjoner. Den kraftigste er Kazam Tornado2 5.5, som kommer med en åttekjerners prosessor på 1,7 GHz.

Her kan du lese om alle de nye produktene fra Kazam »

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

SNIKTITT: Nokia X ligner ingen andre Android-mobiler

Vi fikk klemme og kjenne på Nokias nye Android-baserte X-modeller på mandag. Det første som slår oss er at det ikke er mye ved disse telefonene som minner om Android slik vi kjenner det fra Google.

Les sniktitten på Nokia X »

Foto: Huawei

NYHET: Huawei lanserte verdens tynneste nettbrett

Huawei lanserte på søndag flere nye produkter, blant annet det de hevder er verdens tynneste 7-tommers nettbrett. I tillegg til X1 kom Huawei også med MediaPad M1, et 8-tommers nettbrett.

Den kinesiske produsenten lanserte også en ny 4G-mobil, Ascend G6.

Les om alle nyhetene fra Huawei her »

På Prisguide.no kan du finne beste pris og sette opp varsling for å få beskjed når produktene kommer i butikken »

annonse