Til hovedinnhold

Samsung droppet Android i sine nye smartklokker

Lanserte Gear 2 med Tizen-operativsystem søndag.

Samsung

Samsung lanserte på søndag – noe overraskende – to nye smartklokker. De fleste hadde ventet at etterfølgeren til Samsung Galaxy Gear skulle bli avduket først i løpet Samsungs pressekonferanse mandag kveld.

De nye smartklokkene får navnene Samsung Gear 2 og Gear 2 Neo. Samsung valgte å droppe Galaxy-navnet på de nye produktene.

Hiver ut Android

Galaxy-navnet er ikke det eneste Samsung dropper. Mens første generasjon Gear-smartklokke var basert på Android, samme operativsystem som brukes i de fleste av selskapets mobiltelefoner, baserer Gear 2 og Gear 2 Neo seg på det nye operativsystemet Tizen.

Samsung Gear 2.Foto: Samsung

Tizen er et åpen kildekodebasert prosjekt som startet som et samarbeid mellom Samsung og Intel. Samarbeidet er senere utvidet til å omfatte flere selskaper i Asia, blant disse den japanske operatøren NTT DoCoMo og den kinesiske mobilprodusenten Huawei.

Her kan du lese mer om Tizen » (Mobilen.no)

Satsingen på Tizen tolkes av mange som at Samsung prøver å gjøre seg litt mindre avhengig av Google og Android, og det ventes at Samsung også vil komme med smartmobiler med dette operativsystemet. Tizen er allerede tatt i bruk, men det første Tizen-produktet som ble lansert fra Samsung var faktisk et kameraikke en mobiltelefon.

Kamera i selve klokken

En av forskjellene mellom Gear 2 og Gear 2 Neo, er at sistnevnte ikke har innebygget kamera. I Gear 2-modellen med kamera har Samsung flyttet kameraet fra klokkereimen og over til selve klokken. Også mikrofonen har blitt flyttet til selve klokken, noe som gjør at det nå vil være lettere å bytte klokkereim senere.

Kameraet er for øvrig på 2 megapiksler, som er forholdsvis beskjedent sammenlignet med moderne smartmobiler. Men så er Gear-smartklokken først og fremst ment som et tillegg til en smartmobil, ikke en erstatning.

Samsung Gear 2 Neo.Foto: Samsung

Bedre batteritid

De nye klokkene har en 1,63-tommers berøringsfølsom skjerm, 4 GB intern lagringsplass, 512 MB RAM (arbeidsminne), pulsmåler og talestyring.

Batteriet er på 300 mAh (milliampere-timer), som er mindre enn på Samsung første smartklokke. Batteritiden skal likevel være 2-3 ganger lenger enn på den første klokken, det vil si at du skal kunne holde det gående 2-3 dager før du må lade. Bruker du klokken lite, skal batteriet kunne vare opptil 6 dager, hevder Samsung. Det kan være flere grunner til at batteritiden er bedre – bytte av operativsystem kan være én av grunnene.

Klokkene har innebygget infrarød sender, slik at du ved hjelp av en medfølgende app skal kunne bruke den til å kontrollere TV-en eller hjemmekinoanlegget. Det følger også med en musikkspiller, slik at du skal kunne lytte til musikk ved å koble til Bluetooth-hodetelefoner.

Vi nevner ellers at klokkene er vann- og støvtette. IP67-sertifisering betyr at de skal kunne tåle et opphold på 1 meter under vann i 30 minutter.

Les også vår test av første generasjon Galaxy Gear »

Mandag kveld lanserer Samsung en ny smartmobil-toppmodell, Galaxy S5. Amobil.no er tilstede, og kommer til å liveblogge fra lanseringen fra klokken 20:00. Vi kommer selvfølgelig også med sniktitter både på Galaxy S5 og de nye Gear 2-smartklokkene.

Også Galaxy S5 blir antagelig vanntett:
Her kan du lese alle ryktene om Samsung Galaxy S5 »

annonse