Til hovedinnhold
SniktittLG G2 Mini

Hva? En minimobil på 4,7-tommer?

LG har krympet toppmodellen G2 – men er dette virkelig en minimobil?

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Til tross for navnet er ikke dette noen liten telefon. LG mener det må være såpass for å få full utnyttelse av 4G-tilkoblingen.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
G2 Mini har et langt enklere kamera enn du finner i G2, eller G Pro 2.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Filutforskeren har blitt standard på LGs telefoner, men her er også det meste annet vi kjenner fra G2.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
G2 Mini er litt tykkere enn den heftigste modellen. Når overflaten ellers har blitt mindre, ser den litt mer klumpete ut.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Som alle de nye LG-telefonene, kommer også denne med Android 4.4 KitKat.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Amobil.no / Barcelona: Det har gått mange rykter om LGs kommende mini-modell. Et av ryktene vi hadde størst forhåpninger til, viste seg å ikke stemme. I motsetning til Sonys Xperia Z1 Compact, er ikke G2 Mini noen fullblods toppmodell i kompakt utførelse. Her er også innmaten krympet betydelig.

Telefonen er altså mindre, men ikke veldig mye mindre. Den originale G2-modellen har skjerm på 5,2 tommer, mens G2 Mini har en skjerm på 4,7 tommer. Dette er med andre ord stadig en stor mobiltelefon.

LG begrunner størrelsen med at såpass må det være, for å få god utnyttelse av 4G, og underholdningsfunksjonene på G2 Mini.

Les testen av LG G2

Ikke lenger en toppmodell

Greit nok. Den er tross alt mindre enn originalen. Men, akkurat slik Samsung, og til dels HTC, har gjort, har LG her tatt bort veldig mye av det som gjorde G2 så attraktiv. Skjermen er diger, men har ikke engang laveste HD-oppløsning. En langt svakere systembrikke driver telefonen.

At du her får betydelig mindre lagringsplass internt kan være upraktisk, men det er mulig å kompensere litt for det, ved å sette inn et minnekort. Den nordiske utgaven av G2 har ikke minnekortstøtte.

Uansett hva den heter, kan vi bare konstatere at G2 Mini slett ikke er noen toppmodell. Det kan hende det er greit, hvis prisen reflekterer det.

Skjermen lever ikke opp til navnet

At G2 Mini har blitt litt mindre på størrelse, gjør at den ligger meget godt i hånden. Det virket ikke å være noe å utsette på byggekvaliteten heller.

Men, som vi har vært inne på – det er spesielt skjermen som ikke helt holder det G2-navnet lover. LGs virkelige flaggskip har en skjerm som er i helt øverste toppklasse. Den er sylskarp, lyssterk og har flott fargegjengivelse. G2 Mini-skjermen, til sammenlikning, virker litt blass, og langt fra like skarp.

Det siste skyldes naturligvis oppløsningen som er helt nede i 960 x 540 piksler her. Det plasserer G2 Mini i klasse med budsjettelefoner, men hva den faktisk vil koste ønsker ikke LG å avsløre før den er nærmere butikkhyllene.

Kjører fullverdig programvare

LG har imidlertid latt G2 Mini få kjøre det som skal være en fullverdig programvare, med alt av funksjoner fra originalen. Det er et hakk kvassere enn Samsung gjorde med Galaxy S4 Mini, som kun hadde en og annen funksjon fra den virkelige toppmodellen.

Til tross for langt svakere innmat enn i G2, klarte G2 Mini å drive menyer og funksjoner på en rask og god måte da vi fikk prøvekjøre den.

Som de andre nyere LG-telefonene har G2 Mini Knock Code-funksjonen. Denne lar deg tappe i et mønster på skjermen, for å låse opp telefonen. Telefonen nekter å reagere om du tapper feil mønster, men hvor stort du tapper mønsteret, eller hvor du tapper det på skjermen, spiller ingen rolle.

Les også: Sniktitt på LG G Pro 2

Billig og grei 4G-mobil?

Dette kan altså virke som et lovende produkt for deg som ikke vil betale for mye for en grei 4G-telefon. Men, hvis du er ute etter en kompakt toppmodell, har du fortsatt kun to valg; Apples iPhone 5S, eller Sonys Xperia Z1 Compact.

Se alle sakene fra Mobile World Congress 2014

annonse